Tuesday, April 19, 2011

In relationship? Married? Widowed?


Hello and assalamualaikum readers. how are you today? i hope you are doing well. myself? hurm alhamdullilah sihat je. pagi tadi je tak boleh nak stop sneeze. ape kehe entah? i thought maybe kena attack selsema terus ke lepas tu tapi okay je sampai sekarang. fuhh selamat. kalau selsema confirm tak selesa berhingus semua. haha. esok i tak ada kelas for one whole day. i plan nak keluar dengan mama and awfa since sekarang pon awfa still cuti sekolah lagi.

Where to go? where to go? :O

*Best friend forever . gambar hiasan je . credit to Najad sayang

By the way, i nak tulis pasal issue relationship dekat laman facebook ni. hoho. as you might be aware of, dekat facebook, kita boleh setting kan dengan siapa kita ade relationship, single ke, dah bertunang ke, dah berkahwin ke cerai berai ke. it just need your one simple click. easy kan teknologi sekarang? so orang boleh tahu siapa pakwe makwe suami isteri status korang. kan kan? nak tahu i punya status? haha. pergi gali lubang sendiri eh. cek takmau kasi tau ;p

Kawan i yang cerita dekat i tadi, ada lah kes seorang pasangan suami isteri ni. ehh actually suami seorang tapi isteri dua orang. haha. nama akan dirahsiakan bagi tidak memalukan mana mana pihak. i cerita in general je. depa semua ada facebook tau. si suami and dua orang isteri beliau. aktif jugak lah main facebook ni. haha. tapi lately ni macam kurang aktif sikit kerana bergaduh disebabkan facebook. punca pergaduhan sebab status kahwin semua ni lah.

Si suami ni buat lah status married. married to? isteri nombor dua. so isteri pertama ni tak puas hati lah. maybe dia rasa priority sepatutnya diberi kepada isteri pertama kot. yelah facebook bukan boleh buat married to wife no 1, no 2, no 3 kan? haha. kalau ada confirm kelakar. siapa nak macam tu kena request dekat Mark Zuckerberg lah. or suggestion daripada i, si suami buatlah dua account facebook kalau isteri ada dua. kalau empat, buat lah empat. haha.

p/s: kalau i jadi lelaki, tak payah buat status married ke hape. sonang cito.

Or the simplest way si lelaki kahwin jelah seorang. haha. a very simple solution to a very simple problem. agree? kalau lelaki yang baca ni confirm tak setuju. haha. i ni anti poligami sikit. i rasa semua perempuan pon anti poligami. siapa lah yang sanggup bermadu kasih berkongsi kasih. ye dak? tengok boyfriend keluar dengan perempuan lain pon jeles inikan lagi kahwin lain. im just saying this as an example. haha. so renung renungkan dah selamat beramal.

Thank you for reading this entry :)

11 comments:

KAMIHIDUP said...

madu kan manis, heee. :) payung emas. :)

CikKaikazie said...

tadi baca dekat satu blog ada sorang perempuan komen gambar suami dia bertunang dekat fb.a very cool lady!

awatiffaziz said...
This comment has been removed by the author.
awatiffaziz said...
This comment has been removed by the author.
awatiffaziz said...
This comment has been removed by the author.
nurmunirah said...

nak addd fb tapi tak boleh :'((

kembatolo™ said...

Letak single je senang. Tp tak bermakna sigle itu single kan? Hahahaha.

Poligami? Lalalala~

alinac lover said...

yong nye status sama je hehehhe

Cik Tqah said...

hohoho.. saba je la.. tuh kene kawen 1 je..kan sng :P

me suya said...

bermadu tu dahla pahitkan
lagi pahit la sebabkan facebook.. anyway thnx dropping by to my page :)

~ shana ~ said...

i stuju! kawen sorg je, xyah byk2! =p