Friday, September 16, 2011

Hana Tajima wannabe

Hello :) i am quite stress right now. balik dari kelas tadi, mama cakap internet tak ada. kalau tak ada internet, rasa macam incomplete je. but sometimes, memang kekadang internet ni buat hal main nyorok sekejap timbul sekejap tenggelam. so dalam hati i cakap, sekejap lagi okay lah tu. dia tengah upgrade ke ada problem lettewww *biasalah ayat sedapkan hati. i makan dulu punyalah lapar balik dari kelas tadi :O kebulur. makan roti dengan telur je breakfast.

Then i tengok tv dengan mama, baring baring pastu tertidur. ohh itu perkara yang sangat biasa bagi i. hahaha then i terjaga after 2 jam tertidur wakaka. internet still tak ada T____T gua dah panehh dah. apesal tetiba internet down ni? nak kata tak bayar. memang automatically dia deduct every month from my account. then i decide nak call TPG (my internet service provider). lama jugak on call nak kena tukar setting itu ini lah. i pulak terlupa password i damn.

Dah terlupa password, normal lah dia nak verify betul ke dengan siapa dia cakap. soalan soalan seperti tarikh lahir, address dan pelbagai lagi dituju kepada i. so i manage to answer it easily *yelah dah memang betul i punya account internet haha. then after struggling really hard changing this and that finally internet is back. yayy! a big hand applause for me :) then next problem pulak bila nak setting wireless. hadoii that guy cakap ada problem with it.

Problem with the wireless setting. he said maybe ada somebody (or someone who live nearby) trying to get through my house punya wireless internet :O he gave me a number of someone yang incharge for the modem and wireless setting. esok lah kot i call dia. everything is messed up right now! i kena plug in cable internet dekat living room ni baru boleh connect to internet. i ni dah lah tak berapa nak pro sangat benda benda IT macam ni. its so not my thing.

So itulah sebabnya i stress gila. hahaha end of story. hopefully esok wireless ni dah okay balik and i can online as usual in my room. i have plenty of assignment to be submitted next week. susah nak buat kerja kalau kena online dekat ruang tamu ni *alasan semata-mata. anyway, malam ni ada cerita Tahajjud Cinta kan? update to me apa jadi nanti eh sebab hari ahad or isnin baru mediaprima upload cerita tu. i really want to know what happen to Seri :O

Lastly but not leastly, nampak gambar i dekat atas tu. haha my attempt to look like Hana Tajima, i mean the shawl style. since everyone sekarang dok pakai shawl ala ala macam dia so i pon nak jugak lah try :P haha. itupon i try dekat rumah je semalam, tak berani nak pakai keluar. takut macam tak sesuai je. wakakaka tengok orang pakai cantik je. what do you think? is it suits me or should i just stick to my usual style? but its good to try something new kan?

That's all from me, have a lovely weekend everyone! :)

21 comments:

echa takashimaya said...

susah lagi nak online kalau internet tak de.hehe

JIJI YU said...

muehhe..seb bek ade aipon

IEQAH said...

pretty pretty :)
ieqah singgah sini n follow wahai hana tajima wannabe

SyASyA SaNi said...

bibir harus munchonggg!hoho

MiSz fiFiEyQa said...

internet sucks memang menyakitkan hati..rasa mcm nak hempas dgn laptop2 skali je..haha

delarocha said...

hana tajima? la dolce izatie pun dah fofular... boleh buat brand sendiri

Anonymous said...

buatlah trademark sendiri pulak ladolce izzatie mesti baik punya...

Anonymous said...

hana banana laaa ladodol ladodoldodododol huahuahua

Fatin Syahira said...

nice dear! =')

nuruashia ♥ said...

u da cukup cntek comey laa yunk..jd diri sndir lagi best

Cik Nathrah said...

sesuai sgt!!

nur said...

DAH OKE BLOM LINE INTERNET?..

BEST LA LAGU BLOG NI.. LAGU APA EK?

Cik Zety said...

comelnyaa die :)

annyss said...

babe! cantiklah u punya profile picture kat fb!

c nana said...

:)

Lulu Rahman said...

cantik laaaaaaaa ! tengok tuto kat mana ? cute . dgn muka putih u . :)

Noorul Amera Adnan said...

sgt cute lah suka byk2 ^^,

Anonymous said...

nk fon no bole x cik izzatie cumil?? ;p

Azyyati Elias said...

Cantik la, you should wear like this...more pretty. Sweet je. Heheh :)

gadis bunga said...

sy penah seminggu hidup tanpe intenet . rase macam nak gile sebab tak boleh online . HAHA .

btw , mak u pun ikut duduk kat australia ke ?
sy ngatawk blja sne sorg sorang .

Nur Syahirah Hainan said...

awk..awk sgt comel..ikhlas..huhuhu...;)