Saturday, December 24, 2011

HB Raheel Adyan

Hollaa, how are you and how was your weekend so far? its the last and final week of December. new year is coming real soon. what is your new year resolution? do you have any? mine is hmm i will tell you later hehehehehe :D i just got back from kenduri doa selamat dan juga tahlil di rumah boyfriend i. kenduri sempena ulang tahun pertama Raheel Adyan. happy birthday to you Adyan! be a good boy, jangan nakal nakal macam uncle acap (ayah teh) ;P

I met lots of baby today. semua comel comel, geram gilaa i tengok! when i will get my own? hahahahahaha dangg kahwin pon belum lagi cik izzatie oii. tapi kalau i kahwin nanti pon, i dont want to get baby too soon, nak enjoy hidup berdua dulu sebelum hidup bertiga or berempat or berlima dan seterusnya muahahahaha ;P i rasa i really need to stop talking about wedding or marriage or life after married. bulan ni punya entri semua pasal kahwin. ye dak?

Anyway, harini my parent and my babysister pi Pahang, bertolak pagi tadi. i am not really sure the exact place. but they went to the place which specialize in feeding elephant. kira everyone can feed the elephant. adik i yang kecik tu seronok tak terkata lah. she really loves animal. any kind of animals except insect lah kot :O tapi tapi tadi adik i tu siap pegang ular lagi. gila dasat lah! kalau i, nak pi dekat dengan ular pon kena fikir lapan belas kali dulu. geliiiii!

Have you read or heard about one malaysian student who studied in UK that got married last week. yes he got married! the interesting part is, it was a same-sex marriage. he is a malay boy and of course he is a muslim :O pelik kan seorang yang terpelajar, cerdik, budak pandai tapi still tak boleh nak beza benda buruk dan baik. ini salah satu tanda dunia dah nak kiamat dah. perkahwinan sejenis, even gay couple pon bersepah hadoii. apelah nak jadi?

I tahu cerita ni agak basi hahahaha i pulak baru nak tulis hoho :P tapi itulaaa kan, yang kita boleh buat just doakan dia supaya sedar and kembali ke pangkal jalan. amin. kesian dekat family dia kan? ini semua pengaruh budaya barat. actually, kalau kita pandai bawak diri insyaAllah benda benda macam ni boleh avoid. tak kisah lah dekat mana pon kita berada, dekat Malaysia ke luar Malaysia ke, zaman sekarang ni macam macam benda boleh jadi.

Pesanan ini untuk diri sendiri juga. risau sangat bila baca paper hari hari macam macam benda jadi dekat dunia sekarang. pandai pandai lah jaga diri yee kawan kawan :) hehe cehh berceramah pulak i tak pepasal je. sebenarnya takde idea nak tulis ape huahuahuahuaa. okay lah, nanti i update lagi eh, insyaAllah. itupon kalau ade cerita yang menarik. isnin ni i nak pi tengok cerita Jack and Jill lakonan Adam Sandler. tengok trailer macam mengancam je. haha.

Jom ramai ramai pi! 

6 comments:

LittleGurl said...

true babe, macam-macam hal jadi skang. kes kawen sesama kaum satu, kes bunuh satu. kadang nak keluar rumah pon rasa takot. yelah, dulu kalau kes tembak menembak, banyak kat thailand je kot, but nowadays, kat mesia pon ade jugak, tetak samun bunuh merata. risaunya. take care yourself too dear ;)

Rtp Farra Arisha said...

happy birthday to lil boy raheel! may you be a good son to your parents!! :) send my kisses and hugs to her..:*

i've heard that gay marriage..i can be speechless and got nothing to say. dan arisha hanya boleh katakan i got the same opinions of yours :/O enjoy your day in malaysia!

Ieda Zakaria said...

That elephant place ? Kuala Gandah ! :)

Paradise Gal said...

hai.. visiting ur blog. err.. mcm familiar la muke u ni. adakah kite kenal?

[loveyourlife] said...

kuala gandah la tu! ive been there last two months! :)

hanabunga said...

tu la.hana jadi takut sgt bila dgar news yg pelik2 mcm tu.serius dunia dah nak kiamat.