Monday, May 16, 2011

Happy Teacher's Day !

I was in Sekolah Rendah Kebangsaan Seri Gombak from standard one until six. i cant actually recalled in which class i was. haha. i punya ingatan untuk memori jangka panjang sangat lah teruk. i ambik UPSR dekat sini and i dapat 4 A and 1 B. there were so many good memories in this school. like seriously! kawan kawan best, cikgu pon best! i jadi pengawas time i darjah 4 sampai lah darjah 6. i suka gila dapat jadi pengawas sebab dapat pakai baju color pink :P

Seingat i lah kan, time i darjah enam, kelas i 80% semua pengawas. time rehat je, pengawas dibenarkan keluar awal 10 minit macam tu. so dekat kelas akan tinggal beberapa orang je minus pengawas pusat sumber. heh. rumah sukan i adalah Pluto (color blue). i seorang yang tidak aktif dalam acara sukan. dekat kantin sekolah, ada nasi lemak ayam and meehun sup yang paling sedap sekali i pernah makan! serious tak tipu! haha. i tak tahu sekarang ada lagi ke tak :)

After i finished my primary school, i went to several secondary school. more than 5 actually but i will only tell about the school that i went for one full year. yang lain lain setakat dua , tiga bulan je. haha. first and foremost is Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Gombak, i was in this school at the beginning of tingkatan satu and satu tahun penuh tingkatan dua. sekolah ni terletak dekat depan rumah lama i je. heh iye jalan kaki 3 minit je dah sampai. dekat gila.

Time i form three pulak, i masuk Sekolah Menengah Gombak Setia for one full year. i pindah sebab ikut my neighbour which also my friend. i rasa tahun ni adalah tahun i yang paling nakal :P haha. tahun ni jugak i start tuisyen sebab nak ambik PMR kan. i tuisyen dekat Pusat Uni Impian. my dad is the one who opened the tuition center but papa appoints another person to manage it. kalau ada siapa berminat nak hantar adik ke anak ke cucu tuisyen boleh lah :)

Ada beberapa cawangan sekitar gombak dan ulu kelang, Pusat Uni Impian, at Taman Melati (Main Branch), Jalan Setiawangsa, AU Keramat, and another one at my old house at Greenwood (depan sekolah menengah Seri Gombak). haha tak pepasal promote tempat tuisyen :P dulu i tuisyen personal, one-to-one. senang sikit nak fokus. i tuisyen dekat situ sampai lah i form 5. tapi time PMR i banyak memain so result pon tak berapa bagus, 4A and 4B je. haha.

Then, i pindah ke Sekolah Menengah Taman Ilmu dan Budi time i form 4. i stayed dekat sekolah ni sampai lah habis SPM. sekolah yang paling best lah dalam banyak banyak sekolah i pergi! heh sekolah ni actually under IIUM holding. kalau korang translate nama sekolah ni jadi english will be, Garden of Knowledge and Virtue. trademark iium kan? time i masuk sini, i adalah first batch untuk form 4. and juga first batch yang ambik SPM dekat situ.

Form 5 time tu ada dua kelas je. satu kelas for account stream another one is science stream. perempuan ada around less than 20 and lelaki ada more than 30. tingkatan satu sampai empat ramai lah. heh batch kitorang kira batch paling nakal lah. nakal gila! :O banyak sangat benda best jadi within two years i belajar dekat sini. banyak benda i belajar time i study dekat sekolah ni. i met great friends and teachers! i enjoyed every single bit of it. it was wonderful.

I adalah seorang pelajar aliran perakaunan. sekolah ni start pukul 8 pagi sampai pukul 4 petang. lama kan? but seriously i akan seboleh bolehnya try untuk takkan miss sehari sekolah. haha. makanan paling best dekat kantin, lasagna, egg tart, nasi lemak ayam, pizza and keropok lekor. dekat kantin pon ada jual makanan western sebab ada ramai international student dekat situ. i dapat 6A, 1B,1C and 1E masa SPM. i tahu result SPM i buruk gila. haha.

So, i would like to wish all my teachers from my kindergarten (i tak ingat nama tadika), my primary school, my secondary school, my tuition teacher, my lecturers, my tutors a very Happy Teachers Day! all of you were the one who have been teach me, educated me and formed me to become a useful human being like today :) thank you so much teachers. jasamu akan kukenang selama lamanya. i promise to study hard and become a very successful person!

Opss i lupa nak cerita pasal apa i jadi lepas SPM? heh. i dapat offer dari University Islam Antarabangsa Malaysia for foundations studies in Nilai. i dapat course BEN (BA English) memula then i tukar Economics. i dekat uia nilai only for one semester je. haha. then i pindah ke Dubai dengan family i. dari situ lah i masuk University of Wollongong (Dubai branch). i buat foundation dekat situ for one year and i also did my first semester degree!

Selepas dua tahun i duduk dekat negara arab and belajar dekat UOW Dubai, i mintak credit tranfer to UOW Australia. sebab i rasa macam bosan belajar dekat Dubai. its not a big university. ada few blocks je and student pon tak ramai. less competition. plus memang i nak sangat study dekat Australia. after submitting the form, i have been offered to UOW Australia. and here i am now doing my 2nd year degree in commerce majoring in accounting :) hehe.

Okay enough said, thanks for reading this entry :)

16 comments:

natasha MDG said...

kite satu kelas mase darjah 5 & 6. kalau time cikgu mesyuarat lagi best sebab nnt kelas kosong sebab pengawas pergi jage kelas. hehe.

Anonymous said...

yang...bkn ttgl 1 lg sekolah ke?hehe sek sg pusu...tp u kejap je kan :)

cik faiqah said...

waaa...kita sama sekolah la...SKTSG:) patutla familiar!

Rtp Farra Arisha said...

i bet u got lots of experiences at the different places@school :)) nice..nice..

so, happy teacher's day to all teacherssss either in m'sia or in anywhere :))

storyfromme said...

selamat hari guru kepada semua guru dan bakal guru di dunia ini :)

lynn said...

eh...kiter sama sekolah rendah lah. =)

Nurul Afifah said...

panjang and detail betul cerita zaman sekolah kau..thats awesome..dpt belajar oversea lg..dr dubai ke australia..lucky gila kau.!

btw..kau telah ditag..
Segmen : Aku tak kenal follower aku

Anonymous said...

i love you

amare amor said...

minggu lepas i jalan dekat wollongong uni,dekat sunway.
terus ingat dekat u.
hah, serius tak sangka ingat kat u.
terharu tak, terharu tak?

myracupcake said...

hihi ohh dulu first² akak dpt BEN rupenye ! hehe :p i'm ben student kak ! hikhik :DD ! haha and gimme five sikit sbb kite pun account stream jugak haha

Syariniey Amran said...

suka baca your experience in studies
such a great experience
travel from one to another
ouhh
best gila
i ni stick on one sampai habis.
bored
hee.

PinKy MoMMa said...

sis pun mik account dulu..huhu
x suka science ;)
tkt daraaaahhhh hehe

PinKy MoMMa said...

sis pun mik account dulu..huhu
x suka science ;)
tkt daraaaahhhh hehe

Izatie said...

Natasha, haha itu i ingat! heh tahu xpe best gila jd pengawas dulu :P

Anon, aah sekolah sg pusu tp xsampai sebulan pon sebab tu i xbuat review psl sg pusu. heh.

Cik faiqah, ehh yeke? heh. u lahir 1990 jugak?

Farra, heh thank you babe ^__^

Storryfromme, yup selamat hari guru kepada semua guru di atas muka bumi ini :) hihi.

Lynn, aah tapi you senior :P

Izatie said...

Nurul afifah, heh thanks you :)

Anon ketot, i love you more <3

Amare, hah ade uni wollongong ke dekat sunway?

Myra, heh yeke? HIGH FIVE ^____^

Syariniey, haha takdelah best mana pon. papepon negara sendiri yg THE BEST! :)

Pinkymomma, hahaha same lah dgn zatie ;) zatie tak suke belajar pyshics, bio semua tu. hoho.

bella dela rosa said...

my exschool!smkgs.;)