Monday, October 10, 2011

Week Eleven

Minggu ni dah minggu ke 11 dalam semester ni. it means only 3 weeks left before final exam started. i should be scared right now since i haven't prepared anything yet physically and for sure mentally to face the exam :O there are so many things in my mind right now. i nak tunggu habis event AGM dulu ahad ni, then i boleh give my full attention on my study. another assignment to be submitted tomorrow. my last assignment throughout this semester! yayy!

Did i mention before that i'm going back to Malaysia right after my final? yes i did, i remembered hahahaha saja nak bagitahu lagi :P i'm just so excited and thrilled. i miss my boyfriend so much. hukhukhuk. padahal baru sebulan tak jumpa. haha nampak sangat mengada lebih kan hehe. i plan nak buat macam macam activity dengan boyfriend i nanti. i hope its going to be the best summer break! haritu time balik cuti winter pon cakap benda yang sama :P

Wey izzatie, fikir pasal final exam dulu lah. nanti menangis tak dapat jawab exam baru tau! haha. biasalah dalam masa yang sama, mesti ada rasa excited semua. i think kalau orang lain berada dalam position i pon akan rasa benda yang sama :) korang ada tengok tak episod lepas Tahajjud Cinta? damnn i geram gila lah, kesian sangat dekat Seri. disebabkan cerita tu, i dah jadi benci dekat Eman Manan. wakakaka. bererti watak yang die bawak tu menjadi lah.

I tak sabar nak tengok ending cerita tu macam mana. i nak tahu jugak overall message yang pengarah nak cuba sampaikan dalam cerita tu. okay, i actually nak cakap pasal Facebook i. recently i received few messages from random people yang nak add me on Facebook. diorang pelik kenapa i punya account diorang tak boleh nak add as friend. meh lah i bagitau eh, i enable account i for those who have mutual friends with me je yang boleh add. not to everyone.

Account i tak full lagi to be honest, haha. i approve pon based on mutual friends or someone that i really know. i also approve anyone from my blogger world. lagi lagi yang rajin mengomen i. hehehehe. i just nak minimize kan account Facebook i and strict my details and privacy. zaman sekarang ni bahaya sangat. korang pon jangan main approve je anyone yang korang tak kenal. kalau boleh setting kan wall ke photos untuk friends je yang boleh view.

Ramai lagi i perasan macam tak setting facebook betul betul. banyak account yang kite boleh view 100% without being his or her friend. maybe korang tak perasan or maybe korang sengaja buat macam tu. terpulang lah dekat individu tu sendiri tapi my 5cents of thought, kalau boleh jangan terlalu expose kan diri dan maklumat to public. risau jugak nanti orang salah guna gambar ke info kita kan. contoh paling popular dekat Facebook, orang buat fake account.

Thats all for today, ramai request i buat tutorial shawl,
InsyaAllah ada masa nanti i akan buat :)

Thank you for reading this entry!

13 comments:

azam said...

selamat belajar dan exam elok² ye

Aisya said...

kak zati mmg sempoi ah :)

Zuliana Harun said...

hahaha, good luck babe 4 ur exam. btw i setuju sangat pasal fb ni. actually i pun buat benda yang sama. i approve mana yang i betol2 kenal. takut la, zaman sekarang ni macam2. :)

hanabunga said...

eh macam mana nk buat yg tak boleh approve friends kalau takda mutual friends tu eh??
btw selamat bersedia utk exam yeah!

shahirah Rose said...

gud luck for ur exam...huhuhu..=)

IEQAH said...

^__^

cikwahidaidris said...

gud luck dear !

era kecik said...

gud luck for da exam :)

nazirah said...

hehe mstilah overexcited dgn plan yg dibuat huhu neway nak gak tengok tutorial tu yeayy cpt2 wat taw hee ;)

Cik Eka said...

comel je awak pakai tudung..bulat...

hehehehe

a ah la skang ni fb takde privacy dah..yg bukan kawan pon bleh komen kalau kita tag seseorang...

huhuhu

suka yg dulu...full privacy..

selamat study..rindu bf ya..hehehe

Amni said...

hee.. all the best sis... fokus2.. lepas tu dah boleh enjoy jumpa bf tak de la stress pikir kalau tak dapat jwb exam betul3.. but i know u mesti boleh buat yang terbaiknyer.. t result mesti gempak! yey!

tak suka jugak eman manan sebab tahajjud cinta.. hahah.. tiba-tiba terlebih emosi.. tapi pelakon cam semua best kan? memang sure tunggu hari jumaat nak tengok.. hihi

Mira Amirudin said...

sama lah ngan i...my final exam is coming soon....15 nov nanti. punya la serabut nk settle kan semua assignment then,baru i boleh prepare untuk final.btw, i wish u all the best!! wish me too!hee
bgus la enable for those u have mutual friends.nowadays bahaya kan..:) i nk add boleh?haha

EYQASARA said...

comelnye... mcm muke ekin istri mawi.. hihi.. (^^)