Saturday, August 11, 2012

Random writing

I rasa macam nak update blog walaupun tiada idea ataupun cerita yang menarik untuk dikongsi. i mengantuk tahap letak kepala atas bantal terus boleh dibuai mimpi tapi disebabkan baru lepas makan (supper) so i need to wait at least 30 minutes before going to bed. to avoid perut buncit hewhewhew :p i am so tired like really tired. i slept only 2 hours and half yesterday. after sahur i didn't go back to sleep. sebab i takut tak terjaga pulak nak pi class pukul 10 pagi.

So i decided to clean my room a bit, susun susun baju, sapu vacuum sikit hihi ajen tak titeww? pukul 8 macamtu i mandi and bersiap nak pi ke Subang. around 9 i bertolak. tengok kereta minyak dah naik lampu merah (reserve fuel) haish pantang betul lagi lagi pepagi tengok kereta tak ada minyak. i sampai college around 9.30. lepas park, tidur sekejap dalam kereta then baru jalan pi college dengan mata kuyu tambah dengan angin sepoi sepoi bahasa hadoii.

Iyelah tidur 2 jam je. i've got 2 hours class today 10am till 12pm. the class was fun :) sekarang i ada ramai chinese friends. haha yelah kan dalam kelas i sorang pulak melayu. but since i'm new, everyone treat me like so nice :') after class habis i terus balik Gombak. sampai sampai rumah terus tidur like a baby. petang tadi pi bazar and beli KFC dengan encik tunang. beratur panjang gilaaaaaaaaa ramai orang. i sampai rumah dah lepas maghrib. berbuka lewat sikit :O


Wahh dah macam diary pulak tulis apa i buat harini . ini je modal i untuk setakat ini. seminggu je lagi nak raya kan? are you excited? baju raya dah beli? meh laa sponsor satu baju raya untuk i. kihkihkih :p cakap pasal raya kan, semalam i tengok iklan raya from Bernas that has touched my heart ;( siapa tak tengok lagi pi lah tengok dekat youtube or tunggu je keluar dekat tv haha. iklan yang singkat tapi padat dengan pengisian dan pengajaran yang berguna. 

Good job Bernas! teruskanlah menghasilkan iklan yang baik. same goes to Petronas which never failed to produce great tv commercial that brings good value and message :) we should be blessed with what we have now. *note, always remember there will always someone who has it worse than you. orang yang lagi susah, orang yang lagi memerlukan. so dengan apa yang kita ada, bersyukurlah. rezeki tu Allah yang beri, bila bila masa je Allah boleh tarik balik.

Kadang kadang bila kita tengok orang tu macam lebih dari kita, jangan terus rasa rendah diri or terus simpan sifat yang tak baik iaitu dengki, always remember tuhan tu maha adil. kalau orang tu lebih tang ni, mesti korang ada lebih tang lain. mesti punya! so never doubt things or specialties that you have now. be grateful and say thank no matter what. jangan mengeluh (nasihat untuk diri sendiri juga). sekian ceramah untuk malam minggu hihi, 

Thank you for reading this entry!

5 comments:

zulhilmi tempoyak said...

mn gmbr hubby nye... heee

nuruashia said...

hewhewhew..awk emeng ajin ehhehe ^^

Shazwani Ramly said...

gambar tuh sweet sgt.

Nama saya Shiera. said...

2 jam je tidur.
buat apa ??hehe

iyka zulaika said...

kita pon dah tengok iklan bernas dgn petronas tu. serius touching. wuu :')