Monday, November 22, 2010

Esok balik KL

As i said in my previous post, semalam i pergi Pulau Payar for scuba diving and snorkeling. so sekarang ni i dekat hotel dekat sg.petani bermalam dekat sini semalam sebelum balik ke rumah i di gombak esok. dekat sini online kat bilik free je laju pulak tu. best gila lah! haha. petang tadi sampai kuala perlis pukul 5 then balik rumah nenek i sekejap ambik barang straight datang sini :)

Sesampai je hotel mama papa nak tengok badminton china vs malaysia dulu. i pulak tengah lapar that time. haha. terpaksa lah sabar menunggu. dok mengunyah coklat daim beli dekat langkawi and biskut orea. siapa suka coklat daim? haha. i rasa kan harini i banyak gila makan. sekejap sekejap je lapar. mama panggil i hantu makan sekarang ni. berat i pon naik 3 kg! hihi.

Pagi tadi skip breakfast sebab bangun lewat. check out dari hotel dekat langkawi around 11 then terus pergi makan. breakfast plus lunch sekali. haha. i makan nasi campur lauk ikan keli bakar, ayam masak kari and sayur campur. air pulak teh o ais limau! sedap sangat! i semua benda cakap sedap. haha. lepas makan mama papa ajak pergi shopping dekat pekan kuah pulak.

*time snorkeling. tengok tu ikan ikan semua suka dekat i! haha.

I tak beli apa apa sangat pon dekat langkawi. sempat grab long dress, one flip flop and tadi shopping barang make up sikit dekat elianto. mama pulak banyak beli pinggan mangkuk bagi dekat nenek i, auntie auntie i and for her collection as well. ramai gila orang tadi biasalah sekarang kan musim cuti sekolah kan. cuaca dekat langkawi pon sumpah panas gila! berpeluh peluh i! huhu.

Actually kan korang gambar time scuba diving still dalam process peng-editing sebab diorang actually rakam tak capture gambar. so i need to capture the picture from the laptop. quite leceh lah so i think tunggu balik malaysia lah. haha. even the video too kena banyak edit bagi pendek sebab i think its too long and berat maybe nanti i takut tak boleh nak upload dekat blog je nanti.

Btw peha i sakit gila sekarang ni. rasanya effect semalam lah berenang, snorkeling and activity lain. sebab dah lama tak bergerak macam tu. exercise or berlari pon jarang so maybe muscle muscle terkejut. mama lah yang cakap. adeh stress pulak i! nak berjalan pon tak seronok! macam orang yang berumur pulak sakit lutut peha semua. haha. hopefully esok lusa dah okay ;O

Terima kasih kerana membaca entry ini!

18 comments:

Nadia H. said...

hehe zatie, bkn mmg kat msia ke skrg ni?

Izatie said...

Haha yes babe. But now dekat kedah :))

lady bella said...

ikan ye kat keliling tu??huhu..semoga sakit tu cpt baik ok..=)

nazirafarahinomar said...

zatie, hehe. sumpah seronok kan scuba diving!!! i teringin nak pulau kapas!!huu, cantik sangat3x :pp . zatie, memang pun kalau x biasa bersenam then suddenly kita BERENANG pulak, MEMANG MUSCLES TERKEJUT! hehe, btol lah ur mom cakap tu :) .

iela SFN said...

ahhhh, DAIM ! I really love it !

suke sesangat mkn daim !

even kalo sesape pgi langkawi pon, ila pesan coklat daim. sane je murah.

kt KL ni, makkk aihhh, mahal nye x yah ckp la, lbey prefer cadbury. haha

kt dlm IKEA je jual daim murah ;)

wuwu ~

beshnye dye snorkling, ila x pnah lg snorkling, teringin gak.

ahakz !

nk blk KL da ? mari-mari, hirup udara KL lak, huhu~

ika~~ said...

i love elianto make up too :)
sukenye tgk ikan kerumun u tu..
klu pegang msti lari kaan?
i mean berenang..lari utk mnusia
ahaha

Izatie said...

Lady bella, yes ikan! hihi. thanks darling! ;)

Nazira, tahu takpe! im in love with scuba. rasa nak ambik license terus je. haha. yes rasa sengal sengal otot gila lah! adeh nak kena pergi mengurut nie ^_^

Iela, kan kan? i pon dah bertahun dah xmakan coklat daim ni. at last dapat jugak. haha. dekat ikea ade cake daim right? i xpernah try lagi but insyaAllah soon :))

Ika, really? i baru first time try elianto. haha. but first try semalam memuaskan hati la. hihi. die xlari jugak. ikan tu mmg suke kerumun org lagi2 kalau kite bg makanan ^_^

saidatul noor farhana said...

such a hepi day that u have..:)

Izatie said...

Haha. Thank you darling! :)

siti hajar said...

biasa larh tu berat badan naek kan kan
t diet blek kan kan..
bile lagi nk dapat enjoy kan kan

asmaroro said...

bestnye bestnye scuba diving!

n a d e a said...

i love snorkeling!
and i really want to try scuba diving to! baca entry ni lg la nak try. tp cam takut sikit. hee ;p
and i've never been to langkawi. kesian kan? HEHE ;p

best tengok gambar awk g scuba!!

Prinzessin Sara said...

wowww.dats greatt.izatie..dats ma email
saya_sarah@yahoo.com
add me up dear ;D

nur athirah said...

kak izatie di tag. amik kat sini http://celotehsitrah.blogspot.com/2010/11/saya-di-tag.html

pastu amik award kat sini
http://celotehsitrah.blogspot.com/2010/11/first-award.html

Izatie said...

Siti hajar, haha betul sangat lah tu! ^_^

Asma, yes best sangat! nanti i letak gambar time scuba pulak ;)

Nadea, give it a try darling. mule mule memang lah nervous. but bile dah masuk air confirm xnak naik darat! haha. alaaa xpe next time ade rezeki u pergi langkawi okay? hihi. btw i xletak lg gambar time scuba. mane u tgk? haha. ill upload later okay :))

Sara, okay babe! i dah add you da ;)

Athirah, thanks a lot darling! nanti kak zatie ambik okay ^_^

DOLCEshasha said...

Pulau Payar besh kan? I pun penah gak beshh.

Izatie said...

Aah best sangat! Hihi.

pink said...

sonoknya menyelam.....

salam perkenalan