Wednesday, December 8, 2010

Mimpi ular patuk ?

Harini jalan utama ke semua tempat from my crib agak jam. sebab harini pendaftaran student uia baru kan? my sepupu pon daftar today juga. she and her family came over to my house for lunch. mama masak nasi ayam! yummy! then lepas zohor pakngah makngah i hantar anak diorang for taaruf session and terus balik penang. then kejadian yang tak diduga berlaku dekat rumah i. jeng jeng jeng. teka apa dia? haha. buat suspens je izatie ni kan. haha.

Mama saya terjumpa dengan seekor ular berwarna hitam and bentuk dia ala ala ular senduk. ish then mama terus panic semua tanya i nak buat apa semua. i time tu dah la tengah makan pastu dok melayan mama pulak. i cakap 'panggil bomba je senang mama'! mama cakap tak boleh semua. she called my uncle, auntie and my dad (currently dekat dubai) as well asking for opinion. semua cakap panggil bomba. haha. then mama terpaksa lah agree dengan i :)

I and my babysister pergi lah panggil bomba. nasib baik ada satu balai bomba dekat taman melati ni. mama takut nak call 999. haha. i rasa mama panic and terkejut so fikir pon tak straight. i pon follow jelah instruction mama. pergi lah i dengan awfa ke balai bomba. dia mintak alamat and no phone mama. pastu before i bla, dia cakap senang call 999 lain kali. tak payah susah susah datang sini. haha. semua sebab mama lah ni tak kasi call 999. haha.


Bila ahli bomba tu datang dia check keliling rumah, segala lubang, longkak semua but tak jumpa pon ular tu. ish pergi mana pulak ular ni? geram pulak i. kat area rumah i ni memang banyak ular sebab kawasan dusun and hutan kan. ada sorang maid jiran i dah pernah kena patuk dah before ni. cuak pulak i ;O mama takut dia bersarang je dekat rumah i ni. ular oh ular pergi lah balik ke tempat asalmu. please. i nak keluar depan rumah pon takut. huhu.

Based on the title, i cakap pasal mimpi ular kan? orang tua tua veteran dulu selalu cakap kalau kite mimpi jumpa ular or ular tu patuk kita means ada orang nak datang meminang kan? haha. so far i tak pernah lagi mimpi macam tu lagi. haha. tunggu lah my hubby plan nak masuk minang nanti, entah entah baru i dapat mimpi tu. ish tak baik nye percaya benda macam ni. haha. sekadar suka suka je. bukan ambik serious pon. haha. cheers ^_^

Tapi korang pernah tak mimpi jumpa ular or ular patuk?

Thanks for reading this entry!

23 comments:

bella dela rosa said...

ular pernah nak patuk i dari belakang,not mimpi la,kalo betol2 ade org masuk minang betol2 tak?ohohoho

Syafiq Rosli said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Cik Tqah said...

la..igtkan ular tuh xg memane.. ni msti sbb amek masa nk g balai bomba tuh..bncg lagi..ular pon mls nk tunggu..hikhik

Muammar said...
This comment has been removed by a blog administrator.
greenshark said...

haha.i tak penah la pulak mimpi ular patuk i izatie.tp klu ular masuk rumah i mmg da panic sgt2.

izatie,kalau x keberatan add me on fb ya

nahoko_90@y.c

thanx!:)

tqa said...

dgr cite mmpi ular x baek.. ada kena mengena dgn sihir & niat jahat org..
tp selalu jgk dgr org ckp mimpi ular nak kena pinang.
huhu.. hati2 ye cik! :)

the daten here said...

ular bahaya tu :)

mimpi kena patuk lg bahaya:)

faiqah said...

awak,,amek award;)

teenot said...

bahaya nye! so,skrg macam mana? dah dapat tangkap?huhu..take care!

Izatie said...

Bella, ye ke babe? pastu u buat ape? lari? eeee scary nye! huhu. yup kalau mimpi orang tua2 lah ckp ade org nak masuk minang ^_^

Cik Tqah, haha itulah pasal. i think ular tu boleh bau kedatangan bomba ke rumah i. sebab tu die lari. haha.

Shakila, kan? nasib baik bukan i yang nampak tadi but my mom. kalau x confirm panic jugak! hihi. btw i dah add you dah darling :))

Tqa, yup i ada dengar jugak! thanks darling ;)

Daten, hihi both bahaya eh? ^_^

Faiqah, thanks babe! insyaAllah nanti i ambik. hihi.

Teenot, ular tu lari la babe. haha. macam tau tau je bomba nak dtg! thanks darling :)

Izyanti said...

Mimpi main kejar2 gan ular penah la. Patuk so far xdek agi. haha. Xda lg yg nk dtg meminang la tu!! :D

Hanida Lavida Moss said...

tak betol semua tu. hehe. mimpi mainan tidur. tapi dari zaman Nabi dulu, ada certain mimpi bermakna ada orang mahu hantar sihir. itu lagi scarrrryyy!

Izatie said...

Izyanti. hahaha. kalau macam tu maybe maksudnye you mencari cari cinta lah. cewahhh ayat tak boleh bla je i ni. haha ^_^

Hanida, yes i heard that one too babe. but the most common is mimpi tu is mainan tidur. never and dont take serious about it. hihi.

Izatie said...

Izyanti. hahaha. kalau macam tu maybe maksudnye you mencari cari cinta lah. cewahhh ayat tak boleh bla je i ni. haha ^_^

Hanida, yes i heard that one too babe. but the most common is mimpi tu is mainan tidur. never and dont take serious about it. hihi.

Marya Hana . said...

haah. org kate mmpi mcm 2 org nak masok meminang. haiyokkk..
siap sedia lah! :) heee.

twinkle twinkle said...

takotnya kalau kene,,xpena kene,,tp selalu mmpi psl ulaar,,

HonEyBuNNy said...

pernah mimpi...ada yg kata mimpi ular ada siher apa tah...ada yg kata patuk ular ada org nak dtg meminag..ehheh

Izatie said...

Marya, haha i tak pernah lagi babe mipi jumpe ular or kena patuk! ;)

Amira, itulah i pon takut! tengok ular pon dah geli takut semua. haha.

Honeybunny, yup darling! i heard that one too before ni. hihi. pasal meminang tu xtau lah betul ke tak ^_^

intan izani said...

dear, mind exchange link?
i dah link u.. tq

sieliybombastik said...

hahha, rilex je u zatie en.dulu masa kiterng kat kelantan uma sewa ayh i dlu ada gak ular masuk, tp kecik jer lh, halus jer, lari-lari kiterng. mcm men lari-lari. hahaha, tuptap hilang. masa tu kecik-kecik lg, tp klkr lh ingtkan balik. pengalaman dpt tgk ular bkn selalu. ;D

shera haifa said...

jejak follower..thx follow

Izatie said...

Intan, okie dokie! thanks babe :)

Iely, haha. but yang kecik kecik lah selalu yg berbisa tau babe. jiran i pernah kena patuk sampai masuk hospital tau. takut i! ;O

Shera, no probbie! ^_^

whitelilium said...

bahaya mimpi ular woo..
it's not meminang thing'ing..
it's mystical..
bnde2 ghaib tu..xelok