Friday, January 20, 2012

Happy Chinese New Year

This is our first picture together. awwww don't we looked sweet together? muahahahahaha masuk bakul angkat sendiri ;P it was taken on June last year. how time flies kan. at this time, kitorang pi siam kahwin lari. huahuahuahuaa tipuu je! masa ni i pi vacation dengan kawan kawan sekolah i. ramai jugak around 10 orang including myself. and the vacation was super duper awesome! best sangat! one of the place that has enchanted me and i'll be back insyaAllah.

I just got back from dinner with acap and bancik. kitorang pi ayam penyet . actually i tanak makan sebab perut i tak berapa nak sihat harini. meragam je berapa kali ulang alik masuk toilet. tapi dah sampai tempat makan tu, rasa teringin pulak nak makan. blurrpp alhamdullilah :) boyfriend i makan udang penyet. i as usual ayam penyet. lama dah tak makan actually. hari tu in one week, i makan ayam penyet almost everyday. sampai naik muak i! :O

Tadi after maghrib, i pi hantar adik i dulu pi tuisyen dekat Seri Gombak. her first day actually. dia masuk tempat tuisyen i masa i darjah 5 and 6 dulu. i like the teacher so much, she is cikgu nora. cikgu kelas i masa dekat sekolah. i think everyone adore and love her. dia mengajar memang best and superb! almost 10 years jugak i tak jumpa dia. ni hantar adik i yang kecik tu tuisyen, baru berkesempatan nak jumpa. alhamdullilah dia still ingat i lagi. hehe.

Nak dijadikan cerita, tadi everywhere jalan jam. yaAllah pening kepala i tengok banyak gila kereta sini sana. iyelaa kan orang start cuti esok, lama pulak tu sampai selasa sebab raya cina sama. so semua pakat balik kampung and pi bercuti. tadi jam bukannya sebab accident ke apa. serious tak ada apa tapi maybe disebabkan kenderaan yang terlalu banyak sampai pack jalan. awfa terlambat jugak lah sampai ke tuisyen tadi. bukan salah i, jalan jam okay ;P

So kepada sesiapa yang nak memandu pi mana mana, balik kampung ke, pi honeymoon ke, pi bercuti ke or memane jelaa, memandu lah berhati hati okay. biar lambat asal selamat :) i cuti ni tak pi mana pon. sedih je kan? kalau ada orang nak bawak jejalan best jugak muahahahahaha. papa pon esok petang pi Dubai dah. he won't be in Malaysia for two weeks. lama kan? dia pi mane lagi entah, i pon tak tahu. tinggal mama, abang i and adik i je dekat rumah.

To all chinese in Malaysia and wherever you are, Happy Chinese New Year and Gong Xi Fa Cai :) ada sesiapa nak kasi i angpau tak? hehehehehe. tadi i tengok iklan McD, double prosperity memang mengancam betul. i'm gonna grab it tomorrow! nanti dah habis chinese new year season, confirm dah tak ada dah burger tu. ye dak? okay kawan kawan, itu sahaja untuk entri kali ini. tak ada banyak pon cerita menarik since i'm doing the same thing everyday haha.

Have a lovely weekend and a great holiday! :D

2 comments:

Encik Troll said...

I think it is better than me, the forever alone. :p

Hahahaha. Ayam penyet or whatever you called it, sedap tak? Saya tak reti makan something new. Ambil masa untuk adaptasi. Well, Meleis fact still running in my body. -.-

Kumbang Jingga said...

wowww u look sweat together hehehehe :-p