Thursday, October 13, 2011

I hate crossing the road

What's up yo? how you all doing this fine day? good? alhamdullilah. same goes to me :) i just got back from my university. ada one tutorial, since tinggal dua minggu je lagi tinggal before final exam. tutor i pon dah macam malas malas ayam nak mengajar. haha. student pon boleh kira pakai jari je yang datang. tadi lepas dia bebel bebel sikit sign attendance, then die lepaskan kitorang keluar awal. ohh heavennya! selalu every week ada group discussion la semua.

As usual, i pergi ke university naik bas. malas nak bawak kereta sebab susah gila nak park. plus bas dekat sini free je. bus stop pon dekat dengan rumah i. tapi kekadang boleh buat gaduh jugak bila naik bas ni. especially bila nak balik dari university. mak aih confirm ramai gila beratur. kadang kadang tu tunggu sampai setengah jam baru dapat naik bas:O every 10 minutes ada bas, tapi selalunya time i nak naik je mesti full. so kena la tunggu next and next bus.

Satu benda yang i benci bila nak cross jalan. adik adik bila nak lintas, pandang kiri dan kanan dulu ye? haha. i ni agak lemah sikit bab nak lintas jalan. tadi i nak balik rumah, i kena cross jalan tau sebab bus stop opposite ke jalan rumah i. pastu nak dijadikan cerita tadi banyak gila kereta lalu lalang. i dah macam ape je berdiri tepi jalan. nak lintas je takut sebab kereta banyak. orang lintas lari lari elek je. haha. i kena tunggu jalan betul betul clear baru boleh lintas.

Rasa macam loser gila T___T nak kena request la buat jejantas. muahahahaha. takpe semester ni nak habis dah izzatie. hehe nanti next semester nak cari rumah yang dekat sikit dengan university. tak payah nak kena naik bas semua. jalan kaki je. i told you in my previous post, there will be an Annual Grand Meeting event kan this coming Sunday? ill be quite busy this few days. banyak benda nak kena buat. semalam pon i pi borong hadiah for lucky draw.

I tak sabar nak tengok performance on AGM day nanti. hopefully semuanya berjalan dengan lancar and i hope everyone will be having fun :) this will be my last event yang i handle as a secretary. lepas ni jawatan i akan bertukar tangan dah. cukup setahun i jadi secretary MAS-UOW. such a great experience! hehe. okay la i will end this entry with one of my favourite songs from Oasis. nak pi balut balut hadiah and prepare doorgift for AGM nanti. till then readers,

Thank you for reading this entry ! :)

11 comments:

Zuliana Harun said...

alololo. anyway hati2 babe... nanti kalau rumah dah dekat dengan u, senang. jalan kaki je. tak ada komplen bas lambat lagi kan. :p

Pendamba Mawar said...

best nye..sian dia kena tgu clear baru lintas

Puteri Iqa Izyan said...

lintas jalan kereta banyak baru cun. haha.

hanabunga said...

tak apala dear sis.berhati2 lah time melintas.biar lambat asalkan sampai.hee :)

nuruashia ♥ said...

sama laa kite..!!! i pon seram sejuk je tyme nk cross hohoho

Nadiyaya said...

nanti upload la performance Agm tu yeeee. =)))))

Rtp Farra Arisha said...

hehehe. rupa2nya u get same habit with me. i do so too whenever i'gonna cross the road. even basikal kecil berada di jalanan pun arisha tidak akan lintas selagi ia berada di jalan :(
u take care always there.

surely the event will be the great one ;)

cik aletheea: said...

ok,
nak kasi tau je.
i love your to see your green colour purse..
it's so green!!
cantek la warna die...(T_T)

HaireenKhairodin. said...

Suka baca post awak!
Anyway, kita dah follow terus.
Oh, kita nak tau shawl yg awak tu macam mana. =D

Mira Amirudin said...

hey,i love oasis so bad ok!huhu
btw,all the best for your AGM and final exam as well ;)

LittleGurl said...

bus just for FREE? wowwww! rasanya kalau kt mesia, bus free kat muzium or zoo je kot -_-'