Tuesday, November 23, 2010

Scuba scuba diving

Hello. i'm back to Kuala Lumpur! :)

Semalam bertolak dari sg.petani dalam pukul 12.30. papa straight balik ke KL. dia ade meeting pukul 5. so memang rushing habis lah. haha. berhenti makan and solat dekat tapah sekejap then papa pecut sampai office dia nearby KLCC around 5.30. lambat sikit tu pon sebab jalan jem dekat area kl biasa lah time orang habis kerja kan. then i pulak drive all the way back to gombak. hihi.

As i promised before, i update about scuba diving today! finally! just video time scuba je maybe esok or lusa baru i upload. internet actually tak berapa nak laju pon. pakai broadband maxis je. but boleh lah pelan pelan nak update just makan masa sikit. selalunya i update 30 minit dah boleh publish ni i rasa dalam sejam baru boleh publish. maybe sebab upload gambar banyak kot.






So ada 10 gambar altogether yang i able to upload here. more pictures dekat facebook i okay? some information about scuba diving and snorkeling yang i boleh share. i pergi scuba diving and snorkeling dekat pulau payar which is about 1 hour jugak naik ferry from pulau langkawi. parent i ambik package snorkeling + ferry + makan tengah hari + other services = rm160 per head.

But the package excluding the scuba diving. scuba diving without a license is rm140 per head. harga for scuba i think is fixed. maybe for snorkeling package ada pelbagai. ramai cakap boleh dapat lagi murah lagi. so guys yang berminat pergi lah ke pulau payar! no dissapointment! 100% guarantee! best gila! haha. scuba diving too! totally worth it! once in a lifetime experience ;)

Papa cakap maybe end of december nak pergi pangkor pulak. haha. papa pon nak try scuba diving jugak. and since anak anak dia sekarang minat gila dengan scuba so dia dok survey about taking a license procedure etc. i am so excited about this! to be honest, mula mula i nak scuba ni nak turun dalam air sumpah nervous gila but bila dah masuk air everything changed! haha.

It is one of the best experience i ever had in my life.

Thanks for reading this entry!

32 comments:

wahida idris said...

wow! bestnye. hee. kalau xpndai swim boleh x try scube diving tu? hee

Cik Tqah said...

beshnye.. snorkeling pon belum pernah..hehe..bile nk pegi skuba ntah

Luffy said...

wow...cm best jer...huhu

C.A.R.M.I.L.A said...

bestnye izatie.... scuba diving nie kene org yg brani akak nie suka dgn air pi bab air laut akak kalah.. air terjun xper....

lady bella said...

wahhh..kelihatan sgt best..dpt buat lg best..

lady bella said...

oh ya,izatie nape i tak blh add fb u ye?add i ok..nala_girl89@yahoo.com.my..thanx..=)

eiffel said...

wah!!!sonok nyer T.T

*jelez

C.A.R.M.I.L.A said...

izatie.. jgn lupa amik award yer...tq

Izatie said...

Wahida, hihi boleh jugak kot. at least kalau dah biase berenang lagi senang lah :)

Cik tqah, alolo xpe nanti ade rezeki u pergi okay ^_^

Carmila, haha xpe akak try dulu. mule mule zatie pon nervous jugak. but dah turun dalam air rase best sangat! :))

Nabila, yes best sangat darling! i dah add you dah ;)

Eiffel, hihi. aah seronok sgt! ^_^

n a d e a said...

izatie,

eh i silap previous comment tu nak cakap gambar snorkeling! hehe ;)

wah.. mmg next year nak kena try scuba diving jugak lah!! teruja lepas tgk gambar2 ni semua ;))

nazirafarahinomar said...

hehe blup blup blup ^_^

siti hajar said...

blogwalking here !!

Izatie said...

Nadea, ohh takpe! ;) haha pegi try babe. seriously best sangat! mcm masuk dekat dunia lain. hihi.

Nazira, best kan tgk bubble keluar dari mulut! haha.

Hajar, thanks darling! ^_^ will come over to yours too later on. hihi.

nurul huda said...

wahh.. best nye.. nie yg ase nak cari laut skrg jgk nie.. hoho

Izatie said...

Haha. Pegi pegi cepat! ^_^

twinkle twinkle said...

waaa besnya asyik melacong ;D

Izatie said...

:))

Cik Ezy said...

best nye..
jeles..
=)

Izatie said...

Hihi. Pegi la nanti babe! :)

Elin said...

wow..pandai nye scuba..akak takottt...snorkeling jer bleh la..time g manukan island kat sabah...teringat2 plak.

Izatie said...

Mule mule memang takut akak. Tapi dah masuk air rasa excited more than nervous! :)) Give it a try. Hihi.

Prinzessin Sara said...

yup..scuba & diving really best!!

rohanazainal said...

izatie!
mmg have fun giler holiday U..
acctly, u punyer BF tue ex MRSM Batu Pahat n MRSM Kuala Kubu Bharu ke?
aik sedara I n my GF kuzen I kenal hatim U.. huhuhu..

Izatie said...

Sara, yup! sangat best! :)

Rohana, yes i really had fun darling! :) Oh ye ke kenal? Hihi. Aah dulu dia student MRSM KKB ^_^

teenot said...

bestnyer zatie!huhu..

Izatie said...

Hihi. Aah best sangat teenot! ;)

jenny said...

nak scuba jugakkk~!!! T___T

Izatie said...

Go babe go! :))

masshie mastura said...

sgttttttt jeles okeyyy ;)
n i tot sape2 nk selam skuba kena ade license n sape xde xpayah.
rupe2nye bley eh hehe.

Izatie said...

Hihi. so now u dah tahu so pergi la scuba! best and enjoy sangat! ;)

Jiha. said...

bestnye. teringin nak diving

Izatie said...

Hihi. Pergi la nanti darling! ^_^