Friday, December 3, 2010

Jom Heboh Bukit Jalil

Nak tahu apa i buat harini?

Okay harini i bangun pukul 1! bukan satu pagi tapi satu petang. haha. i pon tak tahu lah asal kerja i menternak lemak je sekarang. naik lemak lagi bila my mom tak kejut pon i suruh bangun ke apa. dia tahu anak dia sedang bercuti sakan sekarang ni. nanti dah balik aussie tak boleh nak tido puas puas dah. haha. betul tak? then bangun terus sumbat nasi lemak sambal sotong. ya allah sedap gila nasi lemak i makan harini! esok nak suruh mama beli dekat tempat yang sama lagi. siap pesan dekat mama beli 2 bungkus untuk i! hihi.

Then mama suruh tolong mama sidai kain dulu baru mandi semua. then dah mandi siap siap semua baru bergerak menjalankan tugas sebagai assistant tak bergaji. haha. sepatutnya kena pecat dah ni sebab bangun lambat. tadi sempat pergi bayar bil astro, eletrik and broadband je. nak tolong papa uruskan hal rumah sewa pon dah tak sempat. itulah kau izatie lain kali bangun lambat lagi okay? haha. then i pergi Jaya Jusco sebab dekat sana ada maxis center. bayar bil broadband and nak beli big apple sekali untuk makan petang.

Esok lusa tak ada plan apa pon. ingat nak pergi saloon buat treatment rambut. tapi rasa malas lah pulak. nak melepak je dekat rumah. tapi confirm papa mama ajak keluar weekend ni. biasalah time weekend je papa free ada masa lebih sikit. paling kurang pon mesti dinner or lunch dekat luar. but for next weekend, i rasa macam nak pergi JOM HEBOH dekat bukit jalil. i never been to any jom heboh expo. actually i tak berapa suka sangat tempat yang ramai orang. tapi kali ni rasa nak sangat pergi. ada sape sape nak teman i? ;)

*masa conference papa. i looked formal kan? hihi.

Anyway i nak luahkan perasaan sikit lah. sebenarnya bukan luahan perasaan pon. more to letting you guys know how actually am i. maybe ramai yang tak kenal i in-person kan. i ni seorang yang baik. haha. statement mengelabah je! tak baik sangat lah. jahat sikit je. hihi. okay let be serious, i ni boleh dikategorikan agak manja jugak lah. i tak suka orang paksa i buat benda yang i tak suka and paling i benci orang tinggi suara and marah i. mesti i akan rasa down and sedih sangat. so korang jangan lah marah i okay? hihi.

Tapi yang i paling tak suka orang yang tak respect and suka nak tipu menipu ni. i tak paham sangat kenapa orang kena bersikap macam tu? pernah tak dengar pepatah, sepandai pandai tupai melompat akhirnya jatuh ketanah juga. haish pantang lah i. i benci benci gila! ;O and lastly, orang yang suka judge orang lain. lagi i tak suka kalau yang si penjudge tu tak kenal langsung orang yang dijudge or dalam perkataan popular, mengutuk! selalu perempuan lah kan yang suka mengutuk mengumpat? i sendiri admit pompuan memang cam gitu.

But berpada pada and bertempat lah kan. dulu time i dekat uia nilai, macam macam orang hentam i. seriously! i sampai menangis tau sebab banyak sangat orang buat cerita pasal i. paling teruk and paling yang i ingat sampai sekarang, ada orang pernah buat cerita cakap, my parent kerja cuci pinggan je. sedih sangat i! and to be truth orang yang cakap bukan bukan pasal i tu tak kenal i langsung, tak pernah cakap sepatah pon dengan i. so unbelievable kan? huh! they talking about me like they knew about me since i was born.

I think sampai sini jelah kot luahan perasaan i yang tetibe nak emotional ni. haha. kalau ikutkan hati i sampai esok pon tak terpublish post ni. macam macam benda lagi nak cerita. but for the meantime, that's all i can share with you guys my readers. sorry bebankan korang pulak baca benda benda serabut ni. eh sebelum i terlupa i nak cakap terima kasih sangat kepada semua yang follow blog i. macam tak sangka je dah 400 lebih followers. terharu sangat sangat! keep reading and keep supporting La Dolce Izatie okay! :)

Quote for today:

If you are going to criticize someone else, admit your own mistakes first. everyone makes mistake. but be aware of your own before you point out someone elses.

26 comments:

NorAzalya said...

sgt2 suka bace ur entries :)

fifianggun said...

sabar zati,,,tak semua orang kite bolehkan puas hati,,kan?
haaa,,,,enjoy ya ur day kat jomheboh nnti?hehe

natasha MDG said...

sabar je izatie. mulut org, susah kite nak jage.
take care : )

Marya Hana . said...

kita serupaaaaa. haha
bangon lambat!

Syafiq Rosli said...

selagi kita masih terdaya..kita lakukan ape yg termampu..huhu

ainraus said...

jome babe pergi jom heboh next week?

btw, perempuan mmg macam tu. :(
i paham you. ada je benda nak diumpat.

lula said...

yunk..mulut org mmg mcm 2..ignore kan jee =) be strong girls!!

AISHA SAAD said...

aku uia nilai jugak dulu.
hang batch bilaa?
aku 07...

annyss said...

sabarlah izzatie..lumrah hidup..mesti ada yang dengki..chill k?

twinkle twinkle said...

ish x patutnya dorg wt mcm tu

teenot said...

hee..jom2! macam best je..I tak penah pergi yang kat bukit jalil nie lagi..I pun rasa nak pergi..

Jgn sedih2 okay, si comel? bersabar jela..manusia memang macam2 perangai..mind your own business la kn? kn?

iela SFN said...

wohhoo, JJ mane u pgy zati?

xkan wangsa maju kot? sane ade big apple ?

n btw, jom heboh next week yeh?

haha, x pnah tawu pun. ila pun x pnah pgi gak, parents x mao bwk. sob3 .

ahakz !

oh yeh, abaikan je dowunk yg ckp bukan2 bout u tu, wat donnow je.

dengki la tu, x puas aty. biase la, kt dunia ni, x sah kalo x de org yg dengki ngn sum1 yg lg better dr dye :)

Aliaa Nurnaja said...

ouh uia nilai ?
hehe . you batch bila eh ?

Izatie said...

Norazalya, thanks darling! keep reading it okay! ;)

Fifi, yes im agree with you babe! eh xconfirm lagi pergi ke tak! haha. if jadi pergi ill make a very special entry about JOM HEBOH ^_^

Natasha, okay babe. thanks! :))

Marya, really! give me high 5 babeh! haha.

Ain, u pergi ke jom heboh nanti? if i jadi pergi kite jumpe dekat sana okay. hihi.

Lula, yes betul sangat darling! thanks lula ^_^

Aisha, oh i batch 2008 i rasa. tapi satu sem je dekat sane. hihi.

Annys, thanks sayang! ;)

Amira, kan kan? ish teruk betul. hihi.

Teenot, kalau u pergi let me know okay? i pon xsure lagi ni nak pergi ke tak. takut nanti xde parking sesak semua pulak. haha. anyway, thanks for the concern darling :)

Iela, JJ wangsa maju la babe. aah sane ade big apple ke JCO but both are them same thing kan. since awal tahun lg ade big apple i rase. hihi. yup next week! i pon tak pernah pergi jugak. saje nak experience one! hihi. btw, thanks iela! ^_^

Alia, yup i tahun 2008 :) tapi satu semester je dekat sana. then i move to dubai. hihi.

farysa said...

its okey babe
everything org ckp tu sbenarnye u amek buat jd semangat
biarlah mulut diorang
asalkan u dgn family okey
lg satu janji jgn biar family u smpai hilang kepercayaan dkat u
kalau ade org yg buat mcm tu baru u naik hangin okey
haha

Aimi Bahari said...

nak pergi jom heboh ke? jem tau. kalau nak pegi nek train je itupun tpakse himpit2 kot. haha tu dulu la sbb pnah pegi skali je jom heboh tu..

btw, i pon baik jugak! hee.

Izatie said...

Farysa, thanks for all the advice! i truly agree with you babe! nanti u dah masuk uia next week kite meet up okay! ;)) love yah!

Aimi, haha itulah rasa macam nak pergi je sebab xpernah lagi sampai mane2 jom heboh! but bile u dah bgtau macam tu rase mcm xnak pergi pulak ^_^ hihi.

saidatul noor farhana said...

i like to read ur n3...
really like it..
let it be if org around u nk ckp aper cz all them envy with u..
chill girl..;)

Aliaa Nurnaja said...

ouhh okay . i batch 2009 . masuk gombak this wednesday , wuhuuu :)

C.A.R.M.I.L.A said...

sabar k.. biasalah mulut org kita xboleh nak tutup, hanya kita shj yg tahu siapa diri kita so pedulikan mereka yg berperangai mcm tu yg pntg kita xmcm tu k izatie...

HonEyBuNNy said...

betul tu..mencik org penipu....

hudhud said...

babe, i tag u

http://hudhudpunyablog.blogspot.com/2010/12/your-photo-contest.html

Izatie said...

Saidatul Noor Farhana, really babe? hihi. thank you babe! ;) thank you sangat! hihi.

Aliaa, ye ke? congrats darling! kalau jumpe i area gombak ni tegur2 la. haha. i nanti pon mesti selalu pergi uia gombak sebab my friend ramai dekat sane ^_^

Carmilla, yes im agree with you darling! but somehow sometime rasa macam tak tahan sangat. seriously! lagi lagi if they spread bad rumours about kite. tapi alhamdulillah sekarang dah okay :)) anyway, thanks babe!

Huda, thank you for the tagging! ill do it later on insyaAllah. hihi.

Aliaa Nurnaja said...

haha . bigg thanksss ! you friendly lahh . i suka i suka . haha . hey i found out that i taboleh add you kat fb . tsk tsk . boleh tolong add i if you dont mind ? aliaa_leo91@yahoo.com .

Izatie said...

Hihi. ni biggie darling! ;) eh aliaa i pon tak boleh nak add u jugak lah dekat fb. huhu. xjumpe u dekat fb! :(

kembatolo™ said...

setuju dengan manja tu..
hehehe..