Friday, December 10, 2010

Two movies in one day!

*anak jiran i dekat belakang i tu. habis rosak gambar. haha.

Semalam i tak update pon blog. rasa awkward sangat sangat! hihi. i nak update tapi semalam penat gila and ngantuk sangat. plus harini kena bangun awal so terpaksa lah pendam hasrat nak update blog i ni. haha. ayat bunyi macam sedih kan? semalam i pergi KLCC, then balik bawak mama, awfa and awfa's friend to K Club dekat Melawati sebab awfa and her friend nak swimming.

Then balik maghrib dekat rumah lepas tu pergi wangsa walk sebab mama nak tengok cerita 'Hantu Kak Limah Balik Rumah'. haha tajuk gila kelakar kan? unfortunately semalam ticket sold out even midnight movie pon dah full. laris betul kan cerita tu? so we end up shopping dekat popular (bookshop). haha. i beli banyak gila stationery and notebook. nak bawak balik wollongong nanti :)

Harini pulak i pergi breakfast dengan girlfriend i. haha sound so gay kan? pergi breakfast dekat jusco setiawangsa with ikha, pnut and nadia! we're having breakfast dekat old town white coffee. lepas tu ikha straight ke college dia. i, pnut and nadia pulak pergi wangsa walk! i beli ticket movie. rapunzel in 3D and also Hantu Kak Limah! 2 movies in one day! semangat gila kan?

Mama lah bagi idea beli ticket movie awal awal takut sold out. so sekarang ni i baru je balik dari wangsa walk tadi tengok movie rapunzel with mama and awfa! balik rumah sekejap for solat and dinner. lepas ni pukul 9 malam pergi wangsa walk balik tengok cerita Hantu Kak Limah pulak. haha. cuba korang kira berapa kali i pergi wangsa walk? haha. nasib baik lah rumah dekat.

Rapunzel was super duper extremely awesome! i suka gila lah cerita tu! haha. seriously best sangat. korang pergi lah tengok jugak nanti. no dissapoinment 100% guaranteed! haha. i bagi markah 100 over 10! tengok 100 kali pon takkan bosan. awfa siap cakap kat mama lagi after habis movie tadi, 'mama, nanti awfa nak beli cd rapunzel tu tau!' hihi. we really enjoyed the movie!

Tak sabar nak tengok cerita
Hantu Kak Limah Balik Rumah pulak malam ni! yay! :)

Terima kasih kerana membaca entry ini.

p/s: for those yang tag i but i tak sempat nak buat or bagi award tapi tak sempat nak ambik i mintak maaf sangat sangat. esok insyaAllah i will make a very special entry about award semua okay? i macam banyak gila benda nak cerita sampai tak sempat i nak update about award semua. haha. bukan tak sudi tau. i appreciate sangat semua award and tag tu. esok i update okay. cheers ^_^

19 comments:

Marya Hana . said...

woooaaa. ni mesti dudok2 xde watpe ann..? kemain lagi..

i kene jage adek ..

nak tgk 1 movie pon payah.. T.T

kembatolo™ said...

kalo penuhkan aktivii hari ni dengan tengok movie lagi cool.. *pengsan* haha

the daten here said...

sampai dua cite 1 ari.
kaye2. seronok nya. nak juga tengok rapunzel:(

HonEyBuNNy said...

wah...bestnya...2 movie 1 hari..ehhehe

fifianggun said...

have a nice day awak,,hehe

intan izani said...

OMG. i mmg rasa nak tgk sgt citer ni, tapi hub mati2 taknak! i nk try pujuk sampai my hubs nak jugak tgk rapunzel. *____*

Liyana Lunia. said...

OKAY LEPAS NI KITA MEETUP DEKAT WANGSA WALK TAU sbb i pun tiba tiba dh rajin pergi sana HAHA u belanjaaa lah ayam penyet :B

nurayunni said...

lawa laa tudung tue...

teenot said...

haha..wah! hebatnye tengok 2 movies in 1 day..huu.btw, best ke hantu kak limah balik rumah tu?hahaha..sumpah lawak tajuk dia..

Izatie said...

Marya, exactly babe! plus my mom pon movie freak jugak! haha. lagi lagi my dad takde dekat rumah so mmg kerja keluar je lah ;)

Daten, hihi go and watch it! best! ^_^

Honey, seronok mmg seronok but penat sikit lah ulang alik balik rumah. haha.

Fifi, you too darling! :))

Intan, biaselah laki mane mau tgk cite camtu. haha. ugut die babe u cakap, 'kalau u xteman i u xsyg i!' hahaha.

Liyana, really babe??? haha. boleh boleh sangat3! i pon lately ni rajin pulak ke sane ;)

Ayunni, hihi thank you. tudung jalan tar je ^_^

Teenot, haha hantu kak limah sumpah kelakar gilaaa. memamg sepanjang movie asyik gelak je lah. haha. tapi ending die kurang mantap sikit. but overall okay lah :) pergi lah tengok babe!

zahidah said...

kak izzatie.. yeker? mcam citer NGangkung la pulak .. die ending pun tak berapa best..hu2

Izatie said...

Zahidah, aah la darling. mule mule bukan main best lagi. but makin lame macam pengarah xde idea dah. haha.

Miza Yusof said...

teringin nak tengok rapunzel. sampai hari ni tak tertengok. best tak ? hehe

Izatie said...

Best gilaaaaaaaaa! Haha. Pergi tengok cepat! ;))

MiSs StrAnGer said...

ah ah ah..
jeles jeles jeles
kempunan nak tgk movie neyh!
dok umh 2mggu dah neyh

juliet. said...

laaaa..i tot cite rapunzel tu cite budak2 jee..best jugak yeaa..nak tengokk!!btw, hows cite Hantu Kak Limah tu??cite la sket..nk tau gak.. :)

Cerita Saya, said...

tak dpt tgk movie lagiiiii.. exam tak abis lagiiii.. sedih2..


zati i tag u http://si-pembancuh-kopi.blogspot.com/2010/12/tag-25-things-about-me.html

Izatie said...

Hana, alolo kesiannye die. takpe nanti dah free pergi lah tengok! best sangat! hihi.

Juliet, takdelah babe, cerita tu tontonan umum! best gila! haha. seriously i suke sgt tgk cerita tu :)) kak limah pulak kelakar gile! xberhenti2 gelak. but cerita lawak yang agak xlogik lah. i enjoyed the comedy je. but both are awesome! hihi.

Khadijah, takpe babe nanti dah habis exam tgk movie puas puas okay! hihi. good luck for the exam anyway. and thanks for the tag! nanti free insyaAllah i buat ^_^

nub said...

cite kak limah tuu syok.ha3