Wednesday, March 16, 2011

My name is Izzatie

Holla readers :) how are you today ? i am great and fabulous at the same time. alhamdullilah. hihi. i baru balik dari membuat penghantaran makanan. i tak bagitahu lagi kan pasal my mom buat jual makanan sekarang or nama popular mangkuk tingkat. haha. quite a number of order we received everyday. so pagi sampai tengah hari i dengan mama macam busy sikit lah. mama lah yang busy. kadang kadang i ada kelas so tak dapat la nak tolong sangat. kalau tak ada kelas pon kalau bangun awal jelah boleh tolong. haha. one set for $5! mahu?

Nak tahu tak? nama i kan end with 'e'. actually nama siblings i semua end with e. sharafie, izzatie, atiqie and awfa amanie. but since i datang aussie i mean since last semester people have a difficulty in pronouncing my name. i rasa macam nama i senang je nak sebut. don't you think so? so sampai sekarang every class every lecturer call me izza-tie (tali leher). cuba korang sebut. bunyi kelakar gila kan? kalau panggil nama i for attendance mesti i tergelak dengar lecturer sebut. even i dah bagitau macam mana nak sebut pon still sama. haha.

Kat sini ramai student korean, japan, china tau. mostly came from china lah. nama diorang kan susah nak sebut jugak. haha. so memang benda wajib lah first week of class diorang akan bagi real name with their english name. contoh nama jing shin kang or whatever la haha. nama english dia perhaps will be jason or jack or anything yang senang orang nak pronouce lah. haha best kan macam tu? tapi takkan i nak buat macam tu jugak kan. mama papa i dah bagi nama sedap sedap. ye dak? so terima jelah orang nak panggil i izza-tie pon :O

As i've mention before pasal chatbox or formspring, i memang ada dulu tapi i dah delete both. sebab i malas nak layan anon anon yang dengki cakap tak pakai otak semua. so memang i tak terfikir pon nak buat balik. i bagitahu ni sebab ramai suruh i buat chatbox formspring etc. apa apa nak tanya just comment i or inbox i dekat fb okay? easier kan? privacy sikit :) hoho. okay lah i nak pergi ambik my babysister dekat sekolah. nanti kalau lambat dia merajuk. biaselah budak gedik. haha. malam ni pulak nak ambik papa dekat airport.

Thank you for reading this entry :)

Quote of the day:

In life, there will always someone who might hate you or judge you for no reason . but remember, you are not live to please anyone.

13 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

izza-tie is cute..
izzatie is sweet!

hurmm y cik anon ada dmana2?
kak pinky buang pun sbb nak more privacy..no more chat box..

Finaz Jaafar said...

hi izza-tie,,hikhikhik

kembatolo™ said...

my name is izuddin.
eh, dekat2 jek nme kite. hahaha =P

NisaAdnan said...

MY NAME IS HANISTAR :)

Edura Hanum said...

izatie yang cantik
=)

d_LA said...

dulu ada mat salleh pnggil dla = daila..haha..x pepasal nama jd unik..

azzey said...

Nama yg cantik utk org yg cantik..:)

p/s: klik ur HB

cimon said...

camne diorang boleyy asingkan perkataan tu ek?

hehehe (^v^)

:: noremy bte rahmat :: said...

izza-tie..comel gak bila sebut...

p/s:BW & folo..mehla jenguk belog ai..salam kenal!(^_^)

a said...

0_o

sarah mohamad said...

izzatie,u jojes dear.

hihi.

ada nama english tak ? hihi

farah said...

hahaha kelaka lah!

Mira Amirudin said...

the same thing happens when they came to our country..hehe
so, sabar banyak2..
i still call u izzatie..not izza-tie! ;)