Sunday, October 16, 2011

Say no to cheating !

Hello peeps. i baru balik dari majlis AGM yang berlangsung di McKinnon Building at Wollongong University. alhamdullilah semuanya berjalan lancar walaupun kehadiran agak kurang dari yang dijangka. but any how, i think we MAS-UOW committee did a very good job organizing this event which is our last event :') event started at 2.00pm. and ended around 6.00pm. habis settle kemas barang angkat barang huhahuhaa around 7 lebih baru i balik rumah.

Penat memang penat tapi overall rasa puas hati and worth it sangat kerja dan tenaga yang dicurahkan untuk menjayakan aktiviti AGM. lepas ni i dah boleh bagi full attention on my final exam which due in 3 weeks! :O oh my, 3 weeks lagi! tidakkk! my first paper will be on 8th and my last and final paper will be on the 12th. lepas tu lepas tu i balik Malaysiaa ! yeaappiee! tak sabarnyaa. nak jumpa boyfriend i. rindu sangat sangat tau! kihkihkihkih *gelak gedik*

Meh i ada something nak tanya sikit, if you guys have a boyfriend or a girlfriend and then one day someone else came to your life ibarat cucuk belakang kacau daun macam tu, will you ever treat him/her or give your response back in a positive way or in simplest form melayan? for sure semua akan jawab, if we really love our partner, we wont do such a thing to people we love. am i right? but in reality, this thing do happened in real life. kenapa eh?

I am not saying that i am perfect enough. and i am saying this in general. tapi i agak against orang yang main kayu tiga semua ni :O dont you ever heard about karma? what ever you do now either bad or good, you will get it back in return either sooner or later. jangan nasi dah jadi bubur nanti baru nak menyesal hahaha. so sayangilah orang yang menyayangi kita. baru lah style? si lelaki jangan menggatal dan si perempuan jangan melayan so as vice versa. haha.

Say no to cheating people! ceit rasanya lepas ni nak kena buat kempen macam tu pulak lah. agak agak ramai tak kasi support? muahahahaha :D biasalah ragam manusia zaman sekarang ni macam macam. so unpredictable. in just a second, people can change. its that easy kan? *pelik* but somehow, i rasa tak perlu rasa pelik kot sebab everyone can observe this kind of thing by themselves. it happened! it really happened dude, disekeliling kita. ish ish.

So what i conclude here is be true and stay true to yourself because there will be few people will stay true to you. all i gotta say, is karma gonna slap you right into you face. before doing something, please think twice and think wise, would you? i rasa macam kelaut habis da i cakap. hadoii. my point is, you should concentrate your energy on making your current and true relationship stronger and happier and better. appreciate people who really loves you!

Enough said, thank you for reading this entry :)

10 comments:

El-Janna said...

he.. botfriend susah brtul nak kata macam mne^^

Mira Amirudin said...

klu kita jujur,orang pun jujur ngan kita.. ;)

Pocket said...

sis,
mari pocket tambahkan sikit :D

'say not to getting caught cheating'

hehehe:)
Dasar jantan kan ^^;

Pendamba Mawar said...

menarik entri ni,peringatan buat orang yang sedang bercinta dan yang bakal menjalinkan hubungan.

semua masalah berlaku bila dalam satu perhubungan kita tidak mempunyai 3k, kesetiaan, kejujuran dan keikhlasan. tanamkan 3k ni dalam satu perhubungan insyallah.dan yakinlah bahawa cinta dan jodoh itu kurniaan daripada Allah SWT.

[loveyourlife] said...

totally agree with u zatie! :)

Amni said...

ada jugak yang tak main kayu 3 tapi menipu.. menipu untuk baikkan keadaan.. kalau macam tu boleh dimaafkan la ka?=p

Chaza said...

takpe,karma will slap his/her face soon.
=)

LittleGurl said...

yes, people love cheating nowadays. even in relationship, friendship or family. bajet cheating tu bagos. padahal, every single u do (cheating), Tuhan balas lebih teruk lagi and hidup x sempurna. Believe me, tipu ape-ape pom mesti dapat balasan setimpal ;)

Just remember that. Simple isn't it?

Why not just live life with LOVE?


muah!muah!

nasha adlina said...

alahai tak dapat jadik orang first comment post dia. hehe. anyway, saya pangkah kayu tiga.

+feeza+ said...

tak suka org main kayu tigaaa!!!!!!!! benci!