Monday, April 18, 2011

A day at vegetable shop


Hai. tak senonoh gila mulakan entri dengan gamba kasut kan? haha. i baru rasmikan boot i harini since cuaca pon dah makin sejuk sekarang ni. tapi pergi kelas pagi tadi i pakai selipar jepun je sebab pagi tadi panas yang amat terik. kelas tengah hari baru i pakai boot sebab quite windy. hehe. padahal pergi uni tengah hari tadi naik kereta sebab nak buat penghantaran makanan sekali. haha. i ada tiga kelas harini. kelas pagi i terskip dengan tidak sengaja. serious tak sengaja. ampunkan patik! haha. i overslept tadi. ya allah inilah jadinya kalau lepas subuh tidur balik. ish. then bajet nak tidur sejam je. poyo gila bajet boleh bangun. memang tidur tak sedaq habaq lah *ayat popular mama. haha.

Then kelas habis pukul 2.30 petang. i balik rumah sat, solat asar. asar masuk pukul 3 petang sekarang. kul 5.45 dah maghrib :O then lepas solat, i bawak mama pergi beli barang ekat vegetable and fruit shop, Crinis'. mama nak mencari ubi ape entah untuk buat cucur badak. dekat sini sekilo $3 lebih. mahal gila wey! sekilo rm9. kalau dekat malaysia, sekilo maybe around rm2 je. banyak kan beza? so tadi dekat kedai Crinis' ni ada offer. sekilo around $1.80 je. murah lah dari usual price. time mama dok pilih pilih barang semua, i dengan awfa macam biase tangkap tangkap gambar la around kedai tu.

Hoho. action je lebih i ni. tapi makan labu tak pernah pon. hahaha. serious berat gila buah labu ni. macam angkat bola bowling no 10 je. haha. i samakan dengan bola bowling yang i selalu pilih kalau i main. either 8 or 10. tak larat eden nak angkat yang lagi berat berat :O poyo kan i dalam kedai pon nak pakai sepek mata hitam. bajet bajet je. haha. terasa macam artis sekejap.

Tengok tengok berat i 1 kilo and half je. ringan gila kan? please be amazed. please please. haha. ini lah jadinya kalau tak ada kerja. penimbang sayur pon boleh buat main. orang yang kerja dengan situ tergelak je tengok karenah i dengan awfa. haha. mama cakap 'tak padan dengan umur 21 tahun'. then i cakap 'not yet mama, november nanti baru masuk 21 laaaa'. haha.

Ben and jerry available here! mula mula i ingat tom and jerry. haha. i tak tahu kedai apa ni. rasanya kedai ice cream. signboard je i jumpa. kedai dia tak tahu celah mana. by the way, tadi i beli one pack of chocolate magnum. hoho. ade 8 dalam tu. yummy yummy! my favourite. mama dok sibuk pilih buah buahan and sayur sayuran. i pulak dok pilih nak beli ice cream apa. ish ish ;)

Tengok tengok seorang adik memeluk kakaknya dengan penuh erat. haha. sayang kakngah eh awfa? haha. si awfa ni ada blog jugak, click SINI. tapi jarang sangat update. kalau nak usha usha ape dia tulis pergi lah tengok. hehe. cuba spot apa difference gambar atas ni dengan gambar sebelum sebelum? haaaa betul betul betul! gambar ni i senyum tak nampak gigi. i jarang sesangat kalau tangkap gambar senyum tak nampak gigi. haha. nampak macam pelik kan? lepas ni nak try senyum macam ni lah pulak. tak ada lah nampak pipi besar labu dah kan kan ;) okay lah i akan stop dekat sini. nanti i update lagi eh.

Terima kasih kerana membaca entri ini :)

7 comments:

Cik Ezy said...

besarnye labu..
dh macam tembikai..
tembikai pon kecik skit kot..
hahakk

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

dah nak masuk musim sejuk ke dear?
aihh tganu panas yg amat..
rasa nak pegi sana boleh? ;)

Gda Majidah said...

alaaaaa, comel je tauuu boot tuhhh! awfa pun comel jeeeee ngn zatie peluk peluk. aummmmm haha. zatie2, join my contest jom!
http://cikgda.blogspot.com/2011/04/mng-esprit-and-maybelline-are-waitng.html

KAMIHIDUP said...

peh, bestnya duduk negeri orang. tapi mahal, heee.

kembatolo™ said...

Pekerja gelak kat u? Haish ! Ade yang nak kena nie. Hahahah

Cik Tqah said...

aip2..jgn selalu skip kelas k..huhu

CikKaikazie said...

hahha nmpak pelik lah senyum xnampak gigi..