Friday, July 5, 2013

My reception day

Hello :) today i'm going to post about my reception day which happened on 16 of December 2012. 7 bulan lepas but rasa macam baru je last week, time flies so fast kan? next week dah masuk bulan Ramadhan. oh my i am so excited to celebrate my first Ramadhan with my hubby and baby in the tummy hehe. so here are my story about my lovely and humble reception day. its a joint event actually. since my hubby's house and my house dekat je, so our parent decided untuk buat kenduri sekali je. kenduri sebelah perempuan dan sebelah pihak lelaki together.

Actually, we were a bit late of finding the place for reception. i bertunang bulan July 2012, after raya baru sibuk nak mencari dewan. bayangkan orang lain dah book and pay deposit usually a year before the event. we called so many places but mostly dah fully booked. but alhamdullilah dengan bantuan kawan my daddy in law, we got a place at Seri Pacific Hotel. we are lucky enough because the date that we chose still available. we directly pay the deposits and started planning for our reception day which includes the deco, pelamin, baju and etc.

As my solemnization i banyak uruskan sendiri sebab taknak menyusahkan orang lain, same goes to my reception day. my hubby and i worked really hard in terms of finding the right doorgift for guest, our pelamin and deco pon kitorang yang decide, baju and other small things. sampaikan malam before reception pon kitorang sibuk mengangkat doorgift. hehe pengalaman yang best sangat walaupun penat yang amat. bayangkan kitorang pengantin ni tido almost 4am malam before reception, then pukul 8 pagi dah bangun untuk bersiap semua. 

Basically, the pelamin i took from the same person who did my pelamin on akad nikah day. you can google her, FL-Adore. she's very talented and the price is very affordable. doorgift pulak i kasi bekas crystal empat segi with Fidani chocolate inside it packed with hard pvc and ribbon. doorgift ramai jugak yang membantu menyiapkan kerana sangat remeh kerjanya. Fidani chocolate i beli borong from a factory at Shah Alam. kena order awal and they price it depends on the shape and weight. quite a reasonable price. highly recommended!

My dress and my hubby's suits i tempah from Nazreen Idris jugak. he really has done a great job! we really love our baju sangat sangat sangat suka. walaupun a bit pricy but sangatlah worth it and berbaloi. oh our dress and suit are now open for rental if anyone interested. so thats basically the basic details about my reception. there are also a gamelan group playing gamelan on that day. my daddy got the gamelan group from Seri Warisan if i'm not mistaken. they also offered so many other types of shows; cak lempong, ghazal, selawat team etc.

My reception day started at 12 noon and end at 4.30pm. sangat ramai yang datang haritu. meriah sebab majlis tu involve kawan and sedara mara dari kedua dua belah pihak lelaki dan perempuan kan. kawan i and my hubby pon ramai sangat sangat. but actually kawan kitorang banyak yang sama sebab we were in the same primary school. ingat tak i pernah cerita he was actually my first love masa kitorang standard 6. hehe kalau orang tanya my dad pasal i and hubby i, mesti dia akan cerita yang kitorang kenal since zaman sekolah rendah. haha.

So majlis start dengan bacaan doa, selawat, ucapan dari kedua dua daddy hehe. kitorang tak bersanding renjis renjis pon just guna pelamin untuk bergambar je. we spent a lot of time sitting on the pelamin sebab orang nak bergambar non-stop. ramai yang datang kan, sekejap kawan acap, sekejap kawan i pulak, sedara mara acap, sedara mara i pulak. tak sempat nak mingle around saying thanks to the guest, so here is my deepest thanks to everyone who came to our reception day! we really appreciate, all the present, doa, etc. thank you so very much!

Itu jelah kot, baby esok cukup 7 bulan yayy! will update insyaAllah again soon :)
Thank you for reading this entry.
Scroll bawah for the pictures ok

























:)

7 comments:

Puan Ezy said...

cantek!

Mizz ErMa said...

cantiknya kaler baju pengantin..seswai sangat dengan pengantin..hehe

nasha adlina said...

Gorgeous sis! Oh yea, is there anybody else who've ever told you that your face's totally like Nur Fathia's? I think so. Hehe. You know her kan? The beautiful actress tuu.

Puteri Iqa Izyan said...

Wah mmg kire full effort lah ni sebab hampir semua buat sendiri.

rasa macam nak kawen jugaaaaaakkkk. Ahahahaha.

your wedding dress mmg gile superb gojes. hihihi.

[loveyourlife] said...

orang cantik, pakai ape pun sentiasa nampak cantik! :) bila tgk2 pics ni semua, rasa nak kawin jugak! pleaseeee :/

Azwanie Hisham said...

C.A.N.T.I.K.

salam perkenalan dan sy dah folo awak.. sebab nak tengok perkembangan anak awak.. hihi

Azwanie Hisham said...

C.A.N.T.I.K.

salam perkenalan dan sy dah folo awak.. sebab nak tengok perkembangan anak awak.. hihi