Thursday, January 26, 2012

Gemersik Kalbu

Hey, korang tengok tak cerita Gemersik Kalbu dekat tv3 tu?? i sukeeeeeeeee sangat wey cerita tu! :D suke tengok si suffian yang sweet meweet tu. tapi boyfriend saya lagi sweet huahuahauhaua. i memang takkan miss tengok everyday. even though haritu i macam bengang sikit sebab apa yang si suffian tu buat dekat ana tapi tapii tapiii arghh haha lu fikir lah sendiri. kepada sesiapa yang tak tengok cerita tu, meh sini i buat review sikit. nak tahu tak?

Cerita dia from what i heard is actually based on novel. banyak kan orang buat cerita daripada novel sekarang. dasat sungguh :O ana or raihana, she is actually a teacher 'kot' at Layangan (which i have no idea where it is). then banyak lah dugaan yang menimpa si ana ni *okay ayat skema*. lepas first boyfriend dia meninggal sebab kena tikam dengan peragut, then dia terpaksa kahwin dengan si suffian walaupun time tu dia tengah bercinta dengan orang lain.

Dia terpaksa kahwin dengan si suffian tu pon sebab suffian pi buat jahat, and claimed that he has slept with her. ana sedar sedar tengok ada dekat rumah si suffian tu dah. so si suffian ni pi takut takutkan ana, if dia pregnant nanti semua macam mana. terpaksa lah si ana ni kahwin dengan si suffian ni. tapi ada kawan i habaq dekat i, si suffian just make up the stories so that he can get her to marry him. but still lah idea ni tu sangat jahat okay. dush dush suffian!

And now ana pon dah berkahwin dengan suffian but she still cannot accept suffian as her husband. the best part, suffian memang sangat lah berkerja kuat nak memenangi hati si isterinya, ana. good luck and all the best to you suffian! :D hehehehehe tak sabar nak tengok next and next episode. yang lagi menerujakan (wujud ke perkataan ni?) i, bila dengar lagu OST Gemersik Kalbu ni nyanyian si suffian atau nama sebenar Akasha. awww sweet sangat :)

Barang barang yang mama shipping from Aussie dah sampai tengah hari tadi. agak banyak jugak lah barang :O plus barang barang kena hantar two different destination. nasib dekat je distance between two house. thank you to my acap sebab teman i. tadi acap teman i pi my second house nak pi tengok la orang angkat barang tu, tapi before tu orang yang angkat barang tu tanya mama i. 'diorang baru kahwin ke, barang barang ni nak hantar rumah diorang ke?'

Hahahahahahahahaha mama cerita dekat i tadi sampai nak tergelak gelak i. do we looked like a married couple? nahh i don't think so. tapi itu doa tu kan kan hehehehe ;P amin amin. someone's birthday is coming really soon. i'm soooooo excited for it even though its not my birthday! haha. a month left before i'm going back to Australia. hm sob sob ;( tak bestnyewwwww. i'm going to spent my time fully. every single second is so precious to me right now.

Thank you for reading this entry! :)

11 comments:

akuiwana said...

try read the original novel.cerita asal laaaaaaagi sedih!dlm drama byk yg dh tukar.eg kalau ikut novel tunang ana tu meninggal sbb mati lemas.i really recommend u to read the novel.sedih..dh baca dua kali still sedih..

nuruashia ♥ said...

the original novel agy best yunk..
i xske tgk sbb xske aqasha hahahaa

nur fatihatuz zahra said...

betul tu, sekarang memang dah banyak drama yg telah di adaptasi from novel .. huu~ bila lagi diorang nak buat cerita dari novel Andai itu takdirnya ~ :)

btw, jum singgah sini-->

http://cheritakuhzara.blogspot.com/2012/01/si-comey.html

gdsbnga said...

tak sempat langsung nak tengok sume cite nii .ceh , tengok kj drama selalu ade mase . hihi org kate vanilla coklat best :)

Nini Hartini said...

alahaiii...tertarik sungguh tgk mata kamu..sgt cantik :)


owhhh bosannya asyik cerita kawen paksa, then suami-isteri x bercinta. x suke sbb benda ni jd kt org yg sy syg. jd x suke sbb tgk perempuan mcm ni, jual mahal kt suami, terus ingat kt kawan saye... isteri dia x beri hak dia walaupun dah dekat 3 bln nikah. sadis betul... dia ingat ni novel ke hape eh. hehehe

alyaclumsy said...

tak tgk pun :(

Nikisa Izas said...

tiap2 ari xpernah miss kalau miss pun mesti tgk kt tonton plak..

Mr.Trollulz said...

TV tidak menunjukkan segala galanya..!! Baca novel, dari muka surat depan sampai tag harga baru kita tau jalan cerita sebenar. Lagipula, dengan bacanya novel, boleh kita tau tang mana yg TV cut. Kekekeke. :D

Siesta said...

HI

awak dtg tgk baju preloved saye
http://www.kissaliens.blogspot.com
sorry,jgn marah k
thanks!

Senorita Nadira said...

shuke jugak! shuke aqasha ngn ayu:)
perfect couple right?

syamimi fatin said...

cerita dia best sebab ada aqasha! yeay suka dia tapi kan novel asal dia lagi best. ni adaptasi longgar je kan? tak kirala, suffian sgt sweet kn :)