Monday, March 21, 2011

McDonalds


Hello readers. how are you today? i am great as always alhamdulillah semakin sehat pon ada jugak. hoho. nak tengok gambar sehat i sila scroll ke bawah but wait baca lah dulu entry i ni :O i baru balik dari kelas. hujan lebat tak berhenti since semalam and semalam. as usual hari isnin kelas i agak pack. hurm tapi harini i tak naik bas. huahua. papa yang hantar and ambik i. ni baru ke balik dari second kelas (finance). in 2 hours from now ada lagi satu kelas, papa jugak yang akan hantar. rasa awkward sangat tadi bila papa hantar pergi uni.

Dulu time zaman sekolah pon, papa jarang lah hantar. ada orang yang tolong hantar i and adik adik i ke sekolah takpun my mom yang hantarkan. yelah papa selalu busy and jarang ada dekat malaysia kan. so harini mood i sangat baik sebab tak payah nak tension struggle berebut naik bas. haha. plus harini mama masak spagethi favourite i. lots of meat! haha. i makan bertambah jugak lah. before 15 minutes class started baru gerak dari rumah. yes distance between my house dengan my university sangat dekat. in 5 minutes by car.

Semalam was a family day out! we went to sydney. nak pergi kitchen world untuk beli pinggan mangkuk. there are variety of famous brand macam correlle, corningware, pyrex and few more with a very low prices. ada 20% for all items and 70% for selected items only. memang harga beza banyak jugak dengan malaysia. mama lah yang excited gila nak pergi sana. i managed to reach at the destination dengan bantuan GPS. i rasa kalau tak ada GPS memang i dah sesat da. haha. quite adventurous jugak bawak kereta tak tahu jalan.

Those are correlle set yang mama purchase semalam. banyak jugak mama borong. first sebab harga murah second sebab mama nak bagi dekat nenek i auntie auntie i sama since hari selasa ni which is tomorrow papa dah balik malaysia so papa boleh bawa pulang sekali. kacak tak papa saya minus all the uban? haha. lepas dah shopping semua, i dengan tekadnya nak mencari Mcdonalds halal. kak atikah lah yang bagitahu ada mcd halal so dengan bantuan GPS sekali lagi akhirnya jumpa. walaupun mula mula agak lost.

Tengok tengok muka sehat dan happy lepas dah makan double cheese burger. i siap beli tapau bawak balik. yelah bukan senang nak datang kan. actually mcd ni dekat je dengan airport sydney. so i rasa setiap kali ambik or hantar papa ke airport i akan make sure singgah sini. hoho. i really miss malaysia at the moment. like really really. kalau dekat malaysia nak mcd drive thru je. 10 kali sehari pon boleh. hurm apakan daya nasib diperantauan? haha eh emo pulak i tak pepasal je. okay enough said, i nak lunch ni. see you guys in the next entry!

Merci pour la lecture cette entrée
*terima kasih kerana membaca entri ini, in French .

p/s: Sayang you .

10 comments:

Aisya Rahim said...

kalau boleh buat McDelivery saya dah hantar kat awak dah ^^

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

wah byk nyer borong..serious murah ke dik?
wahh ni kalau mak akak tgk..mau menangis hehehe ;)

Mira Amirudin said...

huhu sihat dan comel! ;)

storyfromme said...

ermmm..lapa pulak bile pk pasal mcD :p

kembatolo™ said...

dah jadi macam mengidam pulak kan? hahahha

hamzah ian said...

cantiknya kamu ni.. waaa

juliet. said...

ambooooi. klu bwk mama i confirm diborong sumeee.. eh..kt sna d gak mcdonald halal n xhalal eh??ssh laa klu cmtu..

Izatie said...

Aisya, haha malangnya tak boleh :')

Pinky momma, aah memang murah sangat. kalau dekat malaysia satus et rm400-500 dekat sini tak sampai rm200 boleh dapat da. kalau ade sale la tapi :))

Mira, hihi kan sehat kan? ^_^

Storyfromme, takpe dekat malaysia kan boleh makan bila bila masa je ;p

Izuddin, yer mengidam :O

Hamzah, terima kasih.

Juliet, yelah darling negara bukan islam kan. so ade setengah ayam xsemebelih cara islam so xbole la makan. huhu.

SYARIFF HAIKAL said...

NK MAC DONALD GAK IJAT!...LAMA X JMPE KO ERK..BSR DA SKRG..BLE KWEN??..

Rozana Razali said...

ok, dah jumpa bukti suka mkn mcd.. =))