Wednesday, March 9, 2011

Kisah gadis malang

Haha. tajuk mantap kan ? siapakah gadis malang tu ? tak lain tak bukan i la. hadoi diikutkan hati taknak update blog hari ni sebab nak buat kerja sikit tapi sebab geram yang teramat sangat so terpaksa lepaskan dekat blog. haha. tak pepasal je. tak ada lah i saja je nak share apa jadi tadi dekat i. hoho. kisahnya pada suatu petang yang hening. mengelabah habis. tak tak tadi lepas ambik adik i dekat sekolah mama ajak pergi shellharbour which located quite a distance from wollongong. time on the way pergi sekolah awfa, minyak baru naik E so i fikir nanti lepas ambik awfa baru nak isi minyak. lepas tu hurm.

Haaa lepas tu kan tengah sedap pecut tetiba kereta jadi slow tau. then pedal minyak stuck kira tak boleh nak tekan la. i pelan pelan masuk ke lane kiri. i terus teringat maybe sebab minyak tak ada kot semua. tapi pelik pon pelik jugak sebab mesti ada reserve tank kan. lagipon kereta tu four wheel drive 3.6 cc. tak sempat nak stop betul betul kereta tu dah automatic stop sendiri. agak block jalan orang jugak lah. i tekan lampu hazard tapi yang i panas gila orang semua macam tak ambik kisah. nak stop tolong ke apa memang tak langsung lah lagi nak marah marah sebab berhenti tengah jalan ada lah. geram gila i ;O

Kereta tak ada minyak kot takkan la i ni bodoh sangat nak berhenti tengah tengah jalan. kan kan ? haih geram! itu satu hal. then i call macam PLUS la kalau dekat malaysia. i teringat agent kereta i cakap even kalau fuel habis pon diorang boleh tolong bawak semua. bila i call, satu kena charge mahal tu okay lagi yang i lagi menyirap dia kata 'it will take about an hour and half to reach at your place'. panas tak panas? teruk gila lah service kat sini. then i cakap tak payah lah. lama gila nak kena tunggu pulak. so nak taknak i kena berjalan pergi petrol pump. about 1 km lebih jugak lah. sumpah penat gila i tadi.

So lepas dah isi minyak semua tadi, tak pergi pon shellharbour tu sebab dah lambat. sini mall semua tutup awal. pukul 5 , 6 semua kedai dah tutup. i singgah westfield sekejap sebab mama nak beli udang and sotong pastu terus balik rumah. so moral of the story, jangan tunggu sampai minyak dah naik E baru nak isi minyak. haha. and tadi baru i realize kita memang kena ambik tahu jugak pasal kereta ni. jangan tahu bawak je. haha. nanti apa apa jadi tengah jalan takkan nak mengharap dekat orang je kan. tayar pancat ke, battery habis ke, minyak habis ke or anything la we have to be fully prepared! hoho.

Terima kasih kerana membaca entri ini :)

8 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

betui2..akak penah kena kat hi-way..kete buat hal..call hubby dia leh plak silent phone tido!!!
arghhhh last2 kena paw ngan india mana ntah tlg repair kete..

kena rm200!!!
200 mkn choc byk2 lg puas ati..
dh lar tgh bulan..mmg la !@!#*! kan?
balik umah mogok ngan hubby x nak cakap sehari! ;p

Izatie said...

Hahahaha. Lagi dahsyat! Payah jugak kan kalau tibe tibe takde minyak ni. Memang lepas ni kena be more alert la. Naik E je terus isi minyak. rm200 tu bole buat macam macam kot ;O

hardy boy said...

moral of the story, jgn bersangka baik selalu, kdg2 kena berfikiran negatif juga sbb saya pun pernah kena, lbh2 lagi bila kenderaan kita tu kita tak biase atau tetiba jadi sesuatu yg kita tak duga macm traffic jem sbb ade accident..hehehehe..

Anis Nasri said...

sian die kena jln jauh..
btw kite pn suke tggu minyak smpai da rapat ke tanah baru nk g isi,.
nasib setakat ni xpnh lg benti tgh jln. heh :)

kembatolo™ said...

alamak..! nape tak call superman izuddin tadi?
kalo call sah2 je dye datang..
hahahha.. =P

selain penat ngan geram, u ok kan?
alhamdulillah.. ^^,

.nuruashia. said...

woah. kalo ta sempat isi tank tu mau taa tercari2 minyak hik3..

CikKaikazie said...

sabar jelah kan.dhla kt tempat org,org plk xleh nk tlg..len kali bwk spare 1tong hahahha

storyfromme said...

senang cite kite kene ade bodyguard yang macam superman.available 24 jam ;)