Monday, March 7, 2011

Gusi bengkak

Monday oh monday. hari yang paling memenatkan. hari ini ada tiga kelas yang wajib hadir. i mean attendance diambil. kelas sejam sejam je just attendance jawap soalan then dapat 1 mark free free. siapa taknak kan? yang jadi masalah kelas tadi pukul 8.30 pagi. adoi payah betul i kelas pagi pagi ni. haha. tapi pagi tadi alhamdullilah senang bangun. around 7 pagi mama kejut bangun, mandi, siap siap, breakfast then terus berjalan ke bus stop. pukul 8 macam tu i gerak dari rumah. sesampai bus stop as expected ramai gila orang. bus yang ke tiga lalu baru boleh naik tu pon pack macam sardin. sampai kelas pukul 8.40 ;O

Actually kan, i tengah menahan kesakitan gusi dekat pipi kiri i yang bengkak. tadi dah ambik ubat harap harap esok lusa okay lah. i nak makan dekat pipi side kiri memang tak dapat langsung. nak bukak mulut luas luas pon tak boleh. mama cakap jadi macam tu sebab i ni suka sangat gelak ketawa -.- logik tak? haha. i pulak suka minum air manis and air sejuk memang menambah nambah lagi lah sakit dekat gusi tu. bila pegang part pipi dengan rahang i tu boleh rasa lah bengkak. adoi sakit sakit. maybe jugak sebab cuaca dekat sini tak menentu. sekejap sejuk gila sekejap panas berbahang. one of the major factor i guess.

Esok i ada satu kelas je. HOORAY! pukul 10.30 sampai pukul 12.30. then rabu tak ada kelas for one whole day. haha. for those yang tak tahu i ambik course apa sekarang. i am doing my bachelor in commerce majoring in accounting. yes accounting! cita cita i nanti nak menjadi seorang akauntan. 2 more years to go. after habis i am planinng to do CPA (certificate professional accounting). tapi tak sure lagi nak buat dekat mana. papa suruh buat dekat australia but maybe i nak buat dekat somewhere else kot. nak merantau tempat lain pulak tak pon dekat malaysia je. hoho. apeapepon kena habiskan degree dulu. haha.

Kimia cinta? haha. macam kelakar bila translate dalam bahasa melayu. to be familiar, its love chemistry. it happened when there's a spark fly between two people. not everyone realize that such couples literally do have chemistry. tapi bila dah sedar benda tu mesti jadi macam best. i mean it feels really good when two person who in love sedar kewujudan kimia tu. haha. adoi ayat dah macam ape je. bila dah ada chemistry ni, technically benda ni macam contributes something yang selesa lah between partners. ye dak? sekarang ni payah nak cari someone yang ada chemistry. kalau dapat tu, memang bersyukur sangat.

Hoho. enough said, banyak mengarut pulak ;O

Thanks for reading this entry!

3 comments:

.nuruashia. said...

laa sian kamu yunk :) bykn minum air masak yg kosong tu tau :) get well soon.. n hope all your wishes will come true :)

kembatolo™ said...

kimia cinta eh? hahaa..

saharinasaharudin said...

kimia cinta?hehe.
get well soon,gusi bengkak. :)