Tuesday, August 16, 2011

Breakeven

What i am supposed to do when the best part of was always you? okay i am currently addicted with this song, Breakeven by The Script :O last night i fall asleep by listening to this song. yes i put on replay. dah siap boleh hafal lirik. hehehe the song is awesome! walaupun lagu ni dah lama tapi tidak luput ditelan zaman wakaka statement over. hello guys, how are you today? and how's your puasa going on? lagi 2 minggu nak raya woi! hahaha. okay over lagi :P

I baru balik dari berbuka di Omar Mosque. the only mosque dekat Wollongong ni. alhamdullilah kenyang walaupun makan tak habis. tapau bawak balik. hehe. ada nasi, kari ayam, macaroni salads and another one is kentang apa entah ala ala makanan arab lah lebih kurang. malam ni pulak ada jamuan sikit dekat rumah kak zura, 'moree'. usually selalu lepas solat orang masjid akan sediakan. i'm not sure the right spelling for it. so lets assume it as 'moree'. hehe.

Tadi after class, i busy settlekan fees i as well as getting the bond back for my previous house yang i rent. yes it has been 6 months already but i'm still not getting any payment yet. tadi i pi dengan papa. memang bergaduh jugak lah tadi. duit bond ni kira macam duit deposit lah. dekat sini, kalau kita menyewa rumah, we need to pay for one month bond or deposit. so after tamat kontrak, duit bond or deposit tu akan dapat balik lah. tapi dah 6 bulan i still tak dapat :O

I pon tak tahu apa masalah agent rumah i ni. they never called me regarding this issue. i yang dok call dok pi office dia tanya pasal duit bond ni. tadi papa geram sangat so memang tepek lah papa bagi. iyelah kalau singgit dua takpe ni melibatkan amount duit yang agak banyak. then tadi time i dengan papa i pi, dia ajak bincang semua. then she list down all the payment that i need to pay sebab ada few damages in the house. what the fish? bengang gila i oh tadi.

First thing first, dia cakap rumah tu kotor! ni memang i paling bengang. i dengan mama haritu bukan main lagi cuci kasi bersih semua before bagi kunci. nak bersih macam mana lagi? hadoii. she said she went for inspection last two weeks. then i cakap lah, 'the house has been empty for the last 6 months, how do you expect the house to be clean?' benda boleh fikir logic kot. rumah kosong memang lah habuk kotor semua tak ada siapa duduk. hmm.

Then second issue, dia cakap dinding rosak so kena tolak duit bond even rumah kotor pon dia bagitau dia tolak duit bond untuk hired someone untuk cuci. nasib lah bulan puasa, kalau tak i dah kasi tepek :O masalahnya time i keluar dari rumah tu last february, tak ada apa yang rosak melainkan langsir ada patah sikit and carpet terkena iron panas. thats the only thing yang damaged! dia charged mak aih memang melampau gila. seriously tak logic.

She hired someone to clean the house for $100. rumah i dulu memang kecik gila macam bilik hotel je. kalau rumah banglo ke apa lain cerita lah. yang i pelik, memang i dengan mama dah cuci bagi bersih sebelum keluar. hadoii itu baru charge mencuci yang benda lain rosak memang lagi banyak lah dia charged. but anyway its not about the money tau, the way they treated their customer, their tenants teruk sangat. 6 bulan wey still tak dapat duit deposit!

Cuba kalau student tu dah graduate dah habis belajar, nak balik negara masing masing, then duit bond tu burn macam tu jelah? paling kurang pon sebulan lah paling lama diorang nak settlekan tolak apa yang patut and bagi duit bond tu balik. 6 months is too long! esok papa nak hantar letter of complaint to NSW fair trading. geram sangat lettewww. haha. kan tak pepasal i dah membebel panjang. huahuahua kesian korang kena baca luahan perasan i ni :P

Enough said, thank you for reading this entry !

9 comments:

kembatolo™ said...

=)

eimanhikmah said...

n sampai sekarang pun still tak dapat duit bond tu ke?

kalau tak boleh buat duit raya kan...=)

Rtp Farra Arisha said...

please, stay cool, stay cool pretty sis izatie!! ;)

Anonymous said...

wow beraninye kak zatie defend..klu i msti snyp je..salute la kak zatie..;p

My MiRa said...

you so cool my dear...
hye ...salam kenal ya!

mimi fatin said...

ok, 6 bulan mmg lamaaaaaa la! geram pulak

Anonymous said...

moreh . bukan moree pisang goreng toki huahuahua

amier azrul alias said...

so far best ke puasa kt sane?hoho..
selamat b'puasa!

meaw said...

waaaaaaa, macamana sambut ramadhan di sana? same or different at malaysian for ramadhan?