Wednesday, April 13, 2011

Mr.Kangaroo

Harini kan i pergi zoo. haha. nama zoo ni Symbio Wildlife Park which located not that far from wollongong. about 15 minutes je by car. kitorang bertolak dari rumah pukul 10 lebih and we reached there around approximate 10.30am. after we pay for the ticket, adult $22 and children $18. quite expensive jugak lah. bukan agak mahal memang mahal gila pon :O okay lepas dah bayar kitorang pon explore lah zoo tu. mengharapkan tempat tu macam best lah sebab bayar mahal. but hampeh je rasa. kecik je pon. more similar to park.

Tapi yang paling best sebab dapat jumpa mr.kangaroo and mr.koala. hoho. dah lama teringin nak tengok diorang depan mata. finally dapat jugak :) siap boleh feed diorang makan lagi. tapi i tak buat pon sebab i takut. haha. awfa je yang berani. i nak tangkap gambar dengan kangaroo and koala pon takut. haha. but overall tempat tu okay lah. siap tadi ada performance dari harimau. we really enjoyed the show! tapi i rasa ni kali pertama and terakhir i datang. haha. btw, i ada tangkap gambar. meh lah usha. more pictures dekat my facebook eh.


After habis pusing satu zoo, kitorang decide nak balik sebab masing masing lapar. mama bawak sandwiches je tadi. on the way back to wollongong, i lalu dekat grand pacific drive, sea cliff bridge. i selalu lalu situ tapi tak pernah berhenti. so tadi i stop and park the car sekejap. then kitorang jalan jalan dekat situ. best woh pemandangan dia :) kalau ada kekasih hati ke boyfriend best la berjalan dekat situ. serious tak tipu. romantik je rasa. haha. insyaAllah one day mana tahu lepas i kahwin, i datang honeymoon dekat wollongong ke kan. haha.

I have few assignments to be done by this week. actually due date dalam dua minggu lagi. tapi kalau boleh i nak siapkan by this week lagipon sekarang tengah cuti kan. takmau buat kerja last minute dah :O tiba tiba rasa macam sekejap je semester ni dah habis. cepat jugak masa jalan kan? but its really a good thing for me! sebab i nak cepat cepat habis belajar. haha. nak kerja, nak kahwin, nak ada family. insyaAllah harap harap semuannya dipermudahkan. amin. enough said, jumpa korang lagi dekat entri seterus dan seterusnya :)



Thank you for reading this entry :)

18 comments:

KAMIHIDUP said...

suka baca blog ni, macam-macam dapat tahu tentang negara orang, teruskan berkongsi ye, tq. :)

kembatolo™ said...

Nasib baik tak jadi suapkan kanggaroo.. Kalo tak, kanggaroo masak merah la jawabnye dinner malam ni.. Hahaha

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

eh new layout ye yang..nice..soft je ;)

teringin nak jumpa kangaroo..bawa balik utk sis satuuuu..

tieykah said...

same la babe!

rasa mcm bru semalam daftar msuk U.

saharinasaharudin said...

aah,lawa lah pemandangan dia :)

Mila Ahmad said...

bestnyer tingin nk pegi jugak
bila la masa akan tiba er?

javanese DOVE ! said...

YA ALLAH...bestnya!!!!

syamimi fatin said...

waaa, suka pmndngn dia.. cntik!

Miza Yusof said...

comelnya kangaro. teringin nak pegang-pegang :)

Cik Ezy said...

gmbr koala xde ek?
nk tgok koala yg comel tp malas tu..
asek tido je..
haha

cik fara said...

hello babe . comel nye backgroud :) btw , enjoy tgk pic youu laa. best nye peg negara org ^^

Puteri Iqa Izyan said...

wahhh..bestnye pergi zoo.
geli lak tgk kangaroo. haha

fieya said...

bestnye :D

i love ur blog sis :)

nurmunirah said...

tak boleh nak add dekat fb lahh :((

fArhAnA said...

nak cepat kawin? cepat2. leh mkn nasi minyak! huhu ;p

Zuliana Harun said...

hi izzatie... i suka baca ur blog.. kalau free. singgah la blog i www.kisahkunana.blogspot.com..

azzey said...

Best gak dpt tgk kanggaroo live ye..:)

klik HB

Mira Amirudin said...

izatie,jealous nya i ngan u!nak jgak tengok kangaroo live..xpe2. insyaAllah nanti dapat jugak tengok...amin.