Tuesday, May 31, 2011

Babbling

*credit to Aub .

Today is Tuesday, 31 May 2011. the last day of may. tomorrow is the first day of june. the month i have been waiting for. tak ada lah menunggu sangat sebab bulan june jugak i ada final exam :O tak study apa lagi wey. mood nak study tak mai lagi ni. doii haha i really need to study starting as soon as possible. banyak benda jugak nak kena menelaah nanti. so maybe blog i ni akan terabai buat sementara. tapi i akan try jugak spent at least one hour per day untuk blog i.

Sejujurnya, i memang banyak habiskan masa i depan laptop. online, online and online. i akan stop untuk makan, solat, mandi, tengok tv, tolong mama buat kerja ke dan juga if ada assignment. haha internet pulak pantas macam kilat. tapi fikir fikir balik i bukan apa sangat pon. main facebook, chatting dengan kawan kawan, main twitter (tapi tak berapa active), melayari laman youtube. blogwalking, baca paper dan isu semasa *poyo je. haha. itu jelah kerja i.

I bukan seorang movie freak or game freak. jarang sangat i download movie. seriously i rasa sekali or dua kali je. i malas -___- haha kalau nak tengok movie pon i tengok direct online. tak ada masa i nak download semua. tapi i memang bukan jenis suka tengok movie sangat. even tv pon i tak layan. lain lah kalau ada cerita yang memang i suka. macam sekarang ni, tv shows yang i tak akan miss, australia got talent, masterchef australia and amazing race australia.

Fyi, nanti masterchef australia akan ke Malaysia. diorang akan membuat pengambaran and masak dekat luar KLCC tu. haha. korang pergi la tayang muka korang dekat situ. boleh lah i tengok :P that is the most exciting part that i am waiting for. satu benda lah kalau pergi luar negara ni, kalau ada iklan or anything related to our country, mesti akan rasa sangat lah teruja and excited lebih contoh 'wey malaysia masuk dalam TV lah' haha. or something like that.

Okay pasal amazing race australia ni pulak i suka sebab ada one team ni both are muslim. dua dua lelaki. i think their origin is saudi arabia tapi dah lama menetap dekat australia. yang bestnya, time diorang bertanding, diorang akan stop dalam 5-10 minutes untuk solat. so diorang akan automatically jadi lambat dari peserta lain. dasat kan? solat tetap diutamakan :) tapi diorang still boleh catch up. dah round 3 but still at the top and tak kena eliminate lagi.

I baru je apply for STA card. STA stand for student travel australia. student yang study dekat australia will get cheaper price when purchasing flight. cool huh? ada jugak other specialty and discount for accommodation and public transport etc. i buat card ni sebab nanti senang sikit kalau nak travel memana. even i beli ticket balik malaysia pon through STA. murah banyak jugak dari usual price. but i'm still waiting for the card to be delivered to my house.

Okay enough babbling, see you in the next entry :)

9 comments:

nuruashia ♥ said...

hehehe..comey aje bebelan kamu syg <33 btw, sme laa ngn nuru,,nuru pon xske sgt tgk tv n main game :)

Anonymous said...

btul2 u comey sngt..nk sngt2 jmpe u dpn2..kwn2 i satu bilik hari2 ckp psl u..nk jd cam u la..u pki tudung comel la..mcm2 la..bley jmpe x nnt klu u blk msia..please ;p

Cik Tqah said...

hoho..mcm2 u bebel kan.. tp besh bc..hehe.. bile nk bebel lg?? :P

Adeela Oh Lala said...

hehe, i pun suke cara penulisan u izatie ! senang faham, and tak byak merapu ! hehe . lagi stu , erm ! cumel gile kalau you ambek gambaq nampak gigi ! hahaha . sweett..

p/s: jangan lupa jenguk i punya belog kay?

http://adeelaohlala.blogspot.com/2011/05/recipe-best-wajib-try-how-to-make-ice.html

sAkuraku aya said...

hey,.all da best for ur final ya! :)

Anonymous said...

saya ni peminat setia awak lah :D

Balqish Jaffri said...

hahahaha...those Arabian comel! kadang2 dia mcm blur2 nk buat decision :)

Rtp Farra Arisha said...

babbling utk kebaikan tidak mengapa kann. :))

Atika Farha ;D said...

Hi Izatie :)
Betul ke masterchef australia nak dtg malaysia? You tahu, my whole family tgk masterchef australia tau! Yg best junior masterchef la. geram tgk budak2 kecik yg pandai masak ni. i yg dah 21 pun tak hebat mcm dorang. geraaam! hihihi.