Tuesday, May 15, 2012

Cinta Buat Emelda

Wawawawawaa i know cerita ni dah habes tayang pon dekat tv tapi i baru je start tengok setelah dihasut oleh Kak Farah :O actually kitorang dok borak pasal si Fizo then Kak Farah suggest dekat i suruh tengok cerita tu. mula mula i tanak tengok sebab nanti memang i akan non-stop tengok straight sampai habis semua episodes then semalam bosan bosan, homework pon dah habes, assignment pon dah habes then tangan pi gatal click malay movie blogspot.

And yes semalam ada banyak kali jugak i menangis sebab tengok cerita ni. sedih gilaa wey! ;( menjadi gila lakonan diorang sebab i boleh terasa sampai tertusuk jiwa dan kolbu huahuahuahua exaggerated lebih pulak. tapi serious lah cerita tu memang best and now dah half way through. cepat kan? biasalah ada part yang i tak suka tu i skip lagi lagi part Kak Huda, kakak kepada Dr.Aril tu. eee menyampah gila okay. i suka tengok part Dr.Aril, Emelda dengan Dania je :)

Now baru lunch, late lunch sebenarnya. i masak Nasi Bukhari Ayam. mula mula macam tak berapa nak jadi sebab kurang air kot so nasi kurang masak then i masukkan dalam periuk kukus then kukus sekejap lepas tu alhamdullilah menjadi jugak nasi bukhari ku hewhewhew. bagus jugak sebenarnya duduk sesorang ni. ada lah sifat rajin nak masak. bila da selalu masak, macam macam resipi lah i try. kalau i balik Msia, confirm nak masuk dapur pon malas ;p


Oh yeah a good news for Air Asia fans. there are gonna be a big sale starting from tomorrow 16 May. book now and fly on 4 Jan- 22 May 2013 for a very cheap and reasonable price. as long as you book within 16 to 20 May 2012. fly from Kuala Lumpur to plenty of places around Asia including Australia. i usha jugak mana tau ada sale time raya nanti ingat nak balik sekejap malangnya tak ada. lagipon i still fikir lagi nak balik ke tak. masa tu baru je start kelas.

Kalau tanya my parent, diorang tak kisah pon kalau i nak balik. lagipon i memang terkenal dengan student Malaysia yang kate je belajar dekat overseas tapi asyik asyik balik Malaysia wawawawaa :D so you guys yang cuti ke or plan nak bercuti, book lah ticket now. the price in unbelievably cheap seriously go and have a look. memang berbaloi baloi lah. bukan selalu ada offer macam ni tau. i nak beli jugak lah for honeymoon nanti awal tahun. ehh honeymoon? :p 

Its week eleven oledi everyone. time flies so fast. dua minggu je lagi tinggal before this semester end. takutnyeee nak final exam :O esok nak submit assignment and the day after tomorrow ive got a presentation for Microeconomic Theory and Policy (subject elective). and i'm done will all assessment. wish me luck okay? got a lot of graph to draw and formulas to memorize. hopefully everything goes well. okay lah i nak sambung tengok cerita Dr.Aril Fatah ni.

Thank you for reading this entry!

9 comments:

farah zainal said...

hahaha...sad2 kan..waa..akak pun duk ulang tgk. Emo giles!! T_T. Fizo hot kot! aaaaa....
Apa lgi sila la pulang...! "Ala Oz and Malaysia, distance macam balik kampung je..." (ayat2 budak selalu balik)

MYA ZOOLKEFELY said...

oh babe, u buat i rasa nak tengok. habis! hahaha

NIZAM said...

Haha, mmg bets pun cite. hari2 layan. wah. hehe.
lagipun kan, akasia punye slot mmg terbaik la skang.

Mira Amirudin said...

wah murah sgt99....
bila lah dapat pi oz....huhu
best tau cite tu.. :)
good luck for your final exam ea :)

AdilaAzmir™ said...

cerita tuh mmg best. tp lepas start kuliah, tak tengok lg dah. tahu tahu dah habis. hahaha

Izzatie said...

Kfarah, hahahaha tengah memikir lah skg ni nak balik ke x :p

Myaa, tengok tengok ! serious best and sedih :(

Niza, betul betul betul :)

Mira, hehe insyaAllah ade rezeki sampai lah nanti. thanks babe!

Adila, waaaaa sambung la tengok. hihi best best :D

cikwahidaidris said...

cite tu mmg best !! :)

amboii, kerapnye balik. hehe

Puteri Iqa Izyan said...

ramai ckp best tapi tak teringin nk tgk. muehehehe :P

haNem said...

book lah lebih..hakhakhak..honeymoon kat redang tiru pasa sanda pun okey wat..hikhikhik