Monday, December 27, 2010

Malaysia boleh ! Superb game ever !

Semalam kan i pergi tengok bola final piala suzuki Malaysia vs Indonesia kan! it was totally awesome! incredibly awesome! actually i macam excited lebih sebab yelah first time dalam hidup i pergi tengok bola ramai ramai dekat stadium. haha. but disebabkan Malaysia menang 3-0 semalam so kira macam berbaloi sangat lah pergi. even dengan ramai orang. parking pon susah. lepas tu nak lepas gate masuk pon jenuh berhimpit semua but its totally worth it!

Tengah hari i attend wedding kawan papa i dekat Dewan Sri Endon, Putrajaya. siap tambah tiga kali lagi nasi! haha. then baru gerak pergi Bukit Jalil. singgah salin baju semua dekat rnr. time dekat rnr tu ramai gila lah penyokong malaysia dekat situ. haha. meriah gila! then time on the way pergi bukit jalil from putrajaya siap ada convoi beramai ramai lagi. serious happening gila! :) we manage to get to Bukit Jalil easily. tak jem sangat pon jalan.

Kitorang sampai bukit jalil around 5 petang. terpaksa parking dekat highway. tapi memang dah kena sound mula mula tak boleh parking situ sebab kena saman. disebabkan memang dah sesak sangat time tu. so papa kata takpelah kena saman. sekali sekala je jadi macam ni. haha. so we parked the car and walk straight to the stadium. ya allah seriously ramai and meriah gila lah bukit jalil semalam! siapa yang tak pergi memang rugi habis habisan la. haha.

Masuk stadium around 6 petang lebih. nasib baik kitorang masuk awal so dapat seat agak strategik lah. kesian yang datang lambat memang tak ada seat. berdiri je dekat tiang tiang belakang. pelik jugak kan. padahal semua beli ticket? mestila seat kena cukup. so whatever lah. before the game started lah part yang i paling suka. macam diorang nyanyi, sorak sorak main ombak semua. best gila wey! haha. awfa and mama pon sangat sangat teruja semalam. haha.

Bila game dah start memang semua orang macam khusyuk gila tengok. haha. i pulak dok main facebook dekat phone. haha. yelah dok update status pasal bola lah apa lagi ;) first half dua dua team tak jaringkan goal pape lagi. but bila masuk second half baru nampak bersemangat team malaysia. time first goal tu ya allah diorang bersorak sumpah kuat gila! memang havoc gila. i pon jadi teruja tengok semua orang macam tu. haha. argh memang best gila lah!

Alhamdullilah Malaysia dapat masukkan 3 gol! terbaik lah malaysia. memang berbaloi sangat pergi stadium semalam. haha. congratulations to all the team member as well as the coach. the best game ever! even ni kali pertama i pergi stadium but sebab malaysia menang semalam membuatkan i rasa nak pergi and pergi lagi. haha. semangat gila kan i? :) semalam sampai rumah around 12 something. penat gila lah tapi best sangat sangat! haha teruja gila wey!

Terima kasih kerana membaca entri ini! :)

Malaysia boleh! haha.

8 comments:

ika~~ said...

tak sngka minat gak ye bola :)
i minat,tp smlm too tired nak bkak tv :p
yep malaysia boleh!

rohanazainal said...

yeay! malaysia memang sekuat harimau.. hahaha..

La Dolce Izatie.....
URL u da tukar.. so, mmg cam sukar je I na follow Up latest post dari U..

HUSAIRI HANAFI said...

salam..sama2 kita follow utk ilmu yer..http://bingkaibiru.blogspot.com/

aisyahnadiah said...

huhu...yeay msia menang! awak...kite tag awak utk contest "aku dan kaca mata" =) jom masuk contest same2...

thanx for following me...=) really appereciate it.=)))

Rai Zimmer said...

Salam(:
Heyy. Seriously, best gila akk bcz dpt pegi sana :DD
Happy fr Malaysia (:

Miza Yusof said...

malaysia menang. yeay! malaysia boleh :)

rainbowskittle said...

izatie ! tak sangka u pegi tengok kat stadium . mesti havoc gile kan. seronoknye ~ kita tengok kat tv pon dah menjerit-jerit, taley byg kalo pegi sendiri memang gegar bukit jalil tu hehehe

tqa said...

hehe. kena saman x?