Wednesday, October 19, 2011

Secret Garden review

Hello peeps :) i'm back! this blog has been set to private till 5 minutes ago. now its open to everyone for viewing and reading. there was a reason behind it. anyway, just leave it behind. i nak berceloteh sikit since ive got nothing to do right now. i'm just missing my boyfriend so bad. hm okay actually kan i addicted gila dengan semua lagu soundtrack Secret Garden. to be honest, i have been watching this drama over and over again! rasanya dah lebih 5 kali.

I love this drama the most! i rasa ini lah drama korea yang paling best i pernah tengok. like seriously. i tengok banyak kali pon tak bosan even though cerita tu ade 20 episodes. i could finished it in just one night. korang dah tengok belum? kalau belum, you better go and watch it now! :O *bajet marah* muahahahaha. 100% no dissapointment. kalau tak, i takde lah tengok sampai lebih dari 5 kali dah kan. lagu soundtrack cerita ni pon dah siap boleh hafal dah :P haha.

One of the reason i suka cerita ni sebab bila i tengok hero cerita ni Kim Joo Won (Hyun Bin), mesti i teringat boyfriend i. ada sikit similarity based on the character. hehehehe tapi muka lain lah, boyfriend i lagi handsome muahahaha. untuk siapa yang tak tengok lagi cerita ni, meh lah i buat review sikit. its obviously a love story haha. between one girl who has nothing and a guy who has almost everything. memang berbeza macam langit dan bumi lah.

Heroin cerita ni Gil Ra Im, seorang perempuan yang sangat comel berkerja as stunt woman and mempunyai kehidupan yang sangat sederhana. on the other hand, Kim Joo Won seorang lelaki yang agak kacak (memang kacak haha), dia adalah seorang president untuk sebuah mall. kira orang kaya lah. diorang kenal pon macam tak disengajakan. macam unexpected. and since the first day they met, diorang keep fikir about each other. memang sweet habis lah damn.

Tapi diorang tak admit yang diorang suka sama suka, dua dua memang ego gila lah. tapi cerita jadi lagi suspen bila diorang bertukar with each other. so the girl needs to pretend that she is Kim Joo Won so as the guy, he has to pretend that he is Gil Ra Im. diorang akan bertukar balik bila hujan je. nak cerita lebih lebih takut korang tak paham je nanti muahahahaha. so better tengok sendiri. tapi jalan cerita Secret Garden ni best lah, memang i kasi 11/10! :P hehe.

I boleh summarize dekat sini, they both willing to do anything for each other, willing to sacrifice everything and obviously diorang memang sayang gila dekat each other.*nama pon drama*. i memang dah terinfluence habis dengan cerita ni haha. so moral of this story, sesiapa yang betul sayang dekat pasangan dia, diorang akan sanggup buat apa sahaja. i mean people would give up everything and make scarification just to be with the people they love.

Love should be real and unconditional :)

Goodnight !

20 comments:

daydenk farah said...

drama tu memang best kak. sangat. farah pun ulang2 tengok. kahkah :P

Azyyati Elias said...

Best kan drama Secret Garden tu...saya pun dah ulang banyak2 kali dah. tak jemu langsung pun.

yup, agree with you. Drama ni mmg terbaik dan terbest. Hahahah :D

Rtp Farra Arisha said...

i do love korean film but it must relates to prince and princess story ;) heee. btw, arisha dah pernah tonton secret garden ;) it quite best!

yaya said...

last week bru je abis tngok citer nie..best3..hyun bin yg ensem..ske..

Nurul Mazni Sawal said...

that guy is so annoying dlm citer nie.. tapi last2, ommo.. both of them look so sweet.. rase cm nk tengok lagi jer bile bace review u nie.. hik3

ainul said...

saya dh tengok.
yes, cita ni sgt best :)

hanabunga said...

okay u dah buat i memang terpikat dgn this drama.memandangkan memang tengah cari apa nak tgk skrg.thanks for the info yah! :)

[loveyourlife] said...

sy pun rindu bf sy jugak! :((

Pocket said...

unconditional love kan,
banyak huraian tuh :D
pocket tak berani nak kupas,
kang sesat ke laut!! :D

tak aci! kamu suka drama ni pasal BF kamu sama cam hero.

Amni said...

saya tgk, tp tak pernah habis... =P

m0sHiE~ said...

dh tgk citer ni. memg besh. jum tgk city hunter. double besh tau^^

syakey said...

hyun bin blakon mmg wajib tgk!!! XD

EKA AMIN said...

cita nie tebaekkk..:)

nasha adlina said...

korean addictor jugak ye <3 nehehe

Chaza said...

eh i rasa i penah tengok cite nie tapi tak abes..kena abes kan nie..!hehe

LittleGurl said...

Oh babe. I kena download cerita ne forsure. Lame gila dah xtengok. Dlu tgk pon i think dgn kwn2 je. Yes, it must! See, you pon dah buat i tibe2 addicted! Wuuu wuuu

Wanybunny said...

HAAH, saye pn tgk gak cite ni. best n sweetttt gilaaa.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

korean drama kan? blom tgk lagi ni..have to watch it one fine relax day!:)

p/s: cerianya muka:)) happy.

dboystudio said...

layan5 kali dah..

.cik yaya. said...

sukaaaa!