Monday, March 28, 2011

Random post


Hello readers :)

I tengah bosan gila sekarang so i feel like writing something on my blog since today i tak update apa apa lagi kan. it just a random stuff sebab i memang tak ada idea apa nak tulis apa sekarang ni. haha. apa yang i tengah fikir i akan terus tulis. i baru lepas tengok raja lawak. i mean i tengok gelagat johan and zizan as pengacara raja lawak musim ke 5. diorang memang terbaik oh! seriously spontan habis even i tengok video tu 18 ribu kali pon gelak tahap sama jugak. hahaha. i just love guy yang ada sense of humor. sebab i suka gelak! :)

Esok i ada kelas (lecture) at 10.30 in the morning. one and the only lecture so tak boleh miss lah. lagipon next week ade mid term for one subject. subject lain tak ada mid term. fuhh lega gila i sem ni tak heavy sangat. but carry mark banyak from assignment, quizzes and final exam. then a week after, i cuti for a week. any vacation plan so far? i wish i could go back home, i mean malaysia, just for a while but hurm. if tak balik, i plan bercuti dekat sini je. perhaps melbourne? tapi papa pulak tak ada time tu. so tengok la macam mana nanti.

Mama's birthday is coming very soon. 1st of April is her 45th birthday! nak beli apa eh for mama? any idea guys? jumaat ni kot :O rabu ni kena lari sat cari hadiah untuk mama. papa pon tak ada dekat sini. 4 april baru papa balik aussie. on 12th april birthday awfa pulak. confirm dia nak buat birthday party nanti. i nak belikan ipod maybe dekat adik i tu sebab since haritu dia dok mintak ipod dekat papa i. she really loves listening to songs! haha. favourite dia, lagu miley cyrus, lagu lagu GLEE, and sekarang ni dia suka lagu OMG-Usher. haha.

*masa umrah

Kanak kanak nowadays sangat advance kan? mama cakap i yang influence dia. haha. but i pon agree dengan mama sebab apa yang i buat usually awfa akan ikut. cara i tulis or lukis, cara i cakap, even baju baju i pon awfa kalau boleh dia nak cari yang similar to mine. like sister like sister. haha. contoh paling obvious, kalau i tengok video apa apa dekat youtube, esok confirm dia akan view benda yang sama. i selalu cakap dekat dia, 'sebok lah awfa ni asyik tiru kakngah je' haha. but it is a true fact. nampak sangat i ni idola dia kan. haha.

*awfa amanie

I pernah curi baca diari dia tau, she once wrote 'my sister is the best sister ever' haha. terharu sekejap :') but jangan bagitahu dia yang i baca diari ni confirm mengamuk. but any how, no matter how 'gedik' she is, i love her more than anything. she is my one and only baby sister kan. hoho. kadang kadang kalau dia takde dekat rumah, sleepover rumah kawan dia ke or pergi sekolah mesti terasa sunyi sebab tak ada sape sapa i nak mengusik ;p okay post kali ni banyak cakap pasal adik i. haha. kalau dia baca ni confirm kembang kempis hidung.

Enough said, jumpa korang lagi dekat entri seterusnya.

Selamat malam :)

p/s: sayang you

10 comments:

wahida idris said...

adik i pon same. smua benda die nak tiru ai. aiseh. ;p

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

bestnya ada adik yg masik kecik lg..
huhu~
psst..izatie dh tgk raja lawak..
OMG lawak gile kan jozan..
part jamal abdillah yg x boleh tahan skli..
tgk byk kali pun nak gelak lg..

now ada maharaja lawak..tp x subscribe astro warna so x dpt tgk ;(

kembatolo™ said...

Cewahh! Akak mithali r nie? Haha. Jaga adik betol2. Jgn bg dye tiru kesalahan kita. Tu paling penting! Kan kan? ^^

saharinasaharudin said...

comel la awfa :)

teenot said...

eh,sama la kita!hahaha..adik I pun suka tiru gaya I or whatsoever yg dia rasa nak tiru kadang2 tu marah jugak..hehe..tapi actually syg..adik kot..

Mira Amirudin said...

awfa..! kak ngah u baca ur diary!haha biase la budak2..lagi2 dpt kakak mcm izatie..mmg suka la dia tiru macam2 ;)

aLya maNip said...

bestnya ade adik..
i wish i have one..hehe
btw, 4 ur mom's becoming beday. apa kata watkan dia card or something handmade. lagi best.hehee

Izatie said...

:)

azzey said...

Muda lg mama awak ye....:)

klik ur HB

datin fauziah said...

Wah! So sweet.. <3