Tuesday, January 17, 2012

40 days left

40 days left before i'm getting married ;P tipu jee tu, sebenarnya lagi 40 hari je lagi saya nak balik Australia. balik wollongong lee mano lagi. huwaaaaa saya tanak balik ;( tanak tanak tanakkkk! hehe drama habis, mestilah kena balik, study mesti diteruskan. lagi setahun je lagi kena duduk luar, nanti dah balik Malaysia for good, dah kerja semua mesti dah susah nak pi travel macam sekarang. lain lah kalau i sambung study lagi or berkerja di overseas jugak.

Tapi i tak ada lah rasa sedih sangat nak balik tinggalkan Malaysia since you guys know what, Air Asia X has started flying to Sydney!!!! it means i can go back more often. hahahaha padahal setiap kali cuti kau balik izzatie oii. its a good news for me sebab i boleh force my friend and my boyfriend to come and visit me. boyfriend saya boleh datang tiap tiap bulan nanti muahahahaha over sangat tu :D but seriously the price is way more cheaper from MAS Airlines.

This topic agak hangat dikalangan kawan kawan saya yang sedang belajar di Sydney sekarang. iyelah kan selama ni Air Asia pergi Melbourne, Perth and Gold Coast je. nak pi Sydney kena naik direct flight Malaysia Airline which cost quite a lot of money :O now sesiapa nak datang Sydney lawat sedara mara, pi tengok anak punya graduation tak ada lah beban sangat untuk mereka. ye dak? so mari leeee datang Sydney reramai. nanti i boleh bawak jejalan :)

Chinese new year is coming real soon. whats your plan for this coming holiday? saya punya? hehe hari hari sama je bagi i. cuti hari hari. hari hari buat benda sama. since adik i sekolah ni ada lah rountine baru, petang pergi ambik adik i dekat sekolah then beli cakoi dekat tepi jalan nak sampai rumah i. hari hari wey since first day school started. macik cakoi tu dah kenal i dah. hari hari beli cakoi 2 hengget. banyak gila perkataan hari hari perenggan ni -_____-

I nak kena start prepare barang untuk balik ni. i know 40 hari tu actually lama lagi tapi i tanak do things in last minute. nanti ada yang miss out. so better prepare awal awal kan :) nak cari barang untuk winter lah especially. thank you to acap saya yang handsome sebab selalu teman i pi sana situ sini. okay lah thats all for this entry. nanti i update lagi yee, insyaAllah. nak turun pi tolong mama saya masak. sebenarnya mama dah masak so nak turun makan je haha.

Terima kasih yee baca entri ini :)

9 comments:

Ema said...

best kn study oversea, bole jlan2 kt negara org..huwaaaa

Rtp Farra Arisha said...

i can feel how sad you're when you've to leave bumi malaysia very soon! :'( but for me, i can't wait to back to malaysia for a holiday sempena CNY! hehe, i wish you could make yourself happy being in malaysia in these 40 days!

Encik Troll said...

Sebulan sepuluh hari lagi. Tempoh masa yang lama. Tapi terasa sekejap bila waktu pagi itu kurang. :)

Hati hati, baik baik dekat Aussie. :)

dila.azie said...

Hmm , tak lama lagi jee . So , take care ye kat sane . Best nyee ! (:

Cik Aya said...

bestnye bljar kt overseas..saye kt dlm msia jew..haha

untoldhistory said...

bagus siap awal2 (:

Alin Marlini said...

seronok dengar awak study kat sana. Kak Alin ni berangan2 nak kesana...nak paksa anak bila dah besar sambung belajar kat sana nanti..hehehhee

adieque alizah said...

wah,, best ny.. winter,,nk rasa salji gak..!! hehee.. :D

shazlea shayla @ maria said...

hei.. muke u ada iras Lisa Surihani! pheewiit...

Anyway, gud luck in your study =)