Friday, October 5, 2012

Bulan sepuluh


Whoaa its October already you know. how time flies?! phewww pejam celik pejam celik dah masuk bulan 10. today 5 october kan? hihihihi it means one month left before my 22nd birthday. excited nya saya! my last birthday as bachelorrete tahu tak :p nak present bebanyak pleaseeeeeee! haa okay gua nak tulis satu entri pasal kejadian yang agak kerap berlaku sekarang ni. lately, Malaysia is not a safe country anymore. crimes are everywhere! like seriously.

I'm not a type of person yang suka baca newspaper or even watching a news on television. but sometimes, somehow i do acknowledge everything that happened around me. thank you to Facebook. now Fb pon boleh jadi medan untuk berkongsi cerita dan isu semasa. ade jugak advantage nye :p latest issue yang menarik perhatian i adalah isu orang follow kereta dari belakang. yelah takkan dari depan pulak kan hahahahahahahah. makin menjadi menjadi sekarang.

Dulu lama dulu i pernah baca satu post pasal ade orang blocked this lady punya car and took her car away. nasib baik dia tak jadi apa apa. maybe dia dah aimed lama kan, follow punya follow then they stopped you at the middle of the road. scary huh? yang latest pasal pengacara radio tu, hadoi lupa pulak nama dia siapa. kereta dia kena follow then kena block and kena culik. they even threatened her to kill. lagi lah scary?? :O nauzubillah. meremang bulu roma i.

Kalau korang perasan, benda macam ni banyak jadi dekat perempuan. lagi lagi perempuan yang selalu drive sesorang. they all aiming for this kind of driver. senang nak buat kerja. yelah kan perempuan kan insan yang lemah. kalau ade 5 lelaki stok badan sasa macam bob nak lawan dengan perempuan sorang confirm lah perempuan tu tak boleh nak buat apa kan other than screaming out loud. hm i cakap pasal benda ni sebab benda ni jadi dekat i recently ;(

Not the same case as the two case above. diorang punya extreme. tapi my point is kita sekarang ni kena lebih precautions dengan surroundings kita. kita maybe rasa semua okay tak ada apa masalah semua, tapi kalau benda tu nak jadi, bila bila masa pon boleh jadi kan. so berjaga jaga lah. lock the door straight away bila dah masuk kereta, jangan tunjukkan kereta yang korang bawak tu kereta perempuan (tunang i punya advice), jangan bawak kereta sesorang memalam.

It just a piece of advice. jagalah diri masing masing ye :) i sekarang a bit fobia nak drive sebab case i haritu. malas nak cerita heh boleh tak? tapi kes follow dari belakang jugak lah. hmm scary. okay lah, my aunts, uncles, cousins ade dekat rumah i right now. biasalah weekend berkumpul lah mereka di sini since nenek i pon dekat sini. my daddy now dekat Germany. bestnyaaaaaaa! *jeles*. till then, i will write again soon, remember, jaga diri ye semua! xx

Thank you for reading this entry :)



5 comments:

Lyaa Suriany said...

setuju sgt awak eh..
skrg ni nk p bank waktu mlm pun pkr 40x

najihahfara said...

zati,kawan dengan zarifah ye.
hihi..
salam kenal..

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

AsiaCube said...

Perkongsian yang menarik. Rasanya perlu tambah satu lagi iaitu belajar seni bela diri :)



Nota kaki:
AsiaCube menawarkan perkhidmatan untuk bertukar like,pengikut serta trafik :)
Lawati AsiaCube - The Best Free Social Exchange Site! untuk pendaftaran percuma :)
Muat turun panduan ringkas AsiaCube : Tutorial AsiaCube
Tonton Video AsiaCube : Tonton Video AsiaCube

nana kamarul said...

mygawd! what happened to you sayang? Nanti jumpa cerita ok? Heheee ;) See you soon bride-to-be :P