Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah :)

Hello :)

Seharian i jadi driver! haha. sumpah penat gila. seriously since balik Malaysia ni sehari pon i tak pernah stay dekat rumah lagi. asyik asyik keluar je. but so far i meluangkan masa i dengan semua benda yang best and berfaedah! haha. lagi sebulan je lagi i dekat malaysia. then kena balik Wollongong dah. balik malaysia balik pon maybe hujung tahun depan. huhu. oh i am so gonna miss Malaysia after this! :( especially my family and the food as well! haha.

Harini 3 kali i ulang alik pergi area KLCC. mula mula pagi tadi hantar papa pergi office dekat menara AMbank which is nearby KLCC. papa taknak bawak kereta sebab petang dia nak pergi airport. then i patah balik gombak ambik adik i, atiqie sebab dia ada kelas dekat british council. british council pon dekat dengan KLCC jugak. lepas tu pergi maxis center sebab nak terminate previous broadband. after that, patah balik rumah ambik mama pulak. haha.

Dah ambik mama dekat rumah, i drive pergi office papa balik sebab nak ambik papa hantar pergi airport. cuba bayangkan how many miles i drove today? plus pergi airport lagi. sumpah penat gila wey! nasib baik jalan tak jem langsung harini. just hujan lebat je all the way to KLIA. the best part, mama papa and awfa sedap je tidur dekat seat belakang. haha. kejam gila kan? haha. nasib baik lah i ni seorang anak yang solehah. okay ayat sangat tak boleh bla ;)

Papa balik Dubai tadi. he will be in Dubai for 10 days! ada banyak lagi barang i tak bawak balik from Dubai. so this time papa balik giliran barang barang i pulak papa kena bawak. haha. papa pergi sana bawak beg kosong je. balik malaysia nanti confirm beg penuh! haha. esok lusa and tulat, adik i, awfa ajak i pergi tengok movie rapunzel, karaoke and petrosains. ya allah memang tak duduk rumah langsung lah i. depa gunakan cek habis habisan. haha.

Esok cuti kan? awal muharram isn't it? so i nak wish happy new year and maal hijrah to all muslim in the whole wide world. may Allah grant us a better year and a better future. sempena tahun baru islam ni, sama sama kita doakan kejayaan, kebahagian dan kecemerlangan semua okay? sepatutnya tahun baru islam ni lah kita raikan dengan meriah. memang lah tak ada bunga api countdown semua but pengertian Maal Hijrah ni lebih besar dan bermakna :)

Thanks for reading this entry.

15 comments:

nabihah ramli said...

Salam Maal Hijrah juga..:)

Munirah said...

salam maal hijrah to you too :)

aion said...

wahh serious best! tapi okay what, manfaatkan masa sebaik mungkin bila u kat malaysia :)

miss sue said...

salam maal hijrah..semoga kite menjadi muslimah yg lebih baik..aminnn

hanabanana said...

i pun jadi driver harini. penat penat! tapi utk family takpe kan, bila lagi :')

ika~~ said...

salam maal hijrah too izatie!

sekuk tawa said...

muahaha..same le kite memule balik mseisa hari tu..memang tu je keje driver sepenuh mase..

iela SFN said...

amboii, cuty dye mmg cuty sakan kan?

ila lak, sepanjg 3 mggu semester break ni, dok uma je kejew.

mmg x kemana la, parents sume bz.

ketew x de kt uma.

3-3 ketew my siblings pakai.

tggl ila ngn ili je la kt uma ni, sedey jek, sob3 ~

ohh ye, selamat myambut Maal hijrah juge ;)

twinkle twinkle said...

slm maal hijrah akk :)

Syafiq Rosli said...

salam maal hjrah

cimon said...

Moga tahun ini menjadi lebih baik berbanding tahun2 sebelumnya (^v^)

-Salam Maal Hijrah-

Siti Nasihah Samshuri said...

Salam Maal Hijrah Izatie :)

HonEyBuNNy said...

salam maal hijrah...

Cik Ezy said...

salam maal hijrah..
=)
pnat pon xpe.. berbaloi2..
hehee

Izatie said...

Thank you semua! :)

Salam awal muharram dan maal hijrah!