Saturday, April 30, 2011

Ciri ciri lelaki idaman saya

Hai pembaca, ada gaya macam cikgu tak? haha. cikgu la sangat. ini adalah seorang pelajar yang suka belajar last minute. but fikir fikir balik siapa yang tak study last minute kan? i ada test harini. whooaa :O semalam jugak lah i start study. haha. lepas tengok wedding prince william and kate. okay we skip this part sat. i will talk about this later on. heh. i ada exam business statistic. kira one of my favourite subject la sebab less reading more counting. so tak payah nak membaca hafal fact situ sana. overall the exam was okay. i manage to answer all the questions. alhamdullilah. just tak tahu betul ke tak je. haha.

Okay semalam 29 April 2011, telah berlangsung perkahwinan Prince William and Kate yang juga dikatakan sebagai wedding of the century. haha ayat skema habis :O semalam i pergi ambik my dad, so terlepas part paling best. i sempat tengok starting dia berarak naik kereta kuda tu. memang best gila lah! pengantin perempuan sangatlah cantik. pengantin lelaki jugak kacak dah tampan. heh. selamat pengantin baru Prince William and Catherine Middleton. semoga berbahagia hingga ke anak cucu. haha. i tengok depa kahwin semalam rasa teringin sangat nak kahwin. bila lah boleh kahwin? ^__^ *berangan.

Meh nak habaq mai criteria lelaki idaman i, i rasa i dah jumpa. heh. pertama, mestilah i nak seorang lelaki yang baik dan beriman dari segi luaran dan juga dalaman. i suka lelaki yang banyak cakap and ada sense of humor sebab i ni suka ketawa. then, i suka lelaki yang of course berpelajaran, lelaki yang jujur, cakap lemah lembut, pandai ambik hati orang tua, yang selalu fikir masa depan (its good for long term relationship), ada sifat give and take, a good looking kind of guy dan semua yang saling berkaitan. i dont need a perfect one because nobody is perfect. i just need someone who can make me feel that. heh.

Okay about 'good looking' part tu don't get me wrong. i am not too choosy. i terima seadanya je. sedap mata memandang pon dah kira okay. kadang kadang muka je kacak handsome hot tapi perangai hampeh, tak guna jugak kan? haha. lagi lagi apa eh? seorang yang boleh respect i, jaga i, bimbing i, and sayang i sepenuh hati jiwa dan raga. haha macam over je kan? i tak kisah sangat lelaki tu tinggi ketot rendah gemok ke kurus. tapi kalau boleh i nak someone yang tinggi sikit dari i. haha baru nampak ngam ye dak? rasa rasanya wujud tak lelaki macam tu? heh. itu je kot criteria yang penting yang i akan observe :)

Another thing, kalau i pergi shopping mall then masuk kedai jual baju budak budak. mesti i suka belek belek usha usha. haha. then nanti mesti i cakap dekat mama 'mama, nak beli boleh tak? simpan untuk baby kakngah nanti'. hahaha kelakar gila kan? yelah baju baby budak budak kecik semua comel comel. siapa yang tak geram tengok kan? kadang kadang rasa nak beli and pakai je but badan pulak macam giant. haha. tapi lately dah jadi macam habit pulak pergi mall dok tengok barang baby. heh. adakah itu tanda tanda bahawasanya izzatie akan berkahwin? haha. okay sangat lah mustahil and mengarut T___T

Enough said, thank you for reading this entry :)

Have a very lovely weekend readers !

Life is too short, smile while you still have teeth :)

28 comments:

kembatolo™ said...

harap2 jadi orang 1st comment. haha

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

euwwwww...moga2 tat guy ada di sini sedang membaca kriteria2 tersebut hehe..

dear..jgn lupa jmput sis kalau nak mkn ns minyak nnt ;)

hanabanana said...

lelaki yg pentiingkan masa depan adalah sgt bagus!! hehe :))

KAMIHIDUP said...

melepaslah KAMI, :(

EB said...

Hai..
Assalamualaikum..

Sya doakn agar kamu berjmpa dgn lelaki idaman kamu suatu hari nnti.. Insha'Allah smua kriteria yg kmu idaman kan ada..

Semoga diberikan kesempatan dan waktu.. Semoga diberikan kesihatan yg berpanjangan dan dipermudahkan segala urusan..

Btw, sya klu kat Mall suka sngt pergi ruangan dapur.. Sya suka tngk periuk, kuali, pinggan etc.. Mmbr lelaki sya ckp sya ni sengal.. Malu dOrg nak masuk bhgn tu.. Aku suka sbb it remind me to my mom.. And I miss my mom so much...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

gigi yang tersusun dan cantik tu memang idaman la kan. sebelum rongak kena banyak2 senyum. ehehe. insyaAllah ada punya. lelaki yang beriman memang idaman setiap wanita. kan?

LittleGurl said...

adek!anda thumbum + cantek!

sasa said...

amin..hope zati jumper lelaki yg baik yer...ngee...sasa pun ske bby..sasa ade 5 anak saudara..and yg paling latest baru umur 9 bulan..2 orng lak tuh..my akak punye anak..hehe..suke gila main dengan drg..kawan - kawan kate sasa obses dengan anak sedara sasa sebab siap buat folder pic hello baby dekat FB..heheh

www.fierapirot.bolgspot.com said...

hope jumpe laki yang diingini...hehehe..=)singgah and follow akak..

Wani said...

wahhh . wani pun suka baju baby tapi tak pernah nak beli lagi lah . haha . comel la gambar 2nd tu ~

Izatie said...

Izuddin , yes you orang pertama . haha .

Pinkymomma, haha lambat lagi kot . saje mengedik cakap nak kawen. belajar pon xabes lagi ^__^

Hana, yup betul betul betul. heh.

Kamihidup, haha melepas apa?

EB, terima kasih :) amin . heh takpelah as long as you buat benda tu and you happy with it okay?

Izatie said...

Oshinz, yes setuju sangat! hehe .

Littlegurl, heh maseh ^__^

Sasa, heh thank you sasa ;) itulah i memang suka sangat dgn baby. haha ni buat yg tak sabar nak kawen ni. hahaha. nanti i g usha fb sasa okay?

Fiera, terima kasih darling :)

Wani, heh nanti ade baby sendiri bole la beli ;p

teenot said...

InsyaAllah you will find your charming prince..tehee..

I doakan yang terbaik dan semoga apa yang you hajati tercapai..kita tak perlu jadi sempurna tetapi menjadi sempurna untuk bakal suami kita nnt..

take care!*hugs*.hehe

EZAN IDMA said...

tak lame lagi la tu. hehe :)

Izatie said...

Teenot, hihi amin :) terima kasih babe. you too!

Ezan, haha lama lagi. serious lama lagi ^__^

syamimi fatin said...

perangai suka tgok brg baby tu, samala mcm sy! ni smua mama la yg ajar... haha kitorg 2 mmg suka n geram dgn bju baby comel jep. mama kata n beli dkt sy, mmg xbole dh bsar. dulu bole jugak bg kt adik spupu. now dia dh bsar, xbole beli dhla haha pnjg pulak komen ^_^

ira syahirah said...

moga jmpe ea kakax..i wish u gud luck..hepi knl ngn kakax...;)

Balqish Jaffri said...

izatie dah boolat :P

Balqish Jaffri said...

izatie dah boolat :P

FUZ.QYM.Y said...

yep, sapa yang tak study last minute.wooah!

bella said...

thanks for following my ordinary blog..:)
i just go through your pic .not reading the entry yet..and i love all your pics..interesting..!

Cerita Saya, said...

Kriteria yg Zatie nak mmng patut zatie dpt.. Untunglah kalau siapa dpt jadi bf zati.. Pandaiiiii,lemah lembut & tak sombong.. Byak pasal zati nie bagi inspirasi kat didi.. Hope zatie happy slalu n dpt jumpa llaki yg zatie impikan.. :)

Izatie said...

Syamimi, heh kan? i pon suka! give me five ^__^

Ira, insyaAllah. hihi.

Balqish, haha bolat ke ? doii . heh.

Fuz, i bet everyone does :)

Bella, no worries ;) heh thank you darling.

Didi, heh insyaAllah :) thank you didi sayang.

saidatul noor farhana said...

waaaa..bgus ciri2 husband u tu..anywy ske gambar last 2..:)

Far8 budak baik said...

kalau aku..macam ada lelaki idaman
kau takkkk hahaha..=p
pehh tgk dpn mate ehh weding
wilian n kate tu..
waaa jeless ahh cam ni

Puteri Iqa Izyan said...

kate cantik kan? :D
jeles jugak rasenye.
hee


kadang2 kita bukanlah memilih sangat, cuma mencari yang terbaik untuk masa depan. hoeyah. hee :D

Puteri Iqa Izyan said...

kate cantik kan? :D
jeles jugak rasenye.
hee


kadang2 kita bukanlah memilih sangat, cuma mencari yang terbaik untuk masa depan. hoeyah. hee :D

jer deepcorepurple said...

:) wish u'll get what u want.makan nasi minyak nanti jgn lupe roger. :p