Monday, March 14, 2011

I hate Monday

Dalam banyak banyak hari i benci hari isnin. since bila entah i tak suka hari isnin tapi rasa nya sejak kelas dah start. haha. lagi lagi hari ini memang entah lah rasa macam semua serba tak kena :O plus harini ada 3 kelas yang wajib hadir. i mean attendance di ambil. so takkan nak ponteng suka suki je kan? lagipon participation mark pon di ambil. rugi la wey kalau miss. hoho. first reason i hate monday sebab harini kelas awal pagi. pukul 8.30! memang tersangat awal la. i dah lah jenis tidur lambat so harini memang tak cukup tidur lah kan. rasa macam shoot orang je. wah ganas gila kan? haha memain je.

Lepas tu kalau hari isnin, time pepagi nak pergi uni naik bus memang boleh buat gaduh. haha. i keluar rumah around 7.50 tau. walk to the bus stop in 5 minutes tunggu memang berabad berkurun. bas memang lalu tau. first bas stop, 1 orang je boleh naik sebab full. second bas tadi tak stop sebab memang full. bas ketiga wey i repeat bas ketiga lalu baru dapat naik. tu pon i kena berdiri dekat pintu masuk bas. sumpah pack gila -.- nasib jarak bus stop dengan university dekat je. ada ramai yang siap berjalan lagi tadi sebab malas nak tunggu bas. yes its a good exercise tough but definitely not for me :)

I tak bawak kereta pergi uni sebab parking memang payah gila. but parking yang berbayar memang berlambak. tapi yang jadi masalahnya mahal sangat parking. tak worth it langsung. baik naik bas. 30 minutes pertama parking free. then first hour $1.50. kalau kelas i sejam at least maybe parking lebih dari one hour kan. nak berjalan lagi. naik turun naik tangga semua paling pantas pon 2 jam. 2 jam dah kena charge $3. cuba kali 3. rm9! berbaloi tak? i pernah lah sekali dua parking tu pon sebab terpaksa sangat. so memang bas ni lah the only option left. suka ke tak kena jugak naik. nasib baik lah bas free. haha.

Ni haaa i baru balik dari tempat bengkel kereta. actually its the place that my dad bought the car. ada something wrong with the signal. lampu signal bahagian depan kereta macam terbakar ke hape entah. so tadi pernah tukar and cuci kereta sekali. lepak situ dalam 45 minutes then the car is ready. tapi bila dah sampai rumah bila i nak keluar dari kereta, pintu pulak tak boleh nak bukak. dekat seat driver lah. kena bukak dari luar. memang leceh lah kan? menyirap gila. apa entah orang tu buat sampai tak boleh nak bukak pintu. kan dah jadi dua tiga lapan belas kali kerja pulak nak pergi sana balik :O

Btw, here is the song by Hey Monday - Candles.
Tajuk lagu Candles nama band yang Hey Monday. haha.
Favourite favouritee



Thanks for reading this entry yaw!

9 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

dulu i hate monday hahaha
skang i hate saturday..sebab encit papa dh kena start keje..
no time for jalan2 lagi ;p

study elok2 izzatie!

Mira Amirudin said...

Ouchh! kesiannya zatie..
signal la rosak pastu pintu driver plak tak boleh bukak..cool cool..sabar tau!

storyfromme said...

huhuhu...banyakkan bersabar ek.tapi memang hari isnin ni hari yang tak best.time ne la nak demam,sakit-sakit badan :(

isha said...

x ske jugk hari isnin... sgt memntkn!!!

kembatolo™ said...

u kena banyak sabar. latihan kesabaran kan? hehe ^^,

Cikgu TiraMisu said...

nak quote:p

Edura Hanum said...

malas ari isnin SEBAB KENA bangun tuk keja
wahhhhh

lynn said...

lama x bw vlog u lah zatie.
=)

Izatie said...

:))