Saturday, March 19, 2011

Rainy saturday

Hello ,

There are some confession i would like to make here. actually its only one. haha. i have met this one great guy who has make my life so wonderful for the past few months. he is super duper awesome! ramai macam tanya i ada boyfriend ke tak kan? jawapannya will remain as secret but to be honest yes technically i am single but emotionally i am taken. wah dahsyat tak statement i? haha. kalau korang nak tahu siapa memang tak dapat la den nak bagitahu sebab benda ni will remain as secret until hurm one day insyaAllah i bagitahu :)

Okay sebenarnya i nak cerita sikit or to be exact i would like to give my own opinion about perempuan. perempuan or kaum hawa adalah makhluk allah yang mempunya sifat yang sangat berlainan dengan lelaki. haha apa punya definition la i bagi kan. haha doii. perempuan ni memang banyak la beza dengan lelaki lagi lagi dari segi perwatakan, perangai and perasaan. macam macam jenis orang ada dalam dunia ni. like seriously. sepanjang 21 tahun i hidup i dah jumpa variety of women. dari zaman sekolah sampai la sekarang.

As people always said, don't ever judge a book by its cover. kadang kadang orang yang kita rasa boleh harapkan itulah yang selalu menjatuhkan kita. so senang cerita, jangan mudah percaya sangat cakap orang. everyone can manipulate one story just a second. antara nak dengan taknak je. dari sekolah sampai lah zaman university ni memang banyak sangat drama. korang pon mesti face benda yang sama kan? gaduh lah, perang mulut lah, taknak kawan lah, boikot sini sana, mengata mengumpat. haha. macam macam lah lagi.

*my school mate and my best friends

I just cakap dari my point of view. i rasa benda ni macam common sangat la among perempuan. i mintak maaf lah kalau post ni ada yang tak puas hati ke or apa or maybe terasa. but i am just saying it as a women itself. yelah i pon perempuan kan? hahaha. niat i bukan nak kutuk perempuan pon. just i rasa diri i ni pon sendiri kena improve. yelah dah 21 tahun kan umur makin meningkat. cukup cukup lah dengan drama melayu yang tah pape. its time to be more matured. 3, 4 tahun lagi maybe dah bersuami beranak pinak semua. kan kan?

So mentaliti perempuan ni haruslah diubah. i tengok lelaki dengan kawan lelaki senang je. kalau tak puas hati ke apa straight terus cakap. i bukan nak cakap i ni baik tak mengumpat or apa but kadang kadang even benda tu salah sendiri or cerita tu tak wujud pon boleh tiba tiba wujud. aneh tak aneh? macam i pernah cakap biar orang nak buat jahat dengan kita, tapi kita jangan buat jahat dengan orang. takkan nak lawan api dengan api kan. satu hari nanti orang yang buat jahat ni memang akan cari kita balik. trust me it just a matter of time. hoho.

Harap harap kita sama sama boleh lah improve diri masing masing. kan? sekali lagi i mintak maaf kalau ada yang tak suka dengan post i. i just nak give out my own opinion je. haha. tetiba terfikir balik zaman muda mudi dulu. okay lah i better stop here, i nak pergi mandi and have a lunch with mama papa and awfa. dekat sini hujan lebat gila. so agak berat bontot lah nak masuk toilet. sejuk :O tahniah kepada Man yang menang raja lawak (i tak tengok pon). haha. terima kasih kerana membaca entri ini dan selamat berhujung minggu semua!

People come then go. a song plays then ends. you take a bath and get dirty again. you eat then you get hungry again. that is life and we just have to deal with it.

13 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

kawan sejati mmg susah nak cari!
kawan hu ha hu ha..ramaiii

eppy weekend sweetie~

cimon said...

adik pompuan aku pon cakap camtu...pompuan nie mcm ade geng2...mngumpat & memulaukan bdk2 pompuan yg depa tak suka...budak2 lelaki takde laa pulak gitu...kawan sume...kalo gaduh-settle depan2 (^v^)

kembatolo™ said...

=)

Nadia Eden said...

agreeeeeeeed! to be honest, i'm surrounded with all these girls. idk why perempuan suka berpuak2 and if someone baik dgn puak yg lagi satu, mesti dia kena boikot as if dia da betray kawan2 dia. *sigh*

Nurulbadiah Lai said...

saya xsuka pompuan yng suka berpuak2..and xsuka pompuan yg suka mengumpat..siyesly hate

Atika Farha ;D said...

jadi pada i zatie :)
to be honest, i used to be part of them. but now i prefer live on my own. i kawan je dgn semua orang, but nak kata rapat sgt tu pun tak.
but you're so lucky zatie cause u ada kawan2 u in malaysia yg always ada di samping u. jelessss dgn u. :)

fatynadia said...

biasalah perempuan. punya pelbagai emosi. bila tak pandai kawal tercetuslah segala permasalahan :)

storyfromme said...

perempuan memang suka judge someone.tengok luaran je.saya harap saya tak macam tu.

CikKaikazie said...

yesss agreed.

berpuak2, ngumpat, geng sana geng sini smua tu takkan ke mana.finally kita tetap akan perlukan kawan2 kan?

tapi kan sebenarnya dengan kawan baiklah lagi susah kita nak confess kesalahan kita.kenapa ya?

tieykah said...

agree!
that's the bad part of woman.
but there's a lot of good things being a woman.:)

yayang said...

pompuan ni beremosi lbh dr lelaki... so, bila kita sound directly, mula nk tersentap.. susah nk terima kenyataan... pastu mulala kata kita yg honestly tegur utk kebaikan ni as "mulut x de insurans'... padahal kita ikhlas nk tegur.... my 2 cents thought

fifianggun said...

waahhh!!!!! da lama tak datang sini!!!!!

Izatie said...

Pinky momma, yes i agree with you! ;)

Cimon, betul betul sangat tu. perangai suka berpuak memilih kawan tu dah macam tradisi dah. hurm.

Nadia, haha i rasa semua perempuan dekat muka bumi ni face benda yang sama :) dah jadi cam common sgt da.

Nurulbadiah, saya pon tak suka :O haha.

Atika, biaselah tu babe. kena pandai pilih kawan. kawan susah senang mmmg payah nak cari. kdg2 kite jgn percaya dengan org sangat. kena pandai jaga diri pandai fikir baru orang tak pijak kepala kite :) cheers! hihi.

Fatynadia, tahu takpe darling! ^_^

Storyfromme, yes memang dah terkenal sgt da perangai and habit perempuan macam tu. hoho.

CikKaikazie, betul tu babe. i pon tak tahu kenapa dah jadi amalan kaum hawa benda tu semua. maybe kite ni perempuan fikir nak jaga hati semua tapi belakang2 mengumpat jugak bila tak puas hati. better selainkan depan2. lagi senang. hihi. takde sape nak terase hati. kan kan? ^_^

Tieykah, yes babe. couldnt agree more ;)

Yayang, haha biaselah tu babe. perempuan memang emotional lebih. tapi kdg2 emotional tu sampai terlebih lebih sangat :O

Fifi, haha hai! welcome back! :))