Tuesday, December 20, 2011

I am happy , thats all I need :)

Hello, its me again :) who else gonna update this blog, of course leeee the owner doii. haha i just got back from somewhere, pi dating dengan boipren kite. bestnyeewww harini! kan sayang kan? padahal pi lepak minum minum je. nothing else yang buat i happy, jumpa orang yang kita sayang dah really makes our day happier and happier, ye dak? nasib petang tadi tak hujan, kalau hujan memang malas jugak diri ini untuk keluar. cuaca redup sepoi sepoi bahasa je ;P

As you know, last weekend i went back to Alor Setar to attend my maklong's wedding as well as kenduri arwah untuk tokwan i sekali. alhamdullilah everything has run smoothly. masa nak balik Alor Setar and nak balik ke Kuala Lumpur mak aihh jalan memang jam teruk lah. antara sebab sebab jam, cuti sekolah, cuti hujung minggu, and banyak orang kahwin hujung hujung tahun ni. bayangkan on the way balik Alor Setar haritu, ada 4 accident jadi :O

Dahsyat gila laa plus sekarang kan musim hujan. so jalan licin, yang stok bawak kereta laju tu memang bahaya lah. so kepada semua yang pakat nak menghabiskan cuti 2011 ni, berhati hati lah dijalan raya. next week confirm everywhere jalan jam. penghabisan cuti sekolah plus cuti christmas lagi kan. selamat bercuti lah yee :) whoaa nak masuk 2012 dah kan, january bakal tiba. tidakk! i hate it i hate it! nanti february nak kena balik Wollongong dah ;(

Pagi tadi my babysister, awfa pi interview untuk masuk ke sekolah Adni Islamic School tu dekat Ampang tak silap i. lama gila interview tu 3 jam rasanya. i bangun tidur pon tengok diorang tak balik lagi. hopefully result okay lah :) sekolah tu start pukul 9 and ended at 4pm. i lah kena jadi driver tukang ambik and hantar nanti rasanya since ive got nothing to do pon at home. haha. takpelah sementara ada dekat Malaysia, boleh lah berbakti untuk keluarga ;P

I dah start rasa bosan duduk KL ni muahahahaha taktahu nak buatpe dah and taktahu nak pi mane dah :D kerja pon tak, dok rumah goyang kaki je. bosan bosan. any suggestion of places that i should go? tempat tempat yang menarik? jangan lah sampai ke Kelantan, Perlis pulak. yang nearby Kuala Lumpur okay lah kan. my neighbour bagitau suruh pergi Kuala Selangor ada tempat kelip kelip ape entah. she said its nice place to go sebab cantik dan unique.

Anyone has been there before? any recommendation? anyway, i would like to wish my maklong and my paklong, Selamat Pengantin Baru and a big congratulations to both of you! may god bless you both :) cepat cepat dapat baby ;P paklong i cakap kalau nak dapat baby cepat cepat, si perempuan kena makan banyak buah delima. cuba lah try sesiapa yang baru kahwin or tengah berusaha mendapatkan cahaya mata. i nak try tapi tak kawin lagi. hahahaha.

Okay enough said , thank you for reading this entry !

10 comments:

Ema said...

Jom datang Sabah hihi :D

tieykah said...

where is wedding piccas babe?

CAYANG ALIN said...

ya i penah pegi tgk kelip2 tu..kat kampung kuantan..memang best giler..rasa cam ratusan pokok krismas..memang lawa giler la..tapi i tak sure la berapa fees dia sebab time tu i pegi program tourism product update dengan Tourism Malaysia..tapi serius best giler..

Somel-somel Azilda Qasreyna said...

skrg musim hujan....musim hujan payah nak kluar kelip-kelip tu

LittleGurl said...

datang kelantan babe! cepat!! ;D

AMEI said...

cicimei2.blogspot.com

FALINA FLEENA said...

kak, knp tak hantar adek akk msuk setiabudi ?

erlina BUNGA said...

wow.i'm strt to like u akak :)

Puteri Iqa Izyan said...

waa. lama jugak masa sekolah awfa nanti.

hopefull awfa dapat sekolah tu :)

Mira Amirudin said...

ok lah tu jd personal driver awfa..huhu
klu bosan why not u wat gathering dengan bloggers nak?hehe