Sunday, December 5, 2010

Motor Show dekat PWTC

Hello my lovely readers? i baru je bangun. nak tahu pukul berapa sekarang? pukul 1 lebih. kahkah. teruk betul i asyik kerja bangun lambat je. but kalau tahu haritu nak berjalan memana boleh pulak bangun awal. terbukti yang i ni dasar pemalas ;O sebab i tahu harini tak ada plan nak keluar memane so i dengan bangganya rajinkan diri ini untuk extent waktu tidur. i slept almost 12 hours. so unbelievable! haha. tapi i ada reason kenapa bangun lambat?

Semalam which is saturday ceh ayat macam keling pulak. haha. okay semalam i keluar dengan my parent. pagi semalam bangun agak awal lah around 10 then breakfast. pastu mama bising bising dah suruh mandi siap siap sebab nak keluar. so i dengan liatnya mandi lah and bersiap. rasa malas sangat nak keluar. lagi lagi lepas papa cakap nak pergi PWTC tengok motor show. motor show papa? fashion show tak ada? haha. seriously malas gila nak pergi.

Lepas lunch dekat area gombak, then singgah sekejap dekat K Club dekat Melawati sebab nak ambik membership card. lepas tu kami meneruskan perjalanan ke pusat bandaraya kuala lumpur, pergi PWTC. then about 5 km from PWTC jalan dah start jem. sah la ni confirm ramai gile orang. parking pon mesti susah nak dapat. but papa got a brilliant idea. parking dekat hotel using valet parking. easier and faster! tapi kena bayar lebih lah ;)

Then dah purchase ticket semua, pergi solat dulu sebab ticket per entry je. nanti kalau nak keluar tak boleh nak masuk balik. dah lah ticket agak mahal. rm20 per person! rasa macam tak berbaloi je. tengok kereta je pon which i memang kurang minat sikit. dengan ramai orang. tapi papa and adik i semangat lah nak tengok kereta kereta ni. yelah lelaki kan. but the fun part was, i dengan my babysister kerja collect a goodie bag from each car brand booth.

Ada macam macam jenis kereta lah dipamerkan dekat sana. some of them are, proton (for sure lah ada kan kereta buatan malaysia), hyundai, chevrolet, ferrari, mitsubishi, honda and banyak lah lagi. the unique part ada pameran kereta macam transfomers and batman. dekat situ lah ramai orang pergi tengok and tangkap gambar semua. i tak tangkap langunsg gambar kereta. for me this motor show agak bosan lah sebab it's not my thing. haha.

On the way balik rumah, singgah dekat restoran Sabak area melati utama for steamboat! i tetibe mengidam nak makan steamboat. makan dekat situ per head rm26. berbaloi jugak lah makan semalam. sebab masing masing kelaparan and kepenatan so memang tak rugi lah. i ambik banyak gila udang, kerang, ketam and fish ball! lepas makan dinner (pukul 11 lebih). papa ajak pergi Starbucks pulak. i tak beli apa apa sebab too kenyang. hihi.

I really had an awesome weekend!
How about you guys?

Hubby, i miss you my love! :(

p/s: petang ni i pergi main layang layang dekat Taman Layang layang, Kepong! yay!

5 comments:

AM SYA said...

mahal la ticket dier rm20 kn?~

akak pon x minat sgt kete2 ni..huuu Rm20 tu bole g mkn kenyg2~hehe

Ikr@m said...

kalu dapat tgk pic car pon baik gak.hehe

lula said...

kawan i ader pergi..tp dye pergi hari jumaat n ticket just rm5 per entry sbb dye gune student card! =)

teenot said...

Wah...bestnye your weekends..jealous tau..I tak buat pape pun..just teman membe pegi gym and sauna je..seronok kan dapat makan?haha..tapi kalau makan bnyk..naik la nnt berat I..huhu

Izatie said...

Am sya, yup quite expensive lah. takde ape sangat pon dalam tu. kereta yg dipamerkan pon xbanyak mane :))

Lula, aah babe. kalau pergi weekdays and bawak student card dapat masuk by paying rm5 je! hihi.

Teenot, haha best ke? penat lah kerja berjalan je darling. xduduk rumah langsung. wah pergi gym! bestnyeee! ;) itulah perut pon makin buncit ni kerja makan je. memang lepas ni i kena exercise lah! haha.