Sunday, January 30, 2011

Saya selsema

Hello readers :) how are you? myself? hurm not that bad. i kena selsema pulak since bangun dari tidur pagi tadi. quite sejuk la semalam even though sekarang ni musim summer. semalam i slept almost pukul 4 pagi time sini. dekat malaysia around 1. still tak boleh nak suit myself dengan time australia. plus dekat malaysia i selalu tidur lambat kan lagi lah payah nak tidur. but semalam sebab penat jugak tertidur jugak la sambil dengar lagu bayangan gurauan. kahkah. my favourite songs for right now! suka and addict gila lah! haha.

Papa kejut i around 10.45 macam tu sebab semalam i made a car rental reservation. should be picking up the car at 11. disebabkan i bangun lambat semua around 12 baru gerak. nasib baik dia still bagi kitorang sewa. teruk betul kan tak punctual? so tadi after ambik kereta kitorang pergi lunch, pergi usha sekolah awfa since esok dia ade interview before nak start sekolah. lepas tu pergi usha usha rumah. papa try nak cari nearby to the beach. ada few houses yang menarik hopefully dapat lah. macam best je rumah tepi pantai ;)

So we spent most of our time today in the car lah. haha. i jadi tourist guide pulak harini. after dinner tadi kitorang straight balik rumah. esok ade banyak gila benda nak kena settle! nasib baik lah i still tak ada class sekarang ni. kalau tak memang kelam kelibut lah. semua benda nak kena settle minggu ni especially getting and moving into a new house sebab next monday papa dah balik malaysia and dubai for few days! sekejap je dah kena tinggal! argh i hate it! seriously. rasa nak follow balik sekali je :( papa, please bring me along.

Quote of the day;

Life would be perfect if some girls had a mute button, some guys had an edit button, bad times had a fast forward button and good times had a pause button :)

8 comments:

amirah said...

Beach house sounds good!! Nanti boleh buat beach house warming party ehh..ngeee..:p

owh, would love to welcome your family to wollongong. ada event pape nanti boleh kenal2..=))

juliet. said...

get well soon dear! makan ubat! hehee ;)

fatynadia said...

sekarang ni memang musim selesema kan. saya sekarang dah seminggu tak baik2 lagi

Nurul a.k.a Riko said...

speedy recovery Izatie!

saidatul noor farhana said...

hye zati...:)
cantek pic 2..ur shirt/blouse mmg cantek..ske design 2...tcare be there...:)

d_LA said...

ciannye selsema..get well soon oke..study kat ostolia yer..dla masukkan ur link lam bloglist dla khas tuk anak perantauan ^__^

Imran nyambek said...

boleh buat partime jadi baywatcher.kah kah kah

fatynadia said...

oh, tinggal di australia :) bestnya!

btw i suka quote tu