Tuesday, March 29, 2011

I think i'm gaining weight

Hello readers. i think my body is gaining weight. i boleh rasa yang badan i membesar. haha. the major factor why this happening because i am feeling very happy. bahagia sungguh hidup i :) alhamdullilah i bersyukur sangat. sebab family i ada dekat dengan i. ada orang jaga i dekat sini. makan minum terurus. i nak beli apa apa or mintak apa apa pon senang dapat (bodek mama). rasa bahagia walau pun orang yang tersayang jauh di seberang. haha. and maybe jugak sebab faktor cuaca yang agak sejuk membuatkan perut i sentiasa lapar :O

Esok hari rabu kan? i tak ada kelas for the whole day. HOORAY! haha. haaa lagi satu faktor badan membesar sebab kuat tidur maybe. pantang baring dapat bantal je confirm terlelap. senang cerita kerja i dekat rumah i ni, makan, tidur, online, tengok tv, bergayut, main phone and banyak lah lagi aktiviti yang tak berfaedah. such a bad routine kan? i was wondering nak sign up for gym. haha. tapi mood nak bergym ni tak datang lagi. still malas. i macam terfikir nak buat something yang berfaedah. papa asked me to sign up for horse riding class.

Tapi lagi lah i malas nak join. plus i rasa macam dah too old nak belajar bawak kuda. haha. maybe awfa je kot yang join ;p she's still young and nak belajar apa apa pon senang. bertuah sungguh adik i seorang tu. okay actually kan i nak cerita sikit. pasal orang buat fake facebook. i mean pakai gambar orang lain then letak nama dia. banyak dah kes jadi kan? ada few famous blogger yang jadi mangsa. tadi i baru discover seorang. kawan i yang perasan tadi. ada lah makhluk Allah ni add i then approve je sebab i tengok mutual friend ramai.

Dia ada tulis on my wall macam 'terima kasih approve bla bla blacksheep'. then tetiba kawan i message i cakap yang that girl tu orang fake. dia pakai gambar kakak sedara kawan i ni but letak nama lain. i tak tahu apa motif orang buat macam ni? apa yang dia dapat eh? katekan ada orang mengorat dia dekat facebook then ajak jumpa. haaa macam mana nanti? dalam facebook muka macam lain, jumpa depan depan lain. haha. diri sendiri yang rugi. kan lagi bagus letak gambar sendiri. aneh aneh je manusia zaman sekarang ni.

So i harap sangat benda tu tak jadi dekat i. hoho.


I love love love love love this song! :)

Thank you for reading this entry yaw.

5 comments:

fiQ dA aPprEntiCe said...

foLLow me ye?
http://simpleasfiq.blogspot.com/

amirah said...

Jom join fitness classes dekat URAC. Totally fun and healthy..=))

Siti Noraisyah said...

Samalah.. duduk dgn family, badan pun makin membesar dengan sihat.. hehee....^^

storyfromme said...

die nak jadi stalker la tu.guna gambar orang lain untuk kepentingan diri.

Mira Amirudin said...

Alamdulillah..bgus la kalau happy selalu ;)