Monday, April 25, 2011

Kiama Blow Hole

Hello monday :) today i still cuti lagi sempena easter celebration. heh. but tak boleh nak bercuti sangat sebab banyak assignment nak kena settle by next week. dua hari lepas memang tak pegang buku langsung. enjoy sakan tak hengat dunia. haha. first time i rasa happy sangat sebab maybe i jumpa kawan yang betul betul sekepala. haha. i really had fun last weekend! today i nak cerita our journey to Kiama. which located about half and hour by car from wollongong. it was my 4th visit but pergi sana banyak kali pon takkan bosan. seriously! kiama beach has a very beautiful scenery. plus it has a blow hole.

I saja nak bawak si farihin berjalan. dah jauh jauh datang dari macquarie kan. hehe. so at last decide datang Kiama je. masa pon limited since farihin nak kena balik macquarie sebelum malam. yelah dia sesorang risau jugak balik malam malam kan. lepak dekat kiama tu lama jugak la. sejam lebih almost 2 hours. pastu kitorang pergi makan lagi dekat area situ. diorang makan fish and chip. tapi i tak order apepon sebab mama dah masak dekat rumah. haha. nanti kalau makan luar, confirm tak makan dekat rumah da. since dah banyak gambar, i pon jadi malas nak bebel panjang panjang. enjoy the pictures yaw! hehe.













Cantik kan kiama? i baru perasan. actually kiama ni famous dengan blow hole. tapi tak ade satu pon gambar dengan blowhole. haha. dekat situ banyak macam batu batu besar macam ape eh i pon tak sure. heh so kitorang berjalan sampai ke lereng laut. im not really sure what is it. korang boleh imagine batu tu macam dalam gambar gambar dekat atas. but quite mencabar jugak lah. i dah lah pakai selipar. agak slippery jugak lah. heh nasib baik tak jatuh. kasut farihin sampai terkoyak. comel sangat kasut ;) actually we didnt planned nak panjat semua tu. kalau tak confirm dah pakai hiking shoes (macam ade je). haha.






Kitorang semua sampai wollongong dalam pukul 5 macam tu. quite rush jugak sebab nak hantar farihin pergi train station. train ke town hall station pukul 5.50pm. but alhamdullilah semua nya selamat. farihin pon selamat sampai ke macquarie around 9 macam tu. thank you farihin for spending time with me this weekend! :) nanti kite lepak lepak lagi eh. i will go to your place pulak sometimes soon. kirim salam dekat anwarhadi eh? haha. enough said, ada video lagi i upload. tengok lah kalau rajin. haha. suara i macam apa je. i dengar rasa macam kelakar. but i rasa jadi macam tu sebab effect ombak (alasan).


p/s: i was laughing at myself bila tengok gaya i bagi salam. hahaha.

Thank you for reading this entry :)

10 comments:

KAMIHIDUP said...

wah, cantiknya, untunglah. :)

sasa said...

hehe...pegi bnyk kali pun x boring ae??mesti best tmpat tuh..hehe..assalamuaikum..ngeee

♥ Che NamNam ♥ said...

wahhhh chanteknyer view kat situ..eh ker you yang chantek dik menyebabkan view kat situ jadik chantekk..:)

bestlahhhh dapat jalan-jalan macam tuhhh...

bella dela rosa said...

ahahahahahahah i pon glakkkk kenapa assalamualaikum camtu siap tangan sekalii

kembatolo™ said...

Okay. Tanak cakap banyak. Sumpah comel suara. Hahahaha. K bai !

Anis Hamid . said...

Nak kirimsalam jugakkkkk
teheeee ;p

Niceee one .
Untung nya dpt pergii T__T

nur shazwani said...

eeee. seronoknya. sis, thanks follow kite. kite dah follow balik. suka suka. sis comel ^^ suka tgk.

♥e'in♥ said...

wow! cantiknye tmpt 2..

zeila said...

msti best kan...
nice place....
first time dtg belog ni...

Mira Amirudin said...

such a beautiful place...love kiama!