Saturday, April 16, 2011

Orange VS White

I really had fun today! :) i pergi main paintball. nama tempat paintball tu Delta Force Paintball dekat Appin which located about 35km from wollongong. kitorang semua berkumpul dekat Madoline Street (rumah budak bujang) around 8 then pukul 8.30 bertolak. we reached there approximate 9.15. this is my first ever playing paintball. mula mula quite excited jugak lah. tapi bila dah sampai. tengok orang ramai plus tengok field game dalam hutan, hati dah mula kecut. haha. tapi i fikir positive je. dalam an hour waiting, game started!

How do i looked? haha. macam teletubbies kan? pertama kali dalam hidup i pakai suit macam ni. rasa macam sangat gemok. plus i pakai chest cover sekali sebab tu nampak badan cam kembang je. haha. okay back to the main story, after briefing semua and dapat mask, we've been ascot to the first field (first task). dalam hati dup dap dup dap je. bila dah pakai mask semua. nak kenal orang pon payah. haha. plus tadi our group campur dengan group orang lain sekali. sebab tempat tu agak besar. so maybe they need at least 30 per team.

First and second game okay lah. third game je i macam lost sikit. haha. anway, i get to shoot people kot! haha. best je tapi the worst part i pon kena tembak jugak. hadoi saket gila :O kena dekat leher, lengan and peha. mula mula kena je rasa sakit and terkejut. lepas tu tak rasa sakit dah. tapi berbekas teruk lah sampai sekarang. but overall game memang best lah. once in a lifetime experience. maybe this is my first and my last time playing paintball. haha. at least kalau orang tanya, dah pernah main paintball? i boleh cakap YES!

*while waiting for the briefing .

*game finished!

*white team

*my team (orange)

*Goodbye paintball .

We finished the game around 1.30pm. then our leader/organiser, abang sham gave every each of us nasi lemak. memang mantap lah. i memang tak makan apa dari pagi. lapar gila ;O sempat minum air susu je. lepak lepak makan semua then semua gerak balik ke wollongong. sesampai rumah je borak borak dengan mama sat pasal paintball. tunjuk kesan lebam sini sana then terus collapsed. penat gila. haha. but seriously best sangat harini. i really had fun today walaupun kena shot sini sana kan. its a good experience tough. hehe.

p/s: pictures credit to Aimy and Zaki.

Thank you for reading this entry :)

10 comments:

~ shana ~ said...

wow!!best gile..da lame teringin nk main paintball ni..tp xde peluang.. :(

kembatolo™ said...

Hahaha.. Apsal jadi 1st n last? Sakit lettew~ haha

Puteri Iqa Izyan said...

walaweh~

iqa takut kot main paintball ni.. mau nangis kalau kena shoot. haha..

iela SFN said...

hahah, i have told you so, mesti lebam2 pnye

tp sgt best kan? heeee, lebih2 lg lepas dpt shoot org :P

Cik Tqah said...

i penah gak main.. sumpah besh giler beb.. hhuhu

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

sis penah main..tapi kena tembak tu sakit juga huhu.. ;)

pu3khaleeda said...

wah ~ bestnye ,, pu3 takpernah main paintball ..

Cik Ezy said...

teletubis versi askar..
hehekk..
xprnh maen pon..
msti best maen perang2..

KAMIHIDUP said...

sedapnya paintball. :)

Mira Amirudin said...

best best best!! ;)