Thursday, April 5, 2012

Easter Break

Yayy finally its the end of week 6 ! dah half way through dah semester ni. how time flies kan? cepat betuii. so i will be having a week break (easter break) HOORAYY! i am so thrilled. harini i tak pi kelas you know. hadoii rasa bersalah pulak. nak tahu tak kenapa? cehh jujur gila bagitau tak pi kelas. kira ni first time lah dalam semester ni i skip class. okay nak dijadikan cerita i only have one tutorial for today. supposedly i ada lagi satu tutorial and satu lecture.

Tapi tutorial and lecture tu memang harini tak ada disebabkan ada test this week (last Wednesday). so lecturer kasi rehat gitu. then pagi tadi i send my car for the inspection. dekat Australia, in order to get a new registeration or rego or roadtax, kereta hendaklah diperiksa internal dan juga external. the car got one problem regarding the meter and engine light. so tadi i pi hantar repair and suruh dia buat inspection sekali tapi malangnya inspection telah gagal.

Gagal sebab i punya handle for gear skru dah loose. hadoyaii padahal benda seconet je problem tau. in order to pass the inspection, the car could not have any problem at all. not at all. susah kan system dekat sini? hm. so diorang kena order handle gear baru and next Wednesday baru die boleh pasang. next Wednesday jugaklah i punya roadtax mati. isn't that great? ya Allah hopefully semua settle dengan cepat. i dah malas nak fikir pasal kereta ni dah. seriously!

Lepas hantar pagi tadi i pon balik rumah since i pon tak ada kelas kan. tido sekejap then i bangun masak lunch. sebenarnya i panaskan je lauk semalam, i buat sup ayam wuwuwuwuwuu sedap :p then i goreng fries. malangnya i lupa nak tutup suiz dapur. dok asyik sangat online sampai terlupa. i sedar pon bila ada bau yang tidak menyenangkan. lepas tu, baru lah i tutup. kuali pon dah berasap. lepas tu jadi lah kes lain pulak. mata i jadi sakit dek asap tu kot.

Mata berair mencurah curah. pedih yang amat :O i sampai dah taktahu nak buat apa. rendam mata dalam air. bukak semua tingkap and pintu in case maybe sebab asap kuali yang terbiar lama atas dapur. almost 2 hours jugak pergelutan i dengan mata i tu. time tu dah pukul 3 lebih. mata i still berair, nak bukak mata pon tak boleh. kelas i pukul 3.30 that is why i missed the class. reason munasabah tak? haha then i baring tutup mata lama baru la okay sikit.

At the same time, i tunggu call dari mechanic tempat i hantar kereta tu. i suruh dia settlekan before 3 tapi dah nak pukul 5 baru i boleh pi ambik. time pi amek tu, mata dah okay sikit tapi bengkak macam orang baru lepas menangis ;( orang tu pon pelik kenapa huehuehuehe. selepas itu saya pon pulang ke rumah. malang sungguh nasib harini. dengan roadtax kereta tak settle settle lagi. nasib lah buah hati i datang cuti ni which is TOMORROW! :D me so happy!

Okay, enough said, thank you for reading this entry!

3 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

adehh. susah jugak nak handle pasal kereta kat sana. mcm2 hal. huhu.

Amirah Jafri said...

wuhuuuuu gudluck dalam study! =) hehe

saharinasaharudin said...

happy holiday dgn yg tersayang! ;)