Sunday, April 24, 2011

Awesome weekend

For your information, this post contain a lot of pictures. haha. not that many. so kalau berminat nak tahu apa i buat weekend ni just continue scrolling down your mouse. heh. i nak cerita kisah semalam, sabtu bersamaan 23 april 2011. as i mention in my previous post, i pergi sydney university untuk menyokong malaysian student from my university (wollongong) dalam pertandingan futsal. i bertolak dari rumah around 9 in the morning. awal kan? haha. tak ada lah awal sangat game pon start pukul 9. i kira gerak lambat jugak lah. heh.

I ambik my friend, fairuz then terus gerak ke sydney city. i janji nak ambik kawan i, farihin dekat Town Hall Station around 10.30am. lepas tu terus gerak ke sydney university. first time i pergi sana so mula mula agak lost jugak la. but alhamdullilah we manage to reach at sport centre in about 10 minutes. parking pon banyak. just hujan renyai renyai sikit. team university i dapat masuk sampai ke semi final. congrats! even tak dapat masuk final pon but its a big achievement for them. toksah banyak cakap la. let the pictures speak :)


Time sampai tu, banyak university dah start main. elok elok kitorang sampai je, my uni team terus ada game. heh. jumpa ramai sangat malaysian. from all university in new south wales. meriah jugak lah. rasa macam dalam tempat futsal malaysia pon ada jugak. heh. tengah syok tengok orang main futsal, my mom message i. look at the below picture. haha. right click to view larger.












Meet my new friends, farihin and aqeela. both are from macquarie university doing TESOL (future teachers). they're awesome. comel comel pulak tu. heh.

Hehe. siapa ni siapa ni ? kenal tak ?

Yes anwarhadi, we both are real big fan of yours :)

Hahaha. korang jangan boikot i pulak lepas tengok gambar dekat atas ni? heh. si anwar kan study dekat macquarie university dekat dengan sydney jugak. so semalam dia wakil futsal untuk university dia. he is very very tall okay. baik and sangat lah peramah. ramai jugak yang bergambar dengan dia semalam :) okay lepas habis semua acara futsal and bagi hadiah bla bla bla, kitorang decide nak pergi karoake. mula mula nak tengok fireworks dekat darling harbour tapi majoriti semua nak pergi karoake so i pon follow jelah. hehe.

Before pergi karoake, kitorang makan dekat Indonesian restaurant, Shalom. ehh i baru teringat. i makan dekat sini awal sikit. kira sebelum futsal habis kitorang datang makan dulu. sebab lapar sangat tak makan dari pagi. lepas makan, kitorang datang sport center tu balik. heh. so kiranya our second visit ni just lepak lepak jelah. nak makan lagi perut still kenyang. lepas tu baru kitorang gerak tempat karoake, Echo Point. dekat sini ada provide lagu melayu. tu yang best gila! we only have to pay $11 dollar each for 2 hours!

*Time ni tengah menyanyi lagu kekasih awal dan akhir by jamal abdillah. hehe.


From left, fairuz, aub, azhar, atiqie, syaril, rem and farihin .

Around 10.30 malam, kitorang dah habis berkaroake. so semua pon bertolak balik. convoi ke wollongong. but before tu kitorang singgah dekat Bulli lookout point. saja nak tengok scenery time memalam. cantik gila wey! sumpah tak tipu. sejuk pon sejuk gila! haha. menggigil semua orang. haha. but overall, i really had fun yesterday! :) thank you korang! btw, farihin ikut i balik wollongong. sebab nak balik macquarie memalam sesorang bahaya kan. so harini i bawak dia jejalan dekat wollongong. pergi satu tempat je pon. heh.

video

Harini pulak i pergi Kiama bawak farihin jejalan. video ini dirakam time kitorang pergi kiama tadi. semangat gila kan? heh. so esok i update pasal trip ke Kiama blow hole pulak okay? thank you everyone for reading this entry :)

p/s: more pictures on Facebook .

20 comments:

Rozana Razali said...

anwarhadi! =P

Nurul Eiman Hikmah said...

wooowww jumpa anwarhadi....skrg ni dia top blogger...weewiiitttt....hehehe

syamimi fatin said...

waa bestnya! siap jumpa anwar hadi lg :)

ecahjahed said...

best nye tempat tu.. best giler :)

hanabanana said...

haha suare u comel :)

ala anwarhadi jeke..nak matlutfi! :p

Cik Ezy said...

eh.. dlm video nmpk anwar hadi tu kecik je..
tinggi giler ek.. ahaha..

KAMIHIDUP said...

wah, syoknya. :)

shahrul said...

OMG dear, lawa nya blog you. nice!!! oready follow yours. jaga diri kat negara orang okayy :)

Leya said...

ein, my friend..hehe..
rindu dia, tq for the last video...lepas rindu.. =P

lula said...

ANUARHADI!!!!!!! kem saaaalaaaam kat dye..ngeeee.. =D

Adibah. said...

tu diaaaaaa! anwarhadi! wahhh! haha. nasib baik bukan mat luthfi, kalau tak mmg jeles abes ah..hehe :D

kembatolo™ said...

Eh gambar tu sape yang eksaited jumpe sape? Cam terbalik je? Hahaha

Suara comel gilaaa.. Ohh~ xD

Anis Hamid . said...

ANWAAAR HADII OMJAY!

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

anwar hadi?? gulp hehehe..
bestnye weekend dia..huhu jeles nih!

zatie, serious sis nak ddk sana..jom jalan ;D

Myra Jay said...

Syioknyer dapat p jalan2..
Jumpa AnwarHadi ye, tp cheq xberapa kenal dia sangat..hheee

EB said...

AnwarHadi terer x men futsal??

Mira Amirudin said...

omg!minat anwar jugak!!huhu
jeles la beb! ;p

Ikram said...

eh..my schoolmate pun ada jugak. ashaari daud..kim salam kat dy ye. hehe

b a m b a m ' s said...

Ohhh! Anwar HAdi sgt tinggi!!!hehehehhe...

ika~~ said...

sumpah jeles u dpt jmpe anwar hadi :((
pasni cr la mat lutfi lak tau!