Wednesday, October 26, 2011

Happy Diwali

நல்ல காலை வணக்கம்

Itu translation 'hai, selamat pagi' to tamil hahaha, i just woke up from sleep. got no class for today but decided to be awake early since exam is coming real soon so i really need to start prepare myself mentally and physically. ini kira dari segi physically lah, nak biasakan bangun awal tapi i rasa on the exam day nanti i akan berjaga kot since semua paper i pagi pukul 9. kalau i tidur pon, i akan tidur after maghrib then bangun dalam pukul 11 or 12 macam tu :O

Cuaca dekat Wollongong ni tak menentu sekarang so i memang kena berjaga jaga takut effect my health je. sekejap panas yang teramat, sekejap sejuk yang teramat. so unpredictable. it supposed to be spring season now means tak berapa panas and tak berapa sejuk. kira ngam elok lah. tapi itulah kekadang forecast pon tak boleh nak dipercayai. harini sejuk, sejuk gila plus hujan pulak. sedap ni kalau tidur. hahahaha no no izatie, you need to study! remember? :P

Sabtu ni i dah start study break. ill be having a week break, on 8 of november exam started. mine started on 8 and finished on 12. i will be going back to Malaysia someday on november! :D HOOYEAHH! excited nak balik malaysia tu excited jugak tapi nervous nak menghadapi exam ni lagi besar volume dia. tapi bagus jugak rasa macam ni so takdelah dok fikir pasal nak balik je kan kan. its a good thing tough hehe. i really need to focus for my final exam! like really!

Ada benda i nak cakap actually, but fikir fikir balik i did wrote about this few times before. tapi benda yang sama keep jadi all over again. kes hasad dengki, bila lah nak habis? i was wondering orang macam ni takde kerja lain ke yang berfaedah nak buat daripada dok menjatuhkan dan mencari kesalahan orang lain. like seriously dont you have any other stuff to do in your life? pelik gilaa lah. purpose korang hidup atas bumi ni memang nak menjatuhkan orang ke?

Those thing really doesn't effect me much. tapi kalau sampai nak melibatkan sedara mara adik beradik i tu dah too much lah. seriously its too much. i know i cant do anything about it. but the justice will be served one day. sooner or later. just wait for it. dont underestimate the things that i will do ceh curi lirik lagu rolling in the deep pulak :P i talked about this with my parent already. as usual kalau diorang, fikir nak report polis je. easiest solution for them haha.

So cukup cukup lah tu. you got nothing in return pon. membazir tenaga dan masa je. baik lah pergi tolong emak dekat dapur ke, kemas rumah ke, pergi ambik adik dekat sekolah ke, tolong ayah ke, tanam sayur belakang rumah ke kan lagi berfaedah. pahala pon dapat. yang dok rajin kumpul dosa buat apa? i am not going to threaten any of you sebab i am not one of you guys. i still boleh bersabar lagi but remember whoever you are, my patience has its limit :) hehe.

Happy Diwali to everyone! :)

6 comments:

oshinz said...

u cantik sangat kot dear, thats why orang dengki tak abis2.. keep smiling ya. and gudluck utk exam!!! cepat2 balik malaysia. =)

hanabunga said...

Your dad nak report polis terus.haha agree with him :)

Syazwan Che Deraman said...

have a good day ;)

Umar Arlee said...

lawat your blog! :) nice one

si ngokngek said...

happy deepavali..hahaha

dekat malaysia,i mean tempat aku (kedah)..hehe,pun sama gak sekarang cuaca tak menentu..hahaha

biarlah depa bangga dgn hidup depa..=P

aimie amalina said...

dengki mendengki ni kan
x taw la bile nak abis kan

heee

epi diwali dea!