Monday, June 25, 2012

Pulau Perhentian Kecil

Guess what? i just got myself back from Perhentian Island. it was a very long journey but overall i did have fun. i nak review sikit je about my trip to Pulau Perhentian Kecil. i sebenarnya penat gila tapi tapii tak boleh nak tidur pulak so i decided to update about my trip to the island. i bertolak hari Khamis malam around 12 midnight and arrived at the jetty Kuala Besut around 6.30am. and then we had our breakfast at the jetty and lepak there until 9am. tunggu boat.

The schedule time supposed to be at 8 in the morning tapi ade masalah sikit so sebab tu kitorang gerak lambat sikit. the journey from jetty to Perhentian Kecil took about 45 minutes plus minus. sekejap je. we stayed at the Long Beach. oh i forgot to mention, seramai 21 orang yang join trip ke Perhentian Island ni. mostly are my boyfriend's friends and majority of them was my primary ex-schoolmate. we drove from Gombak to Kuala Besut. 6 cars altogether. 

Sesampai sana, ada few problems regarding the accommodation etc. we already booked in and pay the deposit earlier and all the rooms has been confirmed. tapi dah sampai sana, agent kami cakap bilik tak cukup. how come? semua agak bengang jugak lah. then we have to stay in separate accommodation. jauh jauh pulak tu. but it doesn't affect our mood to get into the beach :p petang tu jugak semua turun mandi laut. first day free activities. mandi, sadai, and makan.






At jetty Kuala Besut



On our way to Perhentian Kecil


Yeah, we finally arrived at the Long Beach


Haha i suka gambar ni :p oh and my boyfriend is in a blue swim shirt.


Picture ni dapat tangkap pon sebab i atas boat. next time nak kena beli camera waterproof :O


My pink snorkel set hewhewhew :D


Budak yang tak reti duduk diam but I still love him :p


Makan.. makan.. makan





My soulmate <3




Peace yaw ! Goodbye Mohsin chalet .


With Sab and Maya .


Geng 90's


Budak yang bercita cita nak jadi beach boy hahahahahahaha .

2nd day, we went to 4 different check point for snorkeling activities. it should be six tapi i pon tak tahu kenapa empat je. but whatever lah. i really had fun snorkeling and swimming. we also got to watch Turtle live. pengalaman yang best! penyu tu sangatlah besar okay. and disebabkan semua kejar penyu tu and some point penyu tu macam timbul atas air. it was really big and amazing :D gambar time snorkeling tak ade sangat since camera i bukan waterproof.

Nanti bila i dah ambik gambar snorkeling dekat my friend, i will show you guys okay :p kulit pon dah tanned dah ni hewhewhew. masa pi Perhentian ni jugak, i manage to eat lots of seafood and great foods. yummy! the food is a bit expensive tapi normal lah tu, makan dekat pulau pulak kan. mesti dia charge extra sikit. and surprisingly, dekat sini pon ade khidmat taxi rm2 seorang just for 100meter distance by sampan to big boat. pandai sungguh depa buat duit haha.

Day three, after breakfast terus kemas kemas barang and prepare to go home. we waited for the boat for almost 2 hours. nak dekat pukul 2 baru boat sampai. dugaan betul. sesampai jetty je terus pi lunch dekat area bandar Kuala Besut. semua kelaparan. makan Nasi Kandar! sedapp. lepas tu straight balik ke KL. sampai Gombak around 11 macamtu. berhenti banyak kali jugak tadi plus hujan lebat. overall, the trip was a lot fun and i'm enjoying every single minute of it! :)

Enough said, i better go to bed now, need to get better sleep tonight

Thank you for reading this entry!

p/s: gambar yang diupload adalah gambar yang bertuah. too many pictures sampai tak tahu nak letak gambar ape. enjoy the pictures!

7 comments:

~Queen Q~ said...

cantiknye pulau perhentian!

Rann said...

so sweet aie .. bestnyer dapt jejalan kat beach. hehek .. :)

haNem said...

hambooii..serunak napok! nanti boley datang ganu pulok..snorkel dekat sungai depan umah ni..ajak acap..kohkohkoh

Abdul Azim said...

rugi x g :(

Abdul Azim said...

besh kalu dpt join korg semua :)

Annyss said...

welcome back babe! i paling tak suka kalau orang taxi charge lebih2 macam tu. geram je.

Farahin Ahmad said...

bestnyeee holiday kat pulauuu :D