Friday, April 1, 2011

Happy 45th Birthday Mama

Salam semua :)

Harini dah hari jumaat kan kan? esok sabtu kan kan? yay finally its weekend! and i love it! haha. siapa tak suka cuti kan? today jugak dah masuk april. wow how fast time goes. approximately another 2 months i nak balik malaysia. cepatlah june cepatlah. haha. and it also means another 7 weeks left before my final exam started :O i need to be more focus. enough with main main and kerja yang tak berfaedah. haha. izzatie need to be more rajin afterwards. chayok!

I baru balik dari ambik adik i, awfa dekat sekolah. then mama ajak pergi beli grocery sikit. harini cuaca sangatlah panas. berbahang! semalam masyaAllah sejuk gila wey. i kena pakai sweater and stokin 24 jam. plus semalam i kena period pain pulak. hadoii memang azab betul lah sakit time time sejuk. i slept almost the whole day. kelas apepon tak pergi. i kalau datang bulan memang collapsed lah (half dead). nak makan pon mama yang suapkan. haha.

Nasib baik ada mama. kalau i sorang tak tahu lah ape jadi. mama lah peneman i dekat sini. borak dengan mama. makan dengan mama. pergi shopping dengan mama. bergossip dengan mama. mengadu apa apa dekat mama. semua lah dengan mama i. yelah i bukan ada kawan rapat pon dekat sini. so mama i jelah yang paling rapat and sentiasa ada dengan i. terima kasih mama for everything! i know you will read this. i love you mama more than anything :)

Happy 45th Birthday Mama!


Sambungan entri rumah i akan dibuat tak esok, maybe lusa okay. gambar tak tangkap lagi. actually nak buat semalam tapi jatuh sakit pulak ;O hey baru i teringat ada beberapa orang hantar message dekat facebook tanya i pakai product apa semua. i bagitahu dekat sini jelah eh, for facial wash i just pakai OLAY but olay yang biasa je color blue not the expensive one yang color black white tu tau. then i pakai scrub from ST.IVES. i tak pakai toner ke mask ke anything. only this two. i tak pernah tukar pencuci muka since i was form 3 :)

Pastu pastu for daily make up, i pakai foundation, concealer, compaq powder mostly from CLINIQUE. eye liner and maskara i prefer MAYBELLINE je. nak beli mahal mahal tak mampu lah and plus i jarang gila pakai. rasa tak worth it je beli. hoho. itu jelah yang i usually pakai. blusher ke eyeshadow or benda benda lain i memang tak pernah beli. salah satu sebab, i tak reti nak makeup makeup ni. loser gila kan? so see you guys in the next entry eh. have a very nice and awesome weekend! thank you for dropping by and reading this entry!

11 comments:

rohanazainal said...

happy 45th birthday mama si dolce izatie.. ngee~

Mila Ahmad said...

HB to Your mOm

nadiemsharmz said...

hepi besday kat mama izatie....tq folo td..skang ceq mai nak folo jugak..hehehe..jauh terbang pegi aussie nih

saharinasaharudin said...

xmake up pun,u ttp sweet dear :)
hepi befday mama izatie :)

Nurul Eiman Hikmah said...

happy besday to ur mom...

thanks coz being my follower....=)

Mira Amirudin said...

hey,send my bday wish to ur mum! ;)
i pun pakai olay ;)
white radiance..huhu

storyfromme said...

happy birthday untuk mama izatie :)

kembatolo™ said...

Eh sama la. I pon pakai olay. Hahaha. Olay lah sangat.xD

mohdhafifi said...

Muda lagi mama ea

Happy besday mama

ops..haha

bella dela rosa said...

cepat2 nak tengok entry rumahhh hee

Izatie said...

Thank you semua :)

Bella, i dah update dah! hihi.