Sunday, July 29, 2012

Bazar Ramadhan

Hello, i'm back in Malaysia ! gonna be in Malaysia for the next mm tak tahu hahaha :p i safely arrived in Malaysia yesterday around 6pm. sesampai je tunang saya dah tunggu dekat arrival area. seminggu tak jumpa windu tahap lah. gedik tak? so kiranya last time i pi Australia is the last time i berjauhan dengan acap. after this, no more. yayyyy! lepas tu straight balik ke Gombak and berbuka with acap's family. lepas makan and solat maghrib baru acap hantar balik rumah :)

Today i tak pi memana pon. merehatkan diri dirumah selepas berpenat lelah menyelesaikan segala urusan di Wollongong. jual perabot, jual kereta, clearkan rumah etc. alhamdullilah semua dapat settle on time. rasa rindu sikit dekat Wollongong. ramai tanya kenapa jual semua? iyelah kan takkan i nak biar semua dekat sana  plus kena bayar duit sewa bla blah. kereta pon maintenance lagi nak kena service so better jual jeee. paling kurang pon i ade dekat Msia 6 bulan.

Lepas dah settle semua hari jumaat haritu baru i beli ticket balik ke Malaysia. risau jugak kena stay lama kalau tak sempat nak settlekan semua tapi yes dengan bantuan Paitheartsoul, my closest friend in Wollongong semuannya dapat selesai dengan smooth. thank you Pai ;* i tahu you rindu i sekarang. don't be sad. nanti jumpa masa wedding i eh. thank you for everything! thank you kasi i tidur rumah you. thank you pamkan tilam untuk i. thank you so much :)

Ohh petang tadi i pi Bazar Ramadhan dekat Sri Gombak. dah 2 tahun lebih i tak jejak kaki dekat bazaar so tadi agak teruja jugaklah. sangat tempting okay bila pi bazaar, rasa nak beli semua je. nafsu nafsu. i managed to buy popia basah, tepung pelita, air tebu, and murtabak daging. semua yang i tengah dok mengidam. my mom masak dekat rumah buat kari ayam, ikan bakar, kerabu, and bubur pulut hitam. alhamdullilah selesai sudah puasa hari yang ke 9.

Anyway, esok i dah start class dekat Inti University Subang. i ada one lecture je during afternoon. tutorial as usual second week baru start. rasa excited and a bit nervous. mesti rasa lain sangat belajar dekat Msia hihi hopefully semuannya okay esok. at the same time, banyak benda i nak kena buat and settlekan regarding my wedding preparation. i dah buat to-do-list to help me arranging what need to first and next and next. few months left. nervous nervous wey :O

Okay thats it for today. i will update later insyaAllah. blog ni pon dah agak terabai sejak dua menjak ni. bilalah nak macam dulu balik? hmm ;( hey korang tengok tak cerita Dejavu? tengok? niceeee sebab i memang tengah gila tengok cerita tu. i tak follow dari mula pon baru start serious tengok about last 3 weeks. tak sabar nak tunggu ending cerita tu minggu ni. hopefully Nadira akan choose Bazli. please Nadira pleaseeeee hahahahahaha i emo lebih pulak kihkihkih :p

Okay thank you for reading this entry!


<3

5 comments:

nurayunni said...

slmat berpose hari ke 10!

~capital N~ said...

sudah x blaja kat Wollongong ker??

bila wedding izatie???

nk dtg bole..

:)

said...

hee, sama lah kita, hope nadira dengan bazli:))

selamat berpuasa:D

hanabunga said...

waah dah nak kahwin. Jgn lupa jemput hana ya hehe *joke :D

Izzatie said...

@ayunni, you too darling :)

@capital N, belajar lagi next year pi sana balik . wedding? soon insyaAllah :D

@.. , selamat berpuasa too ! :D

@hana, hehe insyaAllah :)