Friday, April 20, 2012

#3 Easter update

This is the third update for my Easter Break. and i think it would be the second last entry about my easter break. it means there would be another entry after this. actually banyak tempat jugak kitorang pi but mostly tempat lebih kurang je so i just cerita about the main place that we went for visit. boleh kan? :p entri ni pasal trip kitorang ke Canberra which located about 3 hours from Sydney and 2 hours from Wollongong. jauh jugak sebenarnya. macam KL-Melaka.

Our journey begin at 9 in the morning. we manage to reach there around 12pm.

Sepanjangan perjalanan ke Canberra, banyak betul selisih dengan lori. lori dekat sini cool sebab semua gedabak besar macam lori transformers pon ada jugak :O




Kitorang ada stop dekat satu tempat stop ni, nak kata RNR bukan RNR tatau nak explain cemana huahuahuahu tapi tempat ni view sangat cantik. kitorang stop sekejap snap snap picture je hehe.

Sesampai Canberra, kitorang cari Brand Depot ala alaa macam Factory Outlet tapi malangnya dah tutup and direplace dengan shopping mall yang bosan tahap. then kitorang pi jejalan dekat bandar Canberra. cari Malaysian Restaurant, agak lama lah pusing pusing last last dah jumpa, tutup pulak, malang no 2. pastu kitorang chow pi Parliemant House. tempat ni lebih kurang macam Putrajaya lah tapi Putrajaya lagi cantik :p Malaysia No 1!



Cuaca haritu agak panas jugak, lalu satu bridge ni nampak rainbow wuwuwuwuwuu teruja :D



Last stop, kitorang stop by dekat tasik ape entah cantik jugak tempat dia. lepak dekat situ agak lama lah. bergambar sakan lagi lagi si acap tu hahahahahaha *tapi tanak lah upload bebanyak malu :p* first time dating dekat tasik.

Around 5pm, kitorang berangkat pulang. malang no 3 terjadi, kitorang kena saman sebab speeding. nak tahu berapa kena? tak payah tahu lah. nanti mesti korang menangis untuk i hehuehuehue. it will be my last saman ever! no more speeding. follow the rule! since rules dekat sini agak ketat jugak lah compare to Malaysia. but its okay at least we have an experience getting a penalty. pengajaran untuk diri sendiri so lepas ni tak ade lah bawak kereta laju dah.

Okay, thats all for today! thank you for reading this entry :)

7 comments:

Farahin Ahmad said...

saman lagi?mesti speed tak hengat dunia niehh.hiewhiew

saharinasaharudin said...

cnfrm mhal gilaa saman tu kan?

Fiera said...

cantiknye gambar..=)jeles!

Cik Eka said...

kena saman?? auwww

cantik gila la view dia....

[loveyourlife] said...

i perasan yg tmpt u kat sana bersih gilaaa la! kan? mcm lain klo compare kat msia ni where everywhere mesti ade sampah, at least a tissue etc. woww respect la macam mana dorg boleh maintain bersih macam tu sekali! :)

Izzatie said...

*Farahin, itulaa dah terbiase drive laju dekat Msia . dekat sini laju sikit pon tak boleh :O

*Rina , sangat !! tapi takpelah pengajaran utk diri sendiri jugak :)

*Fiera , hehe :p

*Cik Eka , cantik kan ? hihi

*Loveyourlife , ohh sini memang peraturan ketat sikit and everybody is actually following it since the fine is high . semua org takut hahahaha :D

Fitrah Ariffin said...

gambar gambar kat sini kan lawa sgt. dah rupa macam desktop punya background punbolehhhaha