Thursday, October 18, 2012

Aku terima nikahnya.. BOSAN


Tajuk macam bosan je kan? so do i. i pon tengah bosan. just finished up an assignment that need to be submitted that day after tomorrow. there's still some need to edit insyaAllah esok boleh siap kot. lama sungguh gua tak update blog ni. people must me wondering why am i so busy lately kan? kahwin time belajar ni satu challenge jugak sebenarnya tau. not an easy task to do, seriously! macam macam benda nak kena buat dalam masa yang sama. macam2 sangat.

Nak list dekat sini macam poyo pulak rasa haha ada orang yang lagi busy dari i ni :p sebenarnya hakikatnya tak ada lah busy tahap tidur tak cukup, makan pon tak sempat ke apa. ada je masa cuma i je yang malas nak update. correction, bukan malas tapi tak ada cerita syokk nak kongsi. hehe. tapi yang i boleh conclude here, semua preparation nak kahwin ni i buat sendiri from a-z. dari proses isi borang nikah sampai lah proses yang terakhir. i and acap urus sendiri.

Independent sangat kan? yelah dah kitorang yang nak kahwin. seteng orang, ada ayah dia settlekan ini, mak dia settlekan itu. tapi i tak, semua i buat sendiri. i mean handle sendiri. my parent just observed and say yes or no je. rasanya lagi puas hati kot macam tu. plus i memang tanak menyusahkan orang. selagi i boleh buat, i will do it myself :) but at the same time, my parent, acap's parent & kakak2 acap still give 110% support for the preparation and for us . 

We are truly blessed! alhamdullilah :) oh btw yesterday, i went to watch a movie with my fiancee. cerita Aku Terima Nikahnya lakonan Adi Putra and Nora Danish. ramai orang cakap cerita tu best lah, trailer gempak lah, sedih lah bagai semua kan. then i decided to go and watch it. sebab i memang minat diorang since cerita Tentang Dhia lagi. overall, the movie was okay. i give 4 out 10. haha sikit? cerita dia biasa sangat sangat. a very typical malay movie i would say. 

It just an opinion from me, dont get me wrong. maybe orang lain suka but for me, it was just an okay movie. not worth watching at the cinema :p Ombak Rindu was way much better. nice and better story line. tapi kalau korang nak tengok cerita Aku Terima Nikahnya tu just go okay. i tulis ni bukan nak discourage korang dari tengok hehe. pi jelah support filem Malaysia wakakakaka nanti lepas dah tengok apa kata share dengan i pulak pendapat korang.

Next week raya haji woooooo. excitednya! :)) sama excited macam raya Aidilfitri. then a week after that my birthday pulak. hahahahaha perlu ke bagitau izzatie oi? whatever it is, just nak bagitau korang, i takkan biarkan blog i ni bersawang macam tu. insyaAllah i akan make sure blog i ni terhupdate jugak even sekali seminggu. insyaAllah in 2-3 months time i akan active balik kot ber-blogging. i hope so. i really hope so. i think thats it for now. see you in the next entry!

Thank you for reading this entry!

"Tiga golongan yang tidak pernah ditolak doa mereka iaitu pertama, doa orang berpuasa; kedua, doa pemerintah adil; dan ketiga, doa orang dizalimi & dianiaya, di mana doa mereka terbuka luas dan Allah memberi jaminan doa mereka pasti dipenuhi.” (Hadis riwayat Tirmizi)




8 comments:

hazanis said...

alah, baru rasa nk g tengok movie ni..hikss xjd lah..:)

MéuzAngelo™ XXIII said...

bile tarikh kawen? hehe [link blog saya]

zulhilmi tempoyak said...

hmmmm.. gimana itu ya...hmmm..

akuanakpahang said...

Salam drp kami : http://akuanakpahang.blogspot.com/

Somel-somel Adliza Azilda said...

mang xbest citer tu.. bosan sungguh...

yaya ade said...

crita tu jalan cerita dia sma ngan movie the vow.

jom tgk sini :D
http://yayacaramel.blogspot.com/2012/10/first-giveaway-ga-by-ftnjwablogspotcom.html

robi herdiansyah said...

nice blog,

salam kenal, sukses terussss

zila manaf said...

tade mood pon nak nengoknye heuheu