Tuesday, February 1, 2011

Awfa's big day!

Omg you know what, wollongong is getting hotter and hotter every day. seriously i rasa macam nak mandi 18 kali je sehari. tapi setiap kali lepas mandi confirm berpeluh rasa bahang balik badan. rumah i tak ada aircond so depend dekat kipas syiling (betul ke eja syiling?) jelah. dah lah rumah i ni crowded gila dengan orang nye lagi plus bag bag and kotak kotak! argh boleh jadi gila i! haha. hopefully by this weekend dah dapat rumah baru. tak sabar sangat nak move out dari rumah ni. haha. i desperately need more space and privacy! ;)

Harini jugak adalah hari pertama awfa sekolah. haha. her very big day! sekolah started at 9 am. so around 8 pagi tadi papa dah kejut i suruh bangun tolong hantar awfa since papa tak ingat jalan sangat. i dah lah tidur almost pukul 5 jugak lah semalam memang sumpah malas gila nak bangun. papa dah bising bising suruh bangun mandi last last i cakap, 'nanti nak gerak baru kejut, kakngah hantar je tak payah mandi pon takpe'. haha. garang tak i? haha. but seriously memang nak bukak sebelah mata pon tak larat. mengantok ;O

Okay ramai orang dok tanya i, 'eh wollongong tu dekat mana eh?'. 'tak pernah dengar pon nama tempat tu before ni'. 'jauh ke wollongong dari sydney?' and bla bla blaa. haha. nak suruh korang google mesti korang malas kan so meh sini nak kasi cerita sikit. wollongong ni actually macam seaside city lah yang terletak dekat kawasan illawara, new south wales. the location is about 45 minutes by car from sydney. tak jauh mana sangat pon. tempat ni agak sunyi sikit and bandar dia pon kecik comel molek je macam i! haha. perlu kah?

Apa yang best dekat sini? not that much. maybe pantai dia lah yang agak mantap! haha. memang cantik sangat. for my opinion, wollongong tempat yang sangat sesuai lah untuk belajar. sebab sunyi and tak banyak distraction. university i ni pon macam dekat dalam hutan. pokok sungai everywhere. memang cantik and tenang jelah. kalau nak tahu more, rajinkan diri google okay. tak pon meh datang holiday kat sini. nanti i bawak korang jejalan satu australia! haha okay tipu sangat la tu. macam australia tu kecik pulak ;p

Thanks for reading this entry!

3 comments:

Cerita Saya, said...

Nape adik u blaja kat sana? But adik u looks so cute.. Hehehe. S

Nadia H. said...

family u pndah sane ke?

HanaBella said...

Ok. i will looking for you kalo g Australia. hehe