Saturday, March 24, 2012

DFO Homebush

How you guys doing today? great? awesome! my day was great too :) i am quite exhausted and sleepy at the moment tapi ku gagahkan diri jugak untuk update blog ni huahuahauhua tak adelaa, tak penat sangat pon lagipon baru lepas mandi. so rasa fresh gitu. nak tahu tak apa i buat harini? hehe harini saya pi berjalan dengan dua girlfriends saya, Fairuz Ishmah dan juga Nur Farihin. Fairuz sama university dengan i tapi Farihin study dekat Macquarie University.

I wake up at 8 in the morning. terus mandi dan siap siap sebab dah janji dengan si Pai atau nama sebenar Fairuz. pukul 9 nak gerak from Wollongong. after ambik Pai, i pi isi minyak kereta since it will be quite a long journey. okay the journey to Sydney city took about an hour and quarter. we reached at City Central rail station around 10.30 am. but Eein atau nama sebenar Farihin ada problem sikit so dia sampai lambat sikit. then we decide to roam around Central.

I masa tu agak lapar laa since tak breakfast ape lagi kan then i pi cari kedai best nak beli makanan. i beli a slice of pizza and one small hot chocolate. alhamdullilah kenyang :) then lepak lepak situ sekejap then si Eein pon sampai. kitorang terus straight pi DFO which located at Homebush Bay River. ohh before i pi breakfast tu, i dengan Pai pi cari birthday cake untuk Eein. she just turned 23 last few days. happy birthday again Eein! may Allah bless you always.

Perjalanan ke DFO tu sebenarnya dalam 20 minit boleh sampai. tapi biasalah it was my first time, sesat sekejap then jalan pulak mak aihh jem gilaa. weekend pulak kan :O tapi at last sampai jugak lah, and we are so lucky sebab terus dapat parking. then we started roaming around DFO tu. OH MY seriously best gilaa shopping dekat situ! semua barang murah. like seriously! from Coach, Orotton, Nine West, Cotton on, Dotti and plenty of other brands. just name it.

We spent about 2-3 hours jugak dekat situ. i managed to get everything that i want. happynyewww dapat shopping! :D lepas tu masing masing semua dah penat dan kelaparan. we headed to Auburn yang agak popular dengan variety of Halal restaurants. there were plenty of it. jadi macam kawasan orang orang Muslim je dekat area tu. si Pai dan Eein teringin nak makan tomyam dekat satu kedai ni tapi pukul 5 baru bukak so kitorang pi restaurant lain dulu haha.

We had chicken dumpling at this one indian restaurant! sangatsangatsangat sedap okay yumm. lepas ni kalau pi sana lagi, i nak makan lagi. we also had spring roll, just for the appetizer. then dalam pukul 5 kitorang gerak pi kedai yang bukak lambat tu. haha dahsat kan pi makan dekat dua restoran at the same time. i makan tomyam seafood dengan nasi putih je. alhamdullilah sangatlah kenyang sampai sekarang :) rasa macam makan banyak je.

Then Eein nak cari baklava yang agak popular dekat Auburn tu. i beli 2 pieces je sebab dah terlalu kenyang haha. memang sedap sangat baklava dia tu. rugi pulak tak beli bebanyak. lepas tu dah pukul 6 lebih macamtu, i pon hantar Eein pi Central station balik. dia nak balik Macquarie. i dengan Pai pon pulang ke Wollongong. jalan ya Allah jem gila laa. tension i bawak kereta tadi. dalam pukul 8 macamtu kitorang selamat sampai ke Wollongong. fuhh penat gila i tadi :O

But i really had so much fun :) tadi i drive pon berjaga jaga since haritu i kena saman $216 sebab speeding. hadoiii geram pulak bila teringat balik. so sekarang dah taubat tanak drive lelaju dah. hehe anyway, thank you Pai and Eein for a great day! and more thanks to Eein for the Lomo camera. i suka sangat! hehehehehehe maseh maseh. i love you :* sesiapa yang nak datang Sydney, pi lah shopping dekat DFO Homebush tu. serious best and worth it sangat.

Thank you for reading this entry! :)

2 comments:

Farahin Ahmad said...

speeding is rockk lahhh..hihi

Wawa Tasliman said...

what CottonOn only $5.. nak pergi attack now!! :)